Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Beste leden van TTV Dedemsvaart,

In de loop van dit najaar gaan wij spelen in een nieuw clubtenue. Daarom zijn er twee avonden gepland waarop alle leden, maar in elk geval competitiespelende leden en leden die toernooien onder de Dedemsvaartse vlag willen spelen, shirts en shorts kunnen komen passen. De pasavonden vinden plaats in het clubhuis aan de Buizerdweg en zijn gepland op:

- Donderdagavond 22 augustus van 19.30 uur tot 20.00 uur;
- Dinsdagavond 27 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Graag zien wij jullie op één van deze pasavonden, zodat we zo snel mogelijk over kunnen in het nieuwe tenue, dus graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Bestuur TTV Dedemsvaart

Nieuwsarchief

Zondag 29 oktober 2017 om 12.00 uur
Dames TTV strijdend ten onder in Hoorn

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart mochten zaterdag na twee weken rust aantreden tegen Disnierats 1. Een 9-1 verlies ging niet zonder behoorlijke weerstand van de Dedemsvaartses, maar was wel het spijkerharde eindresultaat.

Jeltje Elsinga, Thirza Hazeveld en Melanie Hazeveld startten allen met verlies. De goede match van Elsinga en T. Hazeveld speelde een spannende vijfgamer in het dubbelspel, maar moest het punt nipt aan de thuisploeg laten. De volgende serie enkelspelen waren qua verhaal een herhaling van zetten van de eerste sets. Ondanks pittige weerstand verloor het drietal opnieuw de punten waarmee het tegen een geflatteerde 7-0 achterstand aankeek. Elsinga haalde vervolgens de nul van het scorebord met een knappe overwinning. De Hazeveldjes verloren de afsluitende partijen nadat het tweetal te laat in de duels begonnen te spelen. Ondanks de dikke uitslag vertrokken de Dedemsvaartses toch met opgeheven hoofd het strijdtoneel in Hoorn.

Xem Reurink en Levi Halm speelden zaterdag hun vijfde en zesde wedstrijd in Hoogeveen. Het troefwoord voor het eerste Dedemsvaartse jeugdteam is wisselvallig. Het ene moment loopt het als een trein met mooie slagenwisselingen en even later is het veelal ballen zoeken. De eerste tegenstander bij gastheer Reflex '65 was Argus 7 uit Harkstede. Zowel Reurink als Halm kwam tot een punt winst, maar verloor ook een en ook het dubbelspel was voor Argus. Een 3-2 verlies was het resultaat van het eerste duel. In het tweede duel tegen GTTC Groningen 1 was Reurink goed voor een voltreffer, maar moest Halm twee nederlagen slikken en ook het dubbelspel was voor de Groningers. Eerder in het seizoen was het 4-1 voor de Groningers, dus de 2-3 nederlaag nu was een verbetering van de eerste wedstrijd.

Senioren

Het vijfde seniorenteam speelde de thuiswedstrijd met HOU-Tafel '77 4 vooruit en leed voor het eerst verlies dit najaar. Jerry de Lange behoedde zijn team voor een forse afstraffing door drie punten te scoren; het vierde punt scoorde Annet Sieljes. Voor Yvon Pazie was het scoreloze resultaat enigszins frustrerend. De dames dubbelden ook al zonder succes, want de bezoekers uit Coevorden gingen ook hier met de winst aan de haal en zetten daarmee de 4-6 zege in de boeken.

Het valt nog wel te bezien of het team de titel zal binnenhalen. Naast HOU-Tafel '77 4 komt ook Tornado '65 3 weer in beeld voor een kampioenschap.

Vol programma

Dedemsvaart is zaterdag gastheer voor de TableStars topcompetitie. Zes teams, waaronder het eerste jeugdteam, komen dan samen in de gymzaal aan de Buizerdweg om weer twee speelronden af te werken. Om 14.00 uur beginnen de eerste drie wedstrijden en na een korte pauze zal rond 15:30 uur de tweede serie van drie wedstrijden worden gespeeld. Het Dedemsvaartse jeugdteam speelt tegen Vinkhuizen 3 en De Treffers '70 4.

De damesteams spelen in het weekend buitenshuis. Het eerste team speelt bij Hilversum 1, terwijl het tweede team afreist naar Leimuiden om het tegen Play Fair 1 op te nemen. Het programma voor de seniorenteams is als volgt: Dedemsvaart 1 - HOU-Tafel '77 2 (din), Emmen 2 - Dedemsvaart 2 (vrij), Dedemsvaart 3 - NATTC 2 (din), DBC 1 - Dedemsvaart 4 (din), DETO 4 - Dedemsvaart 5 (maa) en tenslotte Dedemsvaart 6 - HOU-Tafel '77 6 (din). Thuis beginnen de wedstrijden om 20.15 uur.

Zaterdag 21 oktober 2017 om 21.00 uur
Dames 2 wint dik bij SVE 4

Zaterdag won het tweede damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de vooruit gespeelde uitwedstrijd bij SVE 4 met liefst 2-8. Simone Paulusma wist haar eerste Dedemsvaartse driepunter te scoren.

Daniëlle Pekel ging met Rianne Komrij en Paulusma op pad en wist de eerste set op haar naam te schrijven. Nadat Paulusma de 0-2 scoorde, kon Komrij de goede start van haar teamgenoten niet nadoen. In het dubbelspel echter wist ze met Paulusma wel in drie close games de winst te pakken. Direct na het dubbelspel moest Pekel een veer laten in een vijfgamer. Hierna trokken de Dedemsvaartses de goede lijn door en middels twee zeges van Komrij, twee zeges van Paulusma en nog een punt van Pekel werd zodoende een 2-8 zege uit Utrecht opgehaald. Voor Paulusma betekende drie punten de eerste voltreffer in het Dedemsvaartse shirt.

Eerder in de week kwamen vier seniorenteams in actie. Veel soeps leverde de uitgestelde wedstrijden niet op. Het eerste team kreeg in Valthe geen voet aan de grond tegen Tornado '65 1. Willem Greidanus kon direct na het dubbelspel de eer redden, maar verder kwamen de Dedemsvaarters niet. Matthias Dul kwam tot een game winst en Ian Tempelman pakte er twee, maar punten leverde de inzet van beide niet op. Greidanus en Dul kwamen er niet aan te pas in het dubbelspel. Eindstand 9-1.

Niet veel beter verging het tweede team het thuis tegen Olympia '54 1. De 2-8 verliesbeurt is enigszins vertekend. Nadat Jurgen Hofman het openingsduel nog eenvoudig won, trok eerst Annet Pouls en vervolgens Stefan de Olde aan het kortste eind in lange vijfgamers. Tot overmaat van ramp ging het dubbelspel van de heren ook in vijf games naar de bezoekers uit Emmer Compascuum. Het bleef tegenzitten tot Stefan de Olde in de slotfase een tweede Dedemsvaarts punt scoorde.

Het vierde team was tegen Assen 6 net niet in staat een gelijkspel uit het vuur te slepen. Annet Sieljes verving Eef Diteweg en Daniëlle Pekel en scoorde een punt. Theo Menzo deed in de beginfase van het duel hetzelfde, maar beiden kwamen scorend niet verder. Ria Doornbusch liet het verloren dubbelspel aan haar teamgenoten, maar scoorde in het enkelspel knap twee punten. Zowel het tweede als het vierde team staat in de stand in de gevarenzone.

Ook het zesde team staat er niet goed voor, maar veel verwachtingen had het team aanvankelijk ook niet. Het inhaalduel thuis tegen DBC 2 was een goed gevecht om de broodnodige punten. Robin Döpp opende in een kan-alle-kanten-op vijfgamer, maar verloor nipt. In de tweede partij was het andersom voor Ineke Kegel. Hierna liepen de bezoekers weg: Theo Simons verloor, dubbel van Döpp en Kegel ging in vijf games naar Drouwen en opnieuw verlies voor Kegel. Döpp maakte het vervolgens opnieuw spannend en met plezier wist hij in vijf games zijn eerste punt dit najaar te scoren. Kegel pakte in de slotfase nog een tweede punt, maar verder dan de 3-7 kwamen de Dedemsvaarters niet meer.

Herfstvakantie

Komende week komen slechts twee teams in actie en ook nog eens buitenshuis. Het eerste damesteam speelt de uitwedstrijd bij Disnierats 1 dat tot dusver hoge ogen gooit. Voorts komt het jeugdteam weer in twee wedstrijden in actie. Het speelt eerst tegen Argus 7 en vervolgens tegen GTTC Groningen. Plaats van handeling is Hoogeveen bij Reflex '65.

Zaterdag 14 oktober 2017 om 01.00 uur
Reeks tegenvallers voor seniorenteams TTV

Afgelopen week kwamen slechts vier van de negen teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in actie. De beide damesteams, het jeugdteam en herenteams 2 en 5 kwamen allen niet in actie. De teams die wel speelden haalden bitter weinig punten binnen.

Team 1 speelde op vrijdag de 13e bij De Treffers '70 4. De koploper uit Klazienaveen werd door de Dedemsvaarters met hand en tand bestreden, maar de thuisploeg sloeg vrijwel elke aanval af. Het was uiteindelijk invalster Chantal Knol die de Dedemsvaartse eer met een punt redde. Willem Greidanus en Ian Tempelman waren in geen enkele wedstrijd kansloos, pakten telkens games, maar de punten bleven bij de thuisploeg liggen. In het dubbelspel vormden Knol en Tempelman een gelegenheidskoppel. Pas in de vijfde game moest het tweetal zich gewonnen geven. Een zware 9-1 nederlaag was het zure eindresultaat.

Team 2 zou oorspronkelijk wel spelen, maar Olympia '54 1 kon om omstandigheden geen acte de présence geven. Het derde team kwam wel in actie, maar werd onaangenaam verrast toen bleek dat Wilto Bouterse kort voor het duel thuis in elkaar was gezakt en naar het ziekenhuis was gebracht. Bouterse is inmiddels weer thuis en weer op de been, maar het was wel even schrikken voor teamgenoten Jan Uythof en Harm Knol, die al waren afgereisd naar DBC 1. De Dedemsvaarters moesten met een 7-3 nederlaag genoegen nemen. Knol pakte twee punten en het derde punt werd behaald door al weer het vijfde dubbelspel dit najaar te winnen. Uythof moest zonder enkelspelpunten het hoofd voor de koploper uit Drouwen buigen.

Team 4 schreef een teleurstellende 1-9 thuisnederlaag in de boeken. Tegenstander NATTC 2 was uiterst effectief in de afronding. Ria Doornbusch wist aan het begin van de wedstrijd de eer te redden, op dat moment niet wetende dat Eef Diteweg en Theo Menzo niet aan scoren zouden toekomen. In het dubbelspel konden Doornbusch en Diteweg niet op tegen de bezoekers uit Nieuw-Amsterdam. Het team kan wel een goed resultaat gebruiken.

Met een nieuwe fikse nederlaag weet het zesde team dat alleen een wonder het team in de vierde klasse kan behoeden. Op bezoek bij Meppel 2 werd slechts twee puntjes opgehaald. Dickson Chung en Ineke Kegel wisten de Dedemsvaartse puntjes mee terug te nemen. Robin Döpp, die met Kegel dubbelde, kon na een moeilijke periode in de privésfeer geen potten breken.

Komende week haalt een aantal teams wedstrijden in. De aftrap verricht het vierde team maandag bij Assen 6. Team 1 gaat dinsdag op bezoek bij Tornado '65 1 en thuis spelen dan teams 2 en 6 tegen respectievelijk Olympia '54 1 en DBC 2. De afsluiting is zaterdag voor het tweede damesteam dat het uitduel met SVE 4 naar voren haalde.

Zondag 8 oktober 2017 om 14.00 uur
Eerste zege voor tafeltennissters

Het eerste weekend van oktober gaat voor de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de boeken in met de eerste zege. Hekkensluiter De Treffers (R) 3 uit Roelofarendsveen werd met 6-4 verslagen. Dames 2 verloor met 3-7 van het Leidense Docos 1.

In het eerste team begon Jeltje Elsinga met een snelle verliesbeurt. Thirza en Melanie Hazeveld rechtten vervolgens de rug en bogen middels vijfgamers de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Vooral de vijfde game van M. Hazeveld was een heuse thriller dat op 13-11 eindigde. Elsinga en T. Hazeveld dubbelden hierna voor het eerst samen en brachten met goed samenspel de 3-1 op de borden. Na het dubbelspel liepen de Dedemsvaartses verder uit met zeges voor T. Hazeveld en Elsinga. In het restant kwam alleen T. Hazeveld nog aan scoren toe, haar eerste driepunter in het Dedemsvaartse shirt. Er zijn met de 6-4 winst nog kansen voor de Dedemsvaartses om de promotiegroep te halen om voor het voorjaar een plekje in de 1e divisie te behouden.

Voor dames 2 zat er misschien meer in tegen de bezoekers uit Leiden. De drie gespeelde vijfgamers waren voor de thuisploeg telkens een game te lang. Simone Paulusma was na twee weken griep weer inzetbaar. Ze won halverwege de wedstrijd keurig een punt. Eerder had Annet Sieljes ook al gescoord en in de slotfase zorgde ook Rianne Komrij dat zij niet zonder punten kwam te zitten. Een van de vijfgamers was het dubbelspel. Paulusma en Komrij konden een 2-1 voorsprong niet over de meet trekken. Overigens is het team kansloos in de strijd om een plekje in de tweede divisie komend voorjaar. Alleen de nummers 1 en 2 zullen hiertoe toetreden. De nummers 3 t/m 8 vormen in het voorjaar de herintroductie van de derde divisie.

Het jeugdteam kwam weer in twee wedstrijden in actie. Plaats van handeling was opnieuw Groningen, maar nu bij GTTC. Het eerste duel was tegen De Treffers '70 4 (Klazienaveen) en dat leverde meteen de eerste overwinning op. Levi Halm wist hierin zijn eerste officiële wedstrijd te winnen, net als Xem Reurink een partij pakte. De 3-2 zege kwam tot stand door het dubbelspel ook te winnen. Het tweede duel was tegen Reflex '65 3 (Hoogeveen). Hier werd met dezelfde cijfers verloren. Halm wist niet te scoren, maar Reurink pakte het volle pond met twee zeges. De jongens verloren nu het dubbelspel wel. In de stand staan de Dedemsvaarters na vier wedstrijden op de vijfde plaats.

Senioren gemixt

Het eerste herenteam stelde de uitwedstrijd bij Tornado '65 1 met twee weken uit. Voor de rest boekten de Dedemsvaarters gemengde resultaten. Het tweede team had flink wat tegenslag te verwerken. Annet Pouls en Stefan de Olde waren door schoolinformatieavonden niet beschikbaar en werden vervangen door Theo Menzo. Aico Beugelink trapte het duel af en verdraaide al bij het zesde punt van de eerste game zijn rug ietwat wat hem de rest van de wedstrijdavond opbrak: bij het spelen van diens sterke voorhand moest hij telkens een pijnscheut incasseren. Jurgen Hofman, met wie Beugelink nog probeerde te dubbelen, had daarbij ook nog eens een totale offday. Het bezoekende NATTC 1 uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam kwam zodoende met een dikke 2-8 zege fraai weg uit de gymzaal aan de Buizerdweg. Verrassend won Menzo zijn eerste partij en op wilskracht kon Beugelink zich nog knooien naar een afsluitend punt. Dat waren de enige Dedemsvaartse (licht)punten op een verder teleurstellende avond. Onder normale omstandigheden zou een puntendeling goed mogelijk zijn.

Team 3 daarentegen deelde de punten wel bij DETO 3. In Nijeveen was Sarkis Guljan de man van de wedstrijd voor de bezoekers. In het enkelspel zegevierde hij in twee wedstrijden, al zag dat er na een duidelijk eerste verliesbeurt niet naar uit. Jan Uythof en Harm Knol openden juist met elk een zege en op dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht. Guljan eiste met met Knol in het dubbelspel de hoofdrol voor zich op. Dat werd in vijf games gewonnen. In dezelfde poule won team 4 van MSK 1. Ria Doornbusch maakte na een jaar of twintig afwezigheid haar opwachting in het Dedemsvaartse shirt. Dat begon nog met twee nederlagen, maar de derde wedstrijd was dan toch een punt voor de voormalig jeugdtrainer. In een verder verleden was teamgenoot Eef Diteweg ook trainer. Hij begon juist met een zege en moest de rest aan de bezoekers uit Musselkanaal laten. Maar niemand was deze wedstrijd beter dan Daniëlle Pekel. Zij knokte zich na vele spannende games naar drie punten. Het dubbelspel liet zij daarvoor wel schieten. Een goede keus, want die wisten Doornbusch en Diteweg met een gemakkelijke zege in eigen huis te houden.

De zegereeks van team 5 is nog niet ten einde. Met 8-2 winst op TIOS '66 3 werd de vierde overwinning geboekt. Ellen van Eijk en Yvon Pazie pakten, na soms flink knokken, beiden twee punten en mochten ook met scherp schieten in het dubbelspel. Algemeen reservespeler Chantal Knol maakte haar opwachting deze wedstrijd en boekte drie relatief eenvoudige zeges tegen de bezoekers uit Balinge. Het zesde team sloot de speelweek voor de senioren af en verloor met 8-2 bij De Treffers '70 8. Dickson Chung beet in Klazienaveen flink van zich af. Hij pakte weliswaar slechts een punt, maar liet zien te willen vechten in zijn beide verloren partijen, beide in vijf games. Ineke Kegel heeft nog niet zo'n goed seizoen tot dusver. Een scoreloos avondje leek aanstaande, tot de laatste partij toch nog vrij eenvoudig werd gewonnen. Theo Simons kwam niet in de wedstrijd en moest daardoor drie punten in Klazienaveen achterlaten. Ook in het geliefde dubbel met Kegel was geen wedstrijd om lang te herinneren.

Bijna op de helft

De vijfde ronde staat voor de deur, maar lang niet alle teams komen in actie. Het jeugdteam, de beide damesteams en het vijfde seniorenteam komen niet in actie. De overige teams wel: De Treffers '70 4 - Dedemsvaart 1 (vrij), Dedemsvaart 2 - Olympia '54 1 (din), DBC 1 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - NATTC 2 (din) en tenslotte Meppel 2 - Dedemsvaart 6 (din). Thuis beginnen de wedstrijden om 20.15 uur.

Zondag 1 oktober 2017 om 14.30 uur
TTV Bos Bedden-Dedemsvaart D2 ondanks verlies goed op dreef

Terwijl het eerste damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart zaterdag een dagje vrij was, speelde het tweede damesteam in Utrecht tegen SVE 3. Een gezellige volle bak in Utrecht met zeven wedstrijden op landelijk en regionaal niveau.

Rianne Komrij werd vergezeld door standins Daniëlle Pekel (voor de zieke Simone Paulusma) en Annet Sieljes (voor de geblesseerde Roselin Kappert). De aftrap door Sieljes resulteerde in een 0-1 voorsprong en Romrij volgde al gauw met een rappe 0-2. Een goede start, maar daarna ging het wat moeizamer en raakten ook de dames van SVE steeds beter in hun spel. De winstpunten gingen over en weer. Hoewel er een duidelijk niveauverschil was binnen het team van de thuisploeg konden Komrij, Pekel en Sieljes daarop goed anticiperen. En niet onverdienstelijk, want er werd hard gestreden voor ieder punt. De winst kantelde toch net iets te vaak naar SVE waardoor een 6-4 eindstand de boeken in ging. Het dubbel van Komrij en Sieljes liep voor geen meter, maar in het enkelspel pakte Komrij in de slotfase haar tweede punt, terwijl Pekel en Sieljes beiden een punt scoorden.

Overwegend winsten bij de senioren

Het jeugdteam kwam niet in actie en bij de senioren kwam het zesde team wegens familiaire omstandigheden niet in actie. Het eerste team ontving dinsdag TIOS '66 1. De bezoekers uit Balinge bleken veel te sterk, maar brachten wel een mannetje minder mee waardoor het verlies voor de Dedemsvaarters beperkt bleef tot 4-6. Het enige gescoorde punt maakte verrassend genoeg Ian Tempelman. Niek Starke scoorde niet en ook het eerste klasse debuut van Matthias Dul leverde geen punten op. Het dubbelspel van Starke en Tempelman was achteraf de grootste kans op een puntendeling, maar 13-15 verlies in de vierde game was hiervoor de grote sta-in-de-weg.

Het tweede team speelde donderdag de verre uitwedstrijd bij TIG 1. In Drouwenerveen waren er kansen genoeg voor beide teams, maar de Dedemsvaarters gingen er met een 3-7 zege vandaar. Aico Beugelink scoorde opnieuw drie punten, maar vraag niet hoe want de aanval liep voor geen meter. Jurgen Hofman maakte zijn eerste opwachting dit najaar en scoorde min of meer verwacht twee punten. Een stom moment in de openingswedstrijd nekte Annet Pouls hetzelfde resultaat te boeken als Hofman. Zij won wel van een goede invaller bij de thuisploeg. De heren wonnen het eerste dubbelspel dit najaar. Team 3 ontving Assen 6. Dat werd een bij vlagen zwaar gevecht om de punten. De thuisploeg won wel, met 6-4. Jan Uythof liet ondanks zijn hoge leeftijd zien nog altijd 2 partijen op niveau 3e klasse te kunnen winnen. Hetzelfde puntenaantal wist Harm Knol te behalen die daarmee zijn slechte beurt van een week eerder wegpoetste. Zonde was wel dat hij zijn eerste partij in vijf games verloor, met liefst 15-17. Wilto Bouterse kon zich qua punten niet aan zijn teamgenoten optrekken, maar met een enkelspelpunt en de winst in het dubbelspel met Uythof zorgde zijn inbreng wel voor de nipte zege.

In team 4 viel Annet Sieljes in met een puike driepunter. Opvallend, want tegen TIOS '66 2 was Dedemsvaart 3 een week daarvoor niet opgewassen. Sieljes kreeg de driepunter geenzins cadeau. Tot driemaal toe moest ze toeslaan in de vijfde game. Ook pakten Theo Menzo en Daniëlle Pekel het dubbelspel in vijf games, de spannende vijfde game werd 14-16. Het tweetal was verder goed voor elk één punt in het enkelspel, waarmee in Balinge met 4-6 de zege werd opgehaald. Sieljes' eigen team speelde vrijdag de uitwedstrijd bij De Treffers '70 6. Wel zonder Sieljes, maar met Jerry de Lange, Ellen van Eijk en Yvon Pazie was een dikke 2-8 het eindresultaat van een avondje Klazienaveen uit. Pazie liet een puntje liggen, maar verder waren alle enkelspelen voor de Dedemsvaarters. Lichtpuntje voor de thuisploeg was de winst in het dubbelspel dat Van Eijk en Pazie in vier games verloren. Het team ligt met drie zeges op koers voor een nieuwe promotie naar de tweede klasse.

Vierde speelweek

Zaterdag speelt het jeugdteam weer twee wedstrijd. Bij GTTC Groningen wordt de strijd aangegaan met De Treffers '70 4 en Reflex '65 3. Tegelijk spelen de beide damesteam zaterdag in eigen huis. Om 14.00 uur starten in de gymzaal aan de Buizerdweg de wedstrijden Dedemsvaart 1 - De Treffers (R) 3 en Dedemsvaart 2 - Docos 1, die uit respectievelijk Roelofarendsveen en Leiden komen.

Eerder in de week staat er voor de senioren een bijna vol programma op de rol. Het eerste team ontving van Tornado '65 1 het verzoek twee weken later te spelen en stemde daarmee in. Het programma ziet er als volgt uit: Dedemsvaart 2 - NATTC 1 (din), DETO 3 - Dedemsvaart 3 (maa), Dedemsvaart 4 - MSK 1 (din), Dedemsvaart 5 - TIOS '66 3 (din) en tenslotte De Treffers '70 8 - Dedemsvaart 6 (vrij). Thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur.

Archief mededelingen

Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018