Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 25 oktober 2015 om 00.00 uur
Tafeltennissters Dedemsvaart doen zichzelf te kort

Zaterdag speelden de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart thuis tegen De Treffers 2. In een weinig enerverend duel deden de Dedemsvaartses zichzelf veel te kort met een gelijkspel. Door het resultaat werd de tweede plaats verspeeld en kon tegelijk een streep door de titelkansen worden gehaald.

Het spel van de bezoekers uit Roelofarendsveen en de Dedemsvaartses spelers maakte het geen aantrekkelijk schouwspel. Wat schuifballen en harde tikken leverden zelden een rally van betekenis op. Toch leek het er lang niet op dat de thuisploeg in de gymzaal aan de Buizerdweg veel zou laten liggen. Annemarie Zijnstra won met enig gemak het openingsduel. Chantal Knol was niet scherp in haar eerste enkelspel, al won ze hierin de eerste game nog rap. Het derde duel, dat Linda Stolk speelde, kende geen enkele rally, maar Stolk won wel. Het dubbelspel van Zijnstra en Stolk leverde een leuker duel en de 3-1 op.

Daarna vangt een erg wisselvallige periode in de wedstrijd aan. In drie opeenvolgende wedstrijden, allen over vijf games, werden sterke games afgewisseld met nogal zwakke games, zowel de thuisploeg als de uitploeg. Namens de Dedemsvaartses won alleen Zijnstra. In de inmiddels achtste wedstrijd wist Knol haar eerste wedstrijd te winnen en zij zette daarmee de 5-3 tussenstand neer. Maar Stolk en Zijnstra faalden dan toch weer de zege over de streep te trekken; zij verloren hun afsluitende enkelspelen.

Verder speelden twee seniorenteams verplaatste wedstrijden. Team 4 ontving NATTC 1. De Veenoorders hadden verzocht het duel in Dedemsvaart een week eerder te spelen. Kim Elshoff werd 'man-of-the-match' in de gymzaal aan de Buizerdweg. Zij overtuigde met een drietal zeges en was daarmee goed voor driekwart van de Dedemsvaartse productiviteit. Het ander kwart werd gescoord door Annet Pouls waarmee de 4-6 eindstand de boeken in ging. Dat had evengoed een 6-4 winst kunnen zijn. Jan Uythof werd in een vijfgamer te gretig op 9-9 en won zodoende net niet. Eerder verloor hij ook al het dubbelspel met Pouls.

Team 5 had het openingsduel met TIG 1 uitgesteld. Achteraf had het team destijds net zo goed met twee spelers kunnen afreizen, want in Drouwenerveen werd het 10-0. Sarkis Guljan, Eef Diteweg en Theo Menzo hadden de beste kans op een punt voor de eer in het dubbelspel, maar Guljan en Menzo faalden in de vijfde game dat met 14-12 naar de koploper ging.

Punten gaan nu tellen

De komende week is het alleen het vierde seniorenteam dat niet in actie komt. NATTC 1 kwam afgelopen week al op bezoek. De dames spelen uit bij GTTC Groningen 1. Ook de beide jeugdteams spelen buitenshuis. Het eerste jeugdteam gaat naar De Treffers '70 4 in Klazienaveen en het tweede team reist af naar Argus 5 in Harkstede. De seniorenteams werken het volgende programma af: Dedemsvaart 1 - Assen 4 (din), Olympia '54 1 - Dedemsvaart 2 (maa), Dedemsvaart 3 - Assen 5 (din), Olympia '54 2 - Dedemsvaart 5 (maa), Dedemsvaart 6 - Reflex '65 5 (din) en Olympia '54 3 - Dedemsvaart 7 (maa). De drie thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur. Nu het slot van de najaarscompetitie in beeld komt, is er voor een aantal teams nog flink werk aan de winkel voor een betere positie in de stand.

Zondag 18 oktober 2015 om 08.00 uur
Knap gelijkspel voor eerste jeugdteam

Zaterdag speelden de beide jeugdteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart thuis. Het eerste team ontving Emmen 2, kanshebber voor de titel, en speelde knap gelijk. Het tweede team boekte tegen DTTC '78 2 een kleine overwinning.

De ervaren Niek Starke leidde zijn team naar het gelijkspel. Starke nam drie punten voor zijn rekening. Twee daarvan was pas na vijf games tafeltennis. Pijnlijk was de wedstrijd voor zijn eerste tegenspeelster, want die storte in de vierde en vijfde game helemaal in nadat de voorgaande games telkens met het kleinste verschil beslist werden. Niek Esselink en Marije van Beveren boekten elk een knappe zege. Vooral de zege voor Van Beveren was opmerkelijk. Haar tegenstander had voor de wedstrijd nog geen partij verloren, maar liet Van Beveren vrij spel. Esselink won er ook al bijna van, maar kwam in die vijfgamer een teenlengte te kort. Het 'team Niek' dubbelde, maar dat gelegenheidsduo leverde niets op.

Het tweede team deed het ietsje beter. Met een 6-4 overwinning op DTTC '78 2 verstevigde het team de knappe derde plaats op de ranglijst. Claudi Scholten had desalnietemin niet haar dag. Pas in haar derde enkelspel kon ze een beetje aan het spel deelnemen. Jammerlijk was dan dat ze een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Eerder dubbelde Scholten met Robin Meijer. Daar zat meer in, maar ook dat ging verloren. Meijer won met degelijk tafeltennis drie punten en maakt dit najaar misschien wel de grootste stappen vooruit. Ook Roselin Kappert was goed voor drie punten. Ze leek niet elke wedstrijd goed bij de les te zijn, vooral haar eerste enkelspel was met de hakken over de sloot door 12-10 in de beslissende game.

Ook geen uitschieters bij wedstrijden senioren

In de zesde speelweek kwamen alle zeven seniorenteams in actie. Er werden geen grote uitslagen genoteerd. Het eerste herenteam had een moeilijk avondje en pakte de minste punten. In Assen verstevigde het thuisteam, tegenstander Oost 1, zijn leidende positie in de ranglijst door een 7-3 zege op de Dedemsvaarters die tweede stonden. Jerry de Lange, die aanvankelijk niet zou spelen, pakte nog een punt, maar Willem Greidanus kon zonder zege maar lastig aarden in de Drentse hoofdstad. Arina Both daarentegen zat wel goed in de wedstrijd. De linkshandige won haar tweede enkelspel in de vijfde game zelfs na een 2-0 achterstand. Wellicht had ze moeten dubbelen, want de heren verloren dat na vier games. Wel bleef de tweede plaats in de ranglijst behouden.

Het tweede team scoorde 7-3 tegen hekkensluiter Tornado '65 2. Hoewel er weinig overwerk qua games viel te noteren, waren de verschillen in de games zelf vaak maar klein. Ian Tempelman kon voor het eerst dit najaar een driepunter noteren en dat zag er redelijk overtuigend uit. Sjonny Lubbers en Niek Starke scoorden beiden een puntje minder. Het dubbelspel was voor de bezoekers uit Valthe, een smetje op de perfecte score van Tempelman, die met Starke dubbelde. Met twee man wist het derde team bijna een gelijkspel uit de uitwedstrijd met HOU-Tafel '77 2 te trekken. Aico Beugelink en Jurgen Hofman moesten het zonder de drie teamgenoten zien te bolwerken en kwamen toch knap tot 6-4 verlies. Het werd een gekke korte wedstrijd in Coevorden, want naast de onvolledigheid kreeg een thuisspeler met materiaalproblemen te kampen. Daarvan profiteerden de Dedemsvaarters optimaal. Beugelink won twee punten en Hofman één punt. Hofman had eigenlijk ook twee punten moeten scoren, maar vergat een 0-2 voorsprong te verdedigen. Het spannende dubbelspel was de kroon op het werk voor de Dedemsvaarters die in essentie eigenlijk met 3-4 wonnen.

Het vierde team verschafte zich wat lucht in de derde klasse door DETO 4 op 3-7 verlies te trakteren. De degradatiestreep, voor de vijfde en zesde plaatsen, blijft echter aan het team kleven. In Nijeveen lieten de Dedemsvaarters alleen punten liggen door twee enkelspelnederlagen van Jan Uythof en het verloren dubbelspel, dat Uythof met Harm Knol speelde. De zege had ook zo maar een gelijkspel of zelfs verlies kunnen zijn. Driemaal moest een vijfde game er aan te pas komen, driemaal was het een prooi voor de Dedemsvaarters, elk één. Knol won zodoende drie punten en ook Annet Pouls kwam zo tot haar eerste driepunter dit najaar.

Het vijfde team boekte een knap resultaat tegen koploper Tig 1. Het team verloor weliswaar met 4-6, maar pakte wel de meeste punten van de Drouwenerveense opponent. Alleen Sarkis Guljan deed niet aan het feest mee. Hij kwam tegen de degradant uit de 2e klasse niet verder dan één game winst. Theo Menzo en Tonny Kleiman scoorden wel. Menzo pakte één punt en Kleiman was goed voor twee punten. Het tweetal dubbelde ook en kwam na vijf games als beste uit de bus. Met een beetje geluk hadden Menzo en Kleiman zelfs de zege kunnen binnen halen. Ze verloren echter de afsluitende enkelspelen, beide in vijf games.

De dames van team 6 kwamen in Valthermond een gelijkspel overeen met TOP 1. Ellen van Eijk kwam niet tot haar beste resultaat en moest verrassend genoegen nemen met 'slechts' een puntje. Normaal is juist Van Eijk de scorende kracht van haar team, maar ze moest ditmaal Daniëlle Pekel en zusje Annet Sieljes voor zich dulden. Zij wonnen elk twee enkelspelen. Van Eijk en Sieljes sneuvelden in vier games in het dubbelspel. De zegereeks van team 7 is nog niet ten einde. De zesde overwinning werd thuis geboekt tegen Meppel 4. Het zag er aanvankelijk niet naar uit. Robin Döpp en Bea Boertien zagen alleen Ineke Kegel de eerste enkelspelen winnen. Nadat Döpp en Kegel met succes dubbelden, ging de trein weer lopen en verloor alleen Boertien nog in de slotfase. Kegel staat nog steeds op 100%.

Dames en twee seniorenteams in actie

Een afwijkend speelrooster van de landelijke competitie en afdelingscompetitie is er de oorzaak van dat de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart zaterdag alleen in de gymzaal aan de Buizerdweg spelen. De dames ontvangen De Treffers 2 uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Eerder in de week spelen twee seniorenteams verplaatste wedstrijden. Het vierde team speelt thuis tegen NATTC 1, dat oorspronkelijk een week later op het programma stond. Het duel tegen de Veenoorders begint om 20.15 uur. Op donderdag haalt het vijfde team het duel met TIG 1 in dat oorspronkelijk in de eerste speelronde gepland stond.

Zondag 11 oktober 2015 om 12.00 uur
Dames winnen, jeugd onderuit

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart hebben zaterdag ook hun vijfde wedstrijd gewonnen. Van hekkensluiter Shot '65 werd met 3-7 gewonnen waarmee de Dedemsvaartses afweken van hun 6-4 patroon uit de eerste vier duels. De jeugd kampte met ongelukkige nederlagen.

Een lang ritje stond er voor de dames op het programma. De reis ging helemaal naar Zwijndrecht, dichtbij Dordrecht. Het resultaat was de lange reis wel waard, al zat er wel meer in. Tweemaal ging een beslissende game verloren. Nadat Chantal Knol het openingsduel won, ging Amanda van Dijk zodoende onderuit. Na een snelle zege van Linda Stolk en nipte winst in het dubbelspel, moest ook Knol na vijf games haar meerdere erkennen in haar opponent. Stolk won daarna in vijf games en Van Dijk herstelde met een rappe winst. Maar, ook Stolk verloor haar partij waar Van Dijk en Knol eerder van verloren. Knol en Van Dijk, die ook dubbelden, wonnen vrij eenvoudig de afsluitende partijen en zetten daarmee de 3-7 eindstand in de boeken. In de stand staan de Dedemsvaartses verrassend tweede halverwege de najaarscompetitie.

Voor het eerste jeugdteam was een sterke tegenstander te gast. Koploper Assen 1 ging er met een 3-7 winst vandoor. Dat was een onnodig verlies achteraf, want de koploper leek niet in beste doen en bijna elke partij pakten de Dedemsvaarters wel een game. Uiteindelijk wonnen alleen Laura Kroes en Sebastiaan Pennekamp een duel, beiden in vier games. Het tweetal dubbelde ook - voor het eerst met elkaar - en wonnen het spannende duel. Net als het puntloze optreden van Niek Esselink, hadden Kroes en Pennekamp meer uit de wedstrijd kunnen halen. In de stand staan de Dedemsvaarters op de vijfde plaats, net onder de drempel om straks in de promotiepoule te komen.

Het tweede jeugdteam verloor geflatteerd van Midstars 1. De gasten uit Middelstum, een team bestaande uit drie broers, waren in de games maar net iets beter. Liefst 13 van de 36 games werden met twee puntjes verschil beslist. Toch hielden de jonge Dedemsvaarters maar twee punten over aan het duel (2-8). Het eerste punt scoorde Claudi Scholten toen het al 0-5 stond. In vier games scoorde ze zo haar eerste overwinning dit najaar. Even later won Hanneke van Eijk in drie nipte games het tweede punt. Iris Mulderij had zeker ook kunnen scoren, maar dat lukte niet. Mulderij dubbelde met Scholten, maar dat werd geen succes. In de stand is het team terug te vinden op de derde plaats, niet slecht als debutant in de derde klasse.

Drie titelkandidaten senioren

De seniorenteams, op team 5 na, kwamen eveneens in actie in de vijfde speelronde. Op de geflatteerde nederlaag voor team 3 na waren de uitslagen niet bijzonder te noemen. Het eerste team won voor de vijfde keer en doet mee, voor zover het kampioen wil worden, om de hoogste plaatsen. In de gymzaal aan de Buizerdweg werd HOU-Tafel '77 1 knap met 7-3 verslagen. Het duel kende de nodige wispelturigheden, waar soms duidelijke uitslagen waren en andere keren diep in de buidel getast moest worden. Robert Visscher behield zijn ongeslagen status met drie zeges, Jerry de Lange zong een toontje lager met twee punten en Arina Both pakte ook een punt. De heren zegevierden in het dubbelspel. Na vijf wedstrijden zijn de heren op de tweede plaats terug te vinden, een puntje onder de volgende tegenstander, Oost 1.

Team 2 was voor de tweede week op rij in Hoogeveen. Waar een week eerder tegen Reflex '65 4 werd gespeeld, was nu Reflex '65 2 de tegenstander. De thuisclub won met 6-4, volgens teamaanvoerder Sjonny Lubbers een zwaar bevochten duel. Lubbers is op dreef dit seizoen en pakte twee punten. Niek Starke en Ian Tempelman werkten zich ook uit een naad, maar werden op een puntje gehouden. Lubbers en Starke wonnen nog de eerste game in het dubbelspel, maar konden het geen goed vervolg geven. Een plek in de middenmoot is waar het tweede team te vinden is, al loert de degradatiestreep wel dicht in de buurt.

Het derde team is door een diepe nederlaag onder de streep beland. Geflatteerd was de nederlaag tegen koploper Tornado '65 1 wel, liefst viermaal werd een 1-2 voorsprong in games verspeeld in de vijfde game. Uiteindelijk werd alleen het afsluitende duel gewonnen, gek genoeg daar waar het niet eens naar uitleek. Stefan de Olde kwam namelijk driemaal op een forse achterstand, maar wist in drie games te winnen. Jurgen Hofman en Aico Beugelink waren in uitstekende vorm, maar wonnen onterecht niet, ook niet na vijf games dubbelspel. Een 6-4 of 7-3 verlies zou meer conform het wedstrijdbeeld zijn geweest. 9-1 was in Valthe echter de harde werkelijkheid.

Het avontuur van team 4 in de derde klasse is na een mooie start spannend geworden. Moeizaam is misschien een betere bewoording. Tegen Meppel 2 werd een kleine nederlaag geleden. Bij Harm Knol, die alles in vijf games speelde, was de pijp in de laatste partij op. Hij wist zijn eerste twee partijen tot een goed einde te brengen. Annet Pouls en Kim Elshoff scoorden eenmaal in de tweede helft van de wedstrijd. Eerder verloren de dames ogenschijnlijk kansloos het dubbelspel. In de stand staat het team op de rand van handhaving en degradatie. Het geniet een onderling beter resultaat met HOU-Tafel '77 3 om net vierde te staan. Team 5 was door terugtrekking van Emmen 5 vrij en staat in de stand op een veilige vierde plaats.

Team 6 en 7 zijn halverwege de najaarscompetitie koplopers. Beide teams, ook beide gedegradeerd en daarom kanshebber om terug te jojoën, wonnen met 6-4. Team 6 deed dat thuis tegen De Treffers '70 8 uit Klazienaveen. Dat werd nog een flink gevecht, liefst viermaal moesten wedstrijden worden beslist in erg nipte vijfgamers. Yvon Pazie speelde er drie. De eerste verloor ze, in het dubbelspel met Annet Sieljes en haar tweede enkelspel won ze zodoende. In het afsluitende duel was de energie weg en bleef haar bijdrage op een punt staan. Sieljes won twee punten in het enkelspel en Daniëlle Pekel, die ook een vijfgamer verloor, won twee punten.

Team 7 speelde de lastige uitwedstrijd bij NATTC 4, de naaste belager van de Dedemsvaarters. Hoeveel spanning wil een sportman hebben in een wedstrijd? De wedstrijd begon direct met drie vijfgamers. Theo Simons verloor de eerste, maar Robin Döpp en Dickson Chung vervolgden met een zege. Dat de verschillen met de Veenoorders klein waren, blijkt wel uit de standen in het dubbelspel (11-8 12-10 12-10): Döpp en Chung verloren. Simons mocht vervolgens opnieuw in een vijfgamer aan de bak, maar won nu wel. Chung zette de 2-4 op het bord, maar met verlies van Döpp klampte de thuisploeg aan bij de Dedemsvaarters. Chung pakte vervolgens opnieuw een punt, weer vijf games, en Simons stelde met een tweede zege de overwinning veilig. Helaas kon Döpp in het afsluitende duel de zege niet aandikken. In de stand is de voorsprong op NATTC 4 nu opgelopen tot 10 punten.

Tweede competitiehelft

Door de afwijkend schema tussen landelijk en afdeling zijn de dames komend weekend vrij. Alle andere teams komen in actie en beginnen doorgaans aan de tweede helft van de najaarscompetitie. In de gymzaal aan de Buizerdweg spelen zaterdag de beide jeugdteams. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden Dedemsvaart 1 - Emmen 2 en Dedemsvaart 2 - DTTC '78 2. Bij de seniorenteams is de speeldag voor team 1 nog onzeker. Het duel bij koploper Oost 1 is gepland op dinsdag, maar wordt mogelijk al op maandag gespeeld. De overige seniorenteams beginnen de returns van de eerste wedstrijden met de volgende wedstrijden: Dedemsvaart 2 - Tornado '65 2 (din), HOU-Tafel '77 2 - Dedemsvaart 3 (din), DETO 4 - Dedemsvaart 4 (maa), Dedemsvaart 5 - TIG 1 (din), TOP 1 - Dedemsvaart 6 (maa) en Dedemsvaart 7 - Meppel 4 (din). De thuiswedstrijden starten om 20.15 uur. Er zijn een of twee tafels voor vrijspelen beschikbaar.

Zaterdag 3 oktober 2015 om 23.00 uur
Dames doen mee om de titel

De tafeltennissers van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart kenden een aardige vierde speelweek. De dames gingen bij medekoploper Docos met de winst aan de haal, terwijl de twee jeugdteams winst en klein verlies boekten. Ook de senioren boekten in doorsnee goede resultaten.

De dames speelden uit bij Docos 1, dat gedeeld koploper was. Op zak hadden de Dedemsvaartses al drie overwinningen, driemaal met 6-4. Geheel in stijl werd een vierde zege met dezelfde cijfers toegevoegd aan de reeks en daarmee kunnen de dames bijna halverwege de competitie ook werkelijk meedoen in de strijd om de titel in de 1e divisie, wellicht de eerste en laatste kans daarop. Het vervelende is dan echter wel dat ditmaal geen promotie naar de eredivisie mogelijk is. Hervormingen in de landelijke divisies voorkomen dat. Een plek bij de eerste drie levert een plek op in de vernieuwde 1e divisie, de "1e divisie promotiegroep" vanaf het voorjaar. Ondanks vier zeges in vier wedstrijden staan de Dedemsvaartses nog wel slechts derde. De stand is wellicht vertekend, omdat de Dedemsvaartses nog niet tegen de hekkensluiter speelden.

In Leiden kwamen de Dedemsvaartses sterk uit de startblokken. Chantal Knol trapte af en won met veel moeite. Amanda van Dijk moest daarna mogelijk nog meer energie steken om de 0-2 te scoren. Arina Both was er alles aan gelegen de mooie start een vervolg te geven, maar na vier games werd die missie niet voltooid. Met driemaal 11-9 werden Knol en Van Dijk in het dubbelspel verslagen en was het 2-2. Hierna startten de Dedemsvaartses een flinke reeks. Het drietal won elk een punt. In de resterende drie partijen scoorde alleen Knol nog.

Het eerste jeugdteam won met 3-7 bij De Treffers '70 3. Het kwam in Klazienaveen voor de punten, althans, het presenteerde een op papier sterke opstelling. Niek Starke en Laura Kroes losten de belofde van de punten met verve in, al had het tweetal zeker verlies kunnen incasseren. Zowel Starke als Kroes moesten tweemaal aan de bak in een vijfgamer. Hierin werden, achteraf, toch flinke tikken aan de tegenstander uitgedeeld. De Dedemsvaarters wonnen namelijk alle partijen. Marije van Beveren won de openingswedstrijd nog in drie games van een Klazienaveense invaller, maar zij kwam ervaring te kort om dit een goed vervolg te geven in latere partijen. Toch weer een mooi puntje voor Van Beveren die nog nooit een wedstrijd in de eerste klasse speelde, maar nu al drie keer scoorde in de Noordelijke Divisie. Het dubbelspel van Starke met Van Beveren was geen goede combinatie.

Team 2 speelde uit bij Emmen 3. In de plaats waar deze week nog een aardbeving werd gevoeld, stond alles nog overeind en kon gewoon gespeeld worden. De Dedemsvaarters moesten evenwel een kleine nederlaag slikken. Claudi Scholten, die steeds beter begint te spelen, lukte het net niet te scoren. Maar groot waren de nederlagen niet, en jammerlijk verloor ze een vijfgamer met twee punten verschil in de beslissende game. Iris Mulderij zette in de derde partij het eerste Dedemsvaartse punt op het scorebord. De goede start kon ze echter niet vervolgen, hoewel ze met Roselin Kappert nog wel het dubbelspel wist te winnen. Kappert zorgde voor de andere helft van de punten. Ze scoorde zodoende twee punten in het met 6-4 verloren duel.

Eerste winst voor derde seniorenteam

De zeven seniorenteams kwamen uiteraard ook in actie. Een goede speelronde werd het met vijf zeges, een gelijkspel en een kleine nederlaag. Het eerste team ontving De Treffers '70 3. De Klazienaveners, waar ook Annemarie Zijnstra van het Dedemsvaartse damesteam deel uit maakt van het team, moesten genoegen nemen met een 8-2 nederlaag. Het resultaat kwam mede tot stand door een nieuwe driepunter van Robert Visscher die als enige Zijnstra een nederlaag toebracht. Jerry de Lange en Willem Greidanus konden niet op tegen de hardhitter, maar wonnen wel twee punten. Vooral Greidanus begint langzaam weer de 'oude' te worden. Dubbelen deden De Lange en Visscher, zij wonnen in drie games. De Dedemsvaarters liggen op koers om de promotiepoule te bereiken.

Het tweede team speelde gelijk bij Reflex '65 4. In Hoogeveen deed reserve Lex Koopman mee. Na zijn eerste wedstrijd te verliezen van de Hoogeveense topscorer, wist Koopman twee punten te scoren. Sjonny Lubbers genoot nog even na van de goede vorige wedstrijd door nu twee punten te pakken. Ian Tempelman tobt een beetje met zijn scorend vermogen dit najaar. Hij moest ook nu genoegen nemen met een punt. Lubbers en Tempelman hadden vijf games nodig in het dubbelspel. Dat werd echter niet gewonnen, waarmee de teams met 5-5 afscheid van elkaar namen. Het derde team noteerde de eerste overwinning van het najaar. Reflex '65 3 werd in een wisselend duel met 6-4 de deur gewezen. Wisselend was ook Aico Beugelink, maar scoren deed ie wel optimaal: drie punten. Stefan de Olde deed het iets zuiniger en kwam tot twee zeges. Er zat meer in! Na het dubbel, dat hij met Sebastiaan Pennekamp speelde, verloor hij een vijfgamer na 2-1 voorsprong. De wedstrijd volgend repareerde Beugelink het foutje in een wisselvallig duel, waarin hij de vijfde game met een zeldzame 11-0 won. Pennekamp kwam net een stukje ervaring te kort. Toch wist hij een benauwde zege te boeken. Het tekort deed zich ook voelen in het dubbelspel, dat de bezoekers in vier games wonnen.

Team 4 begint langzaam maar zeker in de degradatiezorgen te komen. Het speelde gelijk tegen HOU-Tafel '77 3, maar het vecht na een sterke competitiestart nadrukkelijk met vier andere teams tegen degradatie. Moeizaam kwam ook het gelijkspel met de Coevorder bezoekers tot stand. Beide teams lieten de tegenstander geen punt uitlopen. Gelukkig voor de Dedemsvaarters was dat een van de opponenten niet in de wedstrijd zat. Dat leverde Jan Uythof en Kim Elshoff mede daarom een punt op. Ook Harm Knol pakte dat punt, maar deed met een tweede zege een extra duit in het zakje. De heren wonnen het dubbelspel in drie games. Team 5 speelde maandag tegen DETO 3. Het duel in Nijeveen ging met 7-3 verloren. Eef Diteweg herstelde na een aantal moeizame weken zijn spel en zegevierde tweemaal. Theo Menzo leek op dezelfde wijze te presteren, maar kwam toch niet verder dan een punt. Ervaring is het toverwoord voor een goed spelende Sarkis Guljan. Het gebrek hieraan leverde de geboren Armeniër echter geen punten op. Guljan verloor met Diteweg ook het dubbelspel, met ruime cijfers overigens.

Team 6 kon na een lastige avond in Emmen vorige week revangeren tegen Meppel 3. De bezoekers kregen met 8-2 een pak rammel in de gymzaal aan de Buizerdweg. Daniëlle Pekel liet zich in de slotfase verrassen nadat haar teamgenotes eerder al het dubbelspel hadden verloren. Pekel scoorde wel in haar eerste twee partijen. Ellen van Eijk en Yvon Pazie (Pazie met een 11-0 winstgame) verloren weliswaar het dubbelspel, maar wonnen wel driemaal in het enkelspel. Met de zege heroverden de dames bovendien de koppositie. Dat is precies de plaats waar ook het zevende team na vier rondes staat. Robin Döpp zorgde hoogstpersoonlijk voor de winst bij Reflex '65 6. In een zeldzame rol als topscorer piekte Döpp met een drietal zeges. Dickson Chung viel daarentegen iets terug ten opzichte van de vorige wedstrijd. Chung, wel met een punt winst, verloor tweemaal met het kleinste verschil. Dat wil zeggen: in vijf games met in de vijfde game de minimale twee punten verschil. Theo Simons had de autorit nog in de benen zitten toen hij het openingsduel kansloos verloor. In het dubbelspel was de Dedemsvaarter wel weer bij de les. Met Chung won hij in drie games zonder echt in gevaar te zijn gekomen. Daarna vervolgde Simons met twee enkelspelzeges.

Bijna alweer op de helft

Met nog een wedstrijd voor de boeg is de najaarscompetitie alweer tot de helft gevorderd. De dames spelen komende week wederom uit. Hekkensluiter Shot '65 1 ontvangt de Dedemsvaartses in Zwijndrecht. De beide jeugdteams spelen zaterdag om 14.00 uur thuis. In de gymzaal aan de Buizerdweg ontvangt team 1 Assen 1 en Midstars 1 (Middelstum) gaat de strijd aan met het tweede jeugdteam. Het programma voor de senioren biedt de nodige uitdaging met sterke opponenten! De volgende wedstrijden worden afgewerkt: Dedemsvaart 1 - HOU-Tafel '77 1 (din), Reflex '65 2 - Dedemsvaart 2 (maa), Tornado '65 1 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - Meppel 2 (din), Dedemsvaart 6 - De Treffers '70 8 (din) en NATTC 4 - Dedemsvaart 7 (maa). Omdat Emmen 5 zich eerder terugtrok, is het vijfde team deze ronde vrij. De thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur. Er zullen 1 of 2 tafels beschikbaar zijn om vrij te spelen.

Archief mededelingen

Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017
Juli 2016 | Augustus 2016 | September 2016 | Oktober 2016 | November 2016 | December 2016