Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 26 november 2016 om 21.00 uur
Tafeltennissters Dedemsvaart zetten grote stap

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart kwamen zaterdag in actie bij SVE 1. De Dedemsvaartses gingen met de winst aan de haal en zette daarmee een ferme stap naar de promotiegroep voor de 1e divisie komend voorjaar (minimaal derde worden).

In Utrecht, waar een bedrukte stemming was door een jong overleden clublid, begon Annemarie Zijnstra met een snelle zege, maar Amanda van Dijk (verlies) en Linda Stolk (winst) vervolgden met lange vijfgamers. Ook het dubbelspel met Zijnstra en Van Dijk duurde vijf games, maar ook hier winst voor de Dedemsvaartses. Ook na het dubbelspel regende het vijfgamers. Zijnstra en Stolk eerst nog niet, zij zegevierden beiden, maar hierna moesten alle Dedemsvaartse speelsters vijf games doorkomen. Van Dijk won, maar Zijnstra en Stolk niet. In het slotduel kreeg Van Dijk kans op eerherstel tegen de speelster waar ze eerder dit seizoen een blessure opliep. Ze zette de eindstand met winst op 3-7.

Door de uitslagen hebben de Dedemsvaartses volgende week genoeg aan twee punten om de promotiegroep voor de 1e divisie te bereiken. Die strijd gaat tussen SVE 1, Taverzo 2 en Dedemsvaart 1. SVE en Taverzo spelen dan tegen elkaar en staan in de stand beiden drie punten achter op de Dedemsvaartses.

Het tweede damesteam speelde uit bij koploper Emmen 1 en kreeg een geflatteerd pak slaag. Marije van Beveren maakte haar debuut in de landelijke damescompetitie als vervanger voor Lisa van Eijk. De invalbeurt pakte niet goed uit met drie nederlagen. Manon Pateman scoorde eveneens niet en is met nog een wedstrijd te gaan nog steeds scoreloos dit najaar. Melanie Hazeveld deelde in de puntenloosheid, maar mag zich beklagen over onfortuin. Driemaal was een vijfde game haar Waterloo. Omdat het dubbelspel van Hazeveld en Pateman ook niet gewonnen werd, werd de eindstand liefst 10-0. Het lijkt er sterk op dat het team de hekkensluiter blijft.

Het jeugdteam rukt verder op naar de koppositie door HOU-Tafel '77 2 met 2-8 te verslaan. Koploper HOU-Tafel '77 1 won ook, maar zag met de 7-3 de Dedemsvaarters één speelronde voor het competitieslot inlopen tot een punt. In Coevorden waren Roselin Kappert en Robin Meijer weer niet te verslaan. Ook Iris Mulderij trekt zich op aan haar teamgenoten. Met een jammerlijk in vijf games verloren enkelspel stokte de score van Mulderij echter wel bij een punt. Kappert en Meijer zetten hun scoringsdrift kracht bij door het dubbelspel te winnen. De strijd om de titel hebben de Dedemsvaarters niet in eigen hand. De opdracht is duidelijk: minimaal een punt meer dan HOU-Tafel '77 1 scoren.

Gelijkspelend heren 2 kampioen, heren 5 en 6 nog niet

Ook de seniorenteams werkten een volledig programma af. Team 3 speelde zelfs twee wedstrijden. En de eerste najaarskampioen van 2016 is bekend, het tweede seniorenteam.

De heren van het eerste kwamen thuis niet verder dan een 5-5 gelijkspel tegen Reflex '65 2. Het werd een spannend duel met de bezoekers uit Hoogeveen die op gelukkige wijze tweemaal een nipte vijfgamer binnensleepten. Ian Tempelman won daarentegen weer heel nipt zijn eerste enkelspel in drie games (12-10, 13-11 en 13-11), maar bleef in scorend vermogen achter bij zijn teamgenoten. Sjonny Lubbers verloor het eerste enkelspel ongelukkig, maar herstelde in de beide resterende enkelspelen. Willem Greidanus liet kort na het dubbelspel een veer, maar won zijn eerste en laatste enkelspel wel. Lubbers en Tempelman verloren in drie nipte games het dubbelspel. In de stand staan de Dedemsvaarters momenteel laatste. Er is uitzicht naar boven omdat het uitduel met De Treffers '70 3 nog ingehaald moeten worden. Komende week vallen de beslissingen.

Het tweede team behaalde halverwege de avond het kampioenschap binnen door de overgebleven concurrent Tornado '65 2 op 3-2 achterstand te zetten. Annet Pouls pakte daarmee haar enige zege van de avond. Kort daarvoor scoorden Jurgen Hofman en Aico Beugelink in het dubbelspel en had Hofman de winst gepakt in het openingsduel. Hofman bleef ongeslagen in het thuisduel. Daniëlle Pekel daarentegen kwam met een lichte rugblessure puntloos uit het duel. Beugelink speelde alleen het dubbelspel. Uiteindelijk deelde het team de punten met de bezoekers uit Valthe. In het voorjaar komt het team uit in de tweede klasse.

Team 3 speelde twee wedstrijden en verloor beide wedstrijden. Op dinsdag ontving het team MSK 1 uit Musselkanaal en verloor met 4-6. Een nieuwe net aangemelde MSK'er was de Dedemsvaarters te machtig. Maar ook tegen een vaste en ervaren kracht van de bezoekers moest driemaal de felicitaties uit. De derde man van MSK werd door Eef Diteweg, Theo Menzo en Stefan de Olde wel verslagen en ook het dubbelspel van Menzo en De Olde werd gewonnen, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Pas vanaf de derde game werd naar de winst toegewerkt. Donderdagavond haalde het team het uitduel met TIG 1 in. Er ging geen invaller mee naar Drouwenerveen. Het gemis van De Olde werd gevoeld in de 9-1 nederlaag. Alleen Diteweg scoorde in de slotfase tegen de verse kampioen. Menzo trooste zich met twee games winst. In het dubbel kwam het tweetal net te kort. Ondanks de povere uitslagen heeft het team de derde plaats weten vast te houden.

Het vierde team vertrok door omstandigheden wat laat naar Meppel en deelde met invaller Ineke Kegel de punten met de Meppelse reserves. Kegel, die inviel voor de geblesseerde Harm Knol en Wilto Bouterse, scoorde knap twee punten, beide in vijf games. Sarkis Guljan deed niet onder voor Kegel en zegevierde eveneens tweemaal. Jan Uythof won alleen zijn eerste enkelspel. Spannend was het dubbelspel dat Uythof en Guljan nipt verloren. De gamestanden (9-11, 12-10, 13-15, 11-5 en 13-11) gaven het kleine verschil duidelijk weer. Met een puntendeling als resultaat verzekerden de Dedemsvaarters zich van minimaal de vierde plaats in de ranglijst.

Teams 5 en 6 zijn ook na de negende speelrondes koploper en moeten beiden nog enkele punten scoren om kampioen te worden. Het vijfde team zette DETO 3, de voornaamste tegenkandidaat, met 7-3 opzij. Aan de winnende reeks van Jerry de Lange kwam ook nu geen eind. Zonder een game af te staan behield De Lange de 100% score. In het dubbelspel met Yvon Pazie kreeg De Lange wel twee games om de oren, maar de beslissende vijfde game werd wel gewonnen. Pazie herstelde van de misser van een week eerder door twee punten te scoren. Annet Sieljes vervolgde daarentegen de mindere wedstrijd van begin november met een zuinige en enkelvoudige zege. Achteraf was een puntje meer tegen de Nijeveners voldoende geweest voor het kampioenschap. Nu volstaan twee punten maandagavond bij hekkensluiter De Treffers '70 6.

Het zesde team kwam welgeteld één punt te kort in Veenoord. NATTC 7 werd verslagen met 3-7. Een sterke man bij de thuisploeg drukte het vertrouwen van kopvrouw Ineke Kegel die een zeldzaam kansloze nederlaag moest incasseren. Kegel herstelde al weer in het gewonnen dubbelspel met Robin Döpp en won daarna ook twee punten. Döpp deed hetzelfde, al was er wel eenmaal een vijfgamer voor nodig, en Theo Simons pakte eveneens twee punten. Het team is nog een puntje nodig voor de titel. Maandag kan het zonder te spelen kampioen worden als achtervolger HOU-Tafel '77 7 minimaal een punt verspeeld. Anders kan het de volgende dag thuis kampioen worden door zelf minimaal een punt te scoren tegen Reflex '65 6.

Laatste speelronde

Er staat nog een laatste speelronde op het programma. Het eerste herenteam speelt tweemaal vanwege een inhaalwedstrijd. Het volledige programma ziet er als volgt uit. Heren: De Treffers '70 3 - Dedemsvaart 1 (din), Emmen 2 - Dedemsvaart 1 (vrij), Meppel 2 - Dedemsvaart 2 (din), Tornado '65 3 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - Reflex '65 4 (din), De Treffers '70 6 - Dedemsvaart 5 (maa) en Dedemsvaart 6 - Reflex '65 6. Dames: De Treffers (R) 3 - Dedemsvaart 1 (zat), Hutaf 1 - Dedemsvaart 2 (zat). Jeugd: Tornado '65 1 - Dedemsvaart 1.

Zaterdag 12 november 2016 om 21.00 uur
Zware tegenstand voor Dedemsvaartse tafeltennissters

Zaterdag stonden er drie thuiswedstrijden op het programma van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart. Voor de beide damesteams en het jeugdteam waren er tegenstanders die tot dusver hoge ogen gooien voor wat betreft promotie.

Koploper De Treffers 1 uit Roelofarendsveen was voor de dames een maat te groot. Annemarie Zijnstra behoedde haar team voor een fikse afstraffing door drie punten te scoren, maar Chantal Knol en zeker Linda Stolk hadden toch ook wel een puntje moeten scoren om tevreden op het duel terug te kunnen kijken. In het dubbelspel ging het Zijnstra en Stolk niet eens zo verkeerd af. De 13-15, 11-13 en 7-11 gamestanden gaven de kleine verschillen goed weer. De bezoekers kunnen zich opmaken voor het kampioenschap. De Dedemsvaartses strijden met Taverzo 2 en SVE 1 om twee plekken voor een plaats in de promotiepoule van de 1e divisie komend voorjaar.

Het tweede damesteam streed tegen GTTC Groesbeek 1 hard voor de punten. Er kwamen er te weinig voor het vertoonde spel, want met 2-8 stapten de bezoekers fortuinlijk de auto in. Lisa van Eijk wist als enige een enkelspel te winnen. Het tweede punt kort daarvoor kwam voort uit het spannende dubbelspel dat Van Eijk met Melanie Hazeveld won. Hazeveld had eigenlijk haar dag niet en verloor haar enkelspelen. Manon Pateman aanvankelijk ook niet, maar zij leek haar afsluitende duel te winnen. De vijfde game was haar niet gegund en hierdoor bleef ook Pateman met lege handen. In de stand staan de Dedemsvaartses vijfde.

HOU-Tafel '77 1 was voor het Dedemsvaartse jeugdteam een mooie uitdaging. De bezoekers uit Coevorden kwamen als koploper naar Dedemsvaart. Die positie moest bijna worden prijsgegeven, want de thuisploeg verraste met een ferme 8-2 zege. Roselin Kappert en Robin Meijer, die ook dubbelden, stapten met prima spel zonder nederlaag uit het veld. Ook Iris Mulderij kon goed meekomen en kwam met haar offensieve spel tot een verdiende zege. Met de zege rukte het Dedemsvaartse team op naar de tweede plaats, tot net onder de Coevorder koploper.

Weinig actie bij de senioren

Bij de senioren kwamen slechts drie teams in actie. Team 1 gaat pas volgende week aan de zware degradatiewedstrijden beginnen, team 3 stelde het uitduel met TIG 1 uit om personele problemen en team 6 was vrijgeroosterd. De teams die wel speelden boekten een zege en twee nederlagen.

Het tweede team zegevierde met dikke cijfers bij hekkensluiter De Treffers '70 5. In Klazienaveen liet alleen Daniëlle Pekel een (verwacht) puntje liggen. De Dedemsvaartse koploper noteerde aan het eind van het duel een 1-9 zege met slechts twee games overwerk. Pekel verloor weliswaar een punt, maar presteerde het om met drie randballen op rij gelukkig te scoren. Mede hierdoor wist ze haar tweede punt binnen te halen. Alleen Aico Beugelink liet verder een gamepje liggen. Met drie punten scoorde hij net als de soevereine Jurgen Hofman maximaal. De heren haalden ook het dubbelspel eenvoudig binnen. In de stand behield het team 15 punten voorsprong op Tornado '65 2. Over twee weken is dat de volgende tegenstander en dan zijn drie punten genoeg voor promotie naar de tweede klasse.

Tornado '65 2 haalde als gezegd met dezelfde cijfers ongenadig hard uit tegen Dedemsvaart 4. Niet dat de Dedemsvaarters kansloos acteerden, integendeel, maar de Valthenaren deelden toch de lakens uit. Sarkis Guljan verloor in het begin een vijfgamer. Net als Jan Uythof zijn punten niet binnenhaalde, bleef ook Guljan uiteindelijk zonder score. Wilto Bouterse zegevierde wel eenmaal door een invaller in drie nipte games de perfecte score te ontnemen. Bouterse scoorde verder niet en ook het dubbelspel met Uythof was voor Bouterse onbegonnen werk. Met 1-9 verlies zakte het team een plaatsje in de ranglijst.

Team 5 verloor bij een ijskoud NATTC 2. In Veenoord gingen de Dedemsvaarters met 6-4 onderuit. In de ranglijst was de schade echter maar beperkt omdat de concurrentie ook geen bijster grote uitslagen boekte. Jerry de Lange was goed voor een drietal punten. Het vierde punt werd gescoord door Yvon Pazie, terwijl Annet Sieljes puntloos het strijdtoneel verliet. De perfecte score in het dubbelspel ging er ook aan, omdat De Lange en Sieljes in drie games het onderspit delften. Het team behield de koppositie, maar ziet dat DETO 3 steeds verder oprukt en de voornaamste concurrent om promotie lijkt te worden. Beide teams hebben een wedstrijd tegoed en treffen elkaar in de voorlaatste speelronde in Dedemsvaart.

Update 18 november 2016

Dinsdagavond haalde het vijfde seniorenteam de thuiswedstrijd met TIOS '66 3 in. De bezoekers hadden het duel al uitgesteld en konden ook nu geen volledig team op de been brengen. De Dedemsvaarters maakten dankbaar gebruik van het cadeautje en bouwden de 3-0 beginstand uit naar een 8-2 eindstand. Yvon Pazie miste volgens eigen zeggen vleugels en scoorde niet. Ellen van Eijk en Jerry de Lange daarentegen deden de stand een duw in de goede richting en wonnen hun duels. Spannend was het dubbelspel. In vijf games tekenden Pazie en De Lange voor de zege. Het eerste herenteam kon geen overeenstemming bereiken met De Treffers '70 3 over een nieuwe speeldatum en stelde het voor zaterdag geplande duel uit.

Komende week komen alle teams weer in actie en drie teams kunnen het kampioenschap binnenhalen. Team 2 ontvangt directe concurrent Tornado '65 2 en heeft drie punten nodig voor promotie. Voor het vijfde team, dat thuis speelt tegen ook de directe concurrent, is de opdracht iets moeilijker. DETO 3 moet met minimaal 7-3 worden verslagen voor het kampioenschap en daarnaast is het team afhankelijk van twee andere uitslagen. Team 6 speelt maandag als eerste voor de titel en is met een 2-8 zege bij NATTC 7 niet meer te achterhalen.

Team 3 komt komende week door een inhaalduel tweemaal in actie. Het programma ziet er verder als volgt uit: Senioren: Dedemsvaart 1 - Reflex '65 2 (din), Dedemsvaart 3 - MSK 1 (din), TIG 1 - Dedemsvaart 3 (don) en Meppel 2 - Dedemsvaart 4 (din); Dames: SVE 1 - Dedemsvaart 1 (zat), Emmen 1 - Dedemsvaart 2 (zat); Jeugd: HOU-Tafel '77 2 - Dedemsvaart 1 (zat).

Zaterdag 5 november 2016 om 19.00 uur
Tafeltennissters verliezen van Taverzo 2

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden zaterdag thuis tegen Taverzo 2. In de gymzaal aan de Buizerdweg werd door beide teams hard gewerkt voor de puntjes die uiteindelijk recht moeten geven op de promotiepoule 1e divisie komend voorjaar.

De bezoekers uit Zoetermeer zegevierden met 4-6. De krachtsverschillen waren minimaal en geen enkele partij ging over de minimale drie games. Annemarie Zijnstra begon met winst, maar de van een rugblessure herstelde Linda Stolk verloor. Chantal Knol volgde met verlies, maar ze won met Zijnstra wel het spannende dubbelspel. Het bleef spannend tot het einde: Stolk verloor opnieuw, Zijnstra won weer, maar ook Knol won niet. In het restant van de wedstrijd won alleen Stolk nog.

Het tweede damesteam was vrijgeroosterd. Het eerste jeugdteam speelde naast het damesteam tegen Assen 2. De bezoekers hadden personele problemen wat in het Dedemsvaartse voordeel uitviel. Met een 3-0 als beginstand liepen de Dedemsvaarters verder uit naar een 8-2 eindstand. Roselin Kappert verloor de eerste wedstrijd met minimale cijfers en even later ging ook Iris Mulderij onderuit. De meiden wonnen wel hun andere enkelspel. Robin Meijer won met sterk spel zijn beide enkelspelen. Het dubbelspel werd door Meijer en Mulderij tot een mooie overwinning gepromoveerd.

Heren verliezen wat glans

Ook alle seniorenteams kwamen in actie, althans, dat was de bedoeling. Tios '66 3 zou naar de gymzaal aan de Buizerdweg komen, maar kon mede om privéredenen niet tegen team 5 in actie komen. Nieuwe datum: dinsdag 15 november. Op de uitglijder van het eerste team na wonnen alle overige teams.

Team 1 speelde uit bij HOU-Tafel '77 1. In Coevorden werd een smadelijke 10-0 nederlaag geleden, volgens teamlid Sjonny Lubbers geflatteerd. Naast Lubbers speelden ook Ian Tempelman en Willem Greidanus, die allen zonder glans huiswaarts keerden. Lubbers wees met zijn opmerking naar het wedstrijdformulier. Naast twee wel degelijk kansloze punten die in 3-0 eindigden, waren er inderdaad voldoende kansen op een beter resultaat. In de acht resterende wedstrijden werd telkens minimaal een game gewonnen. Zo ook het dubbelspel van Lubbers en Tempelman dat in vier games verloren ging. In de degradatiepoule strijden de heren met Emmen 2, Reflex '65 2 en De Treffers '70 3 om zeker één veilige plaats voor handhaving in de 1e klasse.

In de 3e klasse loopt team 2 iedere week wat puntjes uit. Met drie wedstrijden voor de boeg moet het 15 punten voorsprong verdedigen. Afgelopen week werd ondanks een matige uitvoering opnieuw gewonnen. Reflex '65 4 werd met 7-3 terug naar Hoogeveen gestuurd. De start was voor de thuisploeg buitengewoon prima te noemen. Pas na het dubbelspel van Aico Beugelink en Jurgen Hofman kreeg Annet Pouls de eerste tegenslag te verwerken. In de slotfase ging zij nogmaals onderuit. Hofman bleef tot het einde zijn perfecte 100% score vasthouden, maar dat lukte Beugelink niet. Hij verloor op de dag van zijn 25-jarig jubileum als lid van TTV Dedemsvaart zijn eerste wedstrijd dit najaar.

Het derde team pakte een keurig resultaat tegen DETO 3. In een spannende wedstrijd werden de Nijeveners met 7-3 verslagen. De spanning kwam met name na het dubbelspel, want lieft vier vijfgamers moesten toen nog worden afgelegd. De eerste twee werden gewonnen, de laatste twee gingen verloren. Onder de streep verdeelden de Dedemsvaarters de punten gelijk: Theo Menzo, Stefan de Olde en Eef Diteweg scoorden elk twee punten. In een uitermate boeiend schouwspel werd het dubbelspel in vier games binnengehaald. Menzo en De Olde wonnen. In de stand klom het team naar de tweede plaats wat wel het maximaal haalbare lijkt te zijn.

Het vierde team klom na eigen winst en andere uitslagen naar de derde plaats. In Klazienaveen werd De Treffers '70 5 met een prima 3-7 verslagen. Wilto Bouterse was de man-of-the-match. Met drie puike zeges zette Bouterse zijn team op het juiste spoor. Jan Uythof kan niet meer tippen aan het niveau van de derde klasse, maar bleef niet zonder score. De middelste wedstrijd trok hij echter opvallend eenvoudig over de streep. Sarkis Guljan wist zijn totaal op te vijzelen met twee potjes winst. Bouterse en Uythof trokken in een spannend dubbelspel nipt aan het langste eind. In de vijfde game werd de zege pas bij 13-15 gevierd.

Geruisloos stevent het zesde team af op een nieuw kampioenschap van de vijfde klasse. Meppel 4 werd met liefst 2-8 verslagen en daarmee werd de voorsprong in de ranglijst keurig verdedigd. Na het openingsduel zag het er nog even niet naar uit dat de zege zo groot zou uitpakken. Theo Simons verloor in vier games. Dat was in de eerste helft het enige smetje, want Ineke Kegel en Robin Döpp wonnen wel. Met de snelle winst in het dubbelspel van Simons en Kegel en het eerste punt van Simons werd de eerste helft met 1-4 afgesloten. De tweede helft kende een gelijk verloop. Döpp verloor nipt in vijf games, maar daarna waren de punten weer voor de Dedemsvaarters. Kegel kwam zodoende ongeschonden uit de strijd en de beide heren pakten dus twee punten.

Speelronde 8

In de achtste speelronde is het zesde seniorenteam vrijgeroosterd. De wedstrijd tussen TIG 1 en Dedemsvaart 3 op donderdag wordt waarschijnlijk met twee weken uitgesteld. Op maandag trapt het tweede seniorenteam af met een uitwedstrijd bij De Treffers '70 5. Op dinsdag volgen Dedemsvaart 4 - Tornado '65 2 (20.15 uur) en NATTC 2 - Dedemsvaart 5. Het vervolgprogramma van het eerste team is op moment van schrijven nog niet bekend.

De beide damesteams en het jeugdteam spelen al weer de laatste thuiswedstrijden dit najaar. In de gymzaal aan de Buizerdweg beginnen de teams om 14.00 uur aan hun wedstrijden. Voor de dames staat het duel met koploper De Treffers 1 (Roelofarendsveen) te wachten. Dames 2 staat met GTTC Groesbeek 1 eveneens een titelkandidaat te wachten. Het jeugdteam gaat de strijd aan met HOU-Tafel '77 1, dat ook koploper is. Kortom, er wachten spannende duels voor de laatste thuiswedstrijden.

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017