Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 29 november 2015 om 00.00 uur
Een wonder: Dames TTV Dedemsvaart kampioen 1e divisie

Het damesteam van tafeltennisvereniging Bos Bedden-Dedemsvaart speelde zaterdag de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie in eigen huis. Hekkensluiter Shot '65 1 kwam naar de gymzaal aan de Buizerdweg. Het werd 8-2 voor de Dedemsvaartses.

Geheel onverwacht was precies die uitslag voldoende voor de titel in de 1e divisie. Koploper Scyedam 1 verloor nogal verrassend van Docos 1 in Leiden, later op de speeldag/avond. In de nazit na de wedstrijd was er minuut-tot-minuut contact met Leiden. Daar stond het 4-1 halverwege. Ongeloof in het clubhuis in Dedemsvaart. Zou het dan echt? 4-2 werd 5-2, en toen duurde het lang. 5-3 en 5-4 in Leiden. Zenuwen daar, maar ook in Dedemsvaart. Ongeveer twee uur na de wedstrijd kwam het verlossende woord. Dedemsvaart kampioen! Een wonder, want na geen enkele speelronde waren de Dedemsvaartses koploper. Op het ultieme moment werd die positie toch nog ingenomen. Op onderling resultaat met Scyedam, dat evenveel punten scoorde. De dikke 2-8 zege in Schiedam was in de achtste speelronde van doorslaggevende betekenis.

De wedstrijd tegen Shot '65 leverde een open wedstrijd op, maar duidelijk krachtsverschil werd uiteindelijk wel in de score uitgedrukt. Chantal Knol (2e wedstrijd) en Amanda van Dijk (9e wedstrijd) lieten allebei een puntje liggen. Wel werden de beide andere punten gescoord. Arina Both was goed voor liefst drie punten. Both en Van Dijk dubbelden ook met succes.

Een eredivisieplaats zit er evenwel nu niet in. In de vernieuwde opzet van de hoogste divisies, spelen de nummers 1 t/m 3 van de 1e divisie poules in de promotiepoule van de 1e divisie.

Jeugd herstelt

Team 1 van de jeugd vocht voor de punten in de afsluitende thuiswedstrijd tegen De Treffers '70 3. In Dedemsvaart werd het 5-5 en grote man aan Dedemsvaartse zijde werd verrassend Niek Esselink, die 'wel lekker speelde'. Terechte opmerking, want voor het eerst sinds voorjaar 2012 pakte Esselink het volle pond met drie zeges. Laura Kroes en Sebastiaan Pennekamp deden het zuiniger aan en wonnen beiden een punt. De jongens dubbelden, maar dat ging naar de bezoekers uit Klazienaveen.

Het tweede jeugdteam sloot de competitie af met een uitwedstrijd bij Midstars 1. Er werd met 7-3 verlies genomen waarmee het team keurig op de derde plaats eindigde. In Middelstum gaf Hanneke van Eijk de goede prestatie van een week eerder een goed vervolg. Zij won twee punten en ook Iris Mulderij pakte netjes een punt. Voor Claudi Scholten zat er meer in, maar scoren deed zij niet. Het team behaalde dit najaar exact 50 punten, goed werk nadat het in een hogere klasse was ingedeeld dan waartoe het recht had.

Promotie en degradatieperikelen bij senioren

De heren hebben de najaarscompetitie afgesloten met een forse 2-8 bij HOU-Tafel '77 1. In Coevorden werd weliswaar met grote cijfers gewonnen, echter omdat koploper Oost 1 ook won, werden de Dedemsvaarters geen kampioen. Jerry de Lange en Willem Greidanus wonnen beiden twee punten en Robert Visscher benadrukte zijn rol van topscorer door drie punten te scoren. Hij verloor dit najaar maar één duel waardoor hij liefst 95% van de partijen won. In het dubbelspel wonnen De Lange en Visscher gemakkelijk in drie games.

De reserves van het tweede team speelden de belangrijkste wedstrijd van het najaar. Het thuisduel om lijfsbehoud tegen Reflex '65 2 (Hoogeveen) moest minimaal vijf punten opleveren en om dat te bereiken stelden de Dedemsvaarters voor de 'zekerheid' Christiaan ten Hartog op. Hoewel de puntenmachine wel drie punten scoorde, was dat geen vanzelfsprekendheid. Een lastig openingsduel moest in vijf games worden beslist. Sjonny Lubbers was eveneens goed voor drie punten waardoor de twee verloren partijen van Ian Tempelman slechts een doekje voor het bloeden was. Tempelman won alleen toen het er niet meer om ging. Eerder verloor hij met Lubbers ook al het dubbelspel in vijf games. Het werd uiteindelijk 7-3 waarmee niet alleen Reflex '65 2 werd tegengehouden, maar ook TIOS '66 2 nog werd ingehaald. De Dedemsvaarters eindigden daarmee op de 3e plaats met precies 50 punten.

Het derde team verloor thuis met maximale cijfers van kampioen Tornado '65 1 en eindigden definitief als 5e, formeel onder de degradatiestreep. Gek genoeg voelde de 0-10 niet als 0-10. Aangezien er geen druk was, kon er vrijuit worden gespeeld. Stefan de Olde, Aico Beugelink en Jurgen Hofman konden het lekkere gevoel niet uitdrukken in de score. De Olde en Hofman dubbelden, ook al zonder succes. Het team kan zich in het voorjaar bewijzen in de derde klasse.

Team 4 is formeel ook gedegradeerd door een 6-4 nederlaag bij Meppel 2. Of degradatie echt een feit wordt, zal uit de indeling voor het voorjaar moeten blijken. Het recht op de derde klasse is in elk geval weg. Harm Knol was goed voor twee punten in Meppel. Kim Elshoff was onmachtig tegen de ervaren krachten van de thuisploeg en scoorde niet. Jan Uythof won een punt, maar speelde uit voorzorg het afsluitende duel niet meer na problemen met de rikketik. Achteraf was het gewonnen dubbelspel van Elshoff en Knol niet nodig, want de 6-4 eindstand was niet genoeg voor lijfsbehoud. Team 5 was al uitgespeeld en is al zeker van de vierde plaats.

(update 1 december 2015 - heren 6 toegevoegd)

Het zesde team is het niet gelukt het kampioenschap binnen te slepen. Het haalde een weekje later de uitwedstrijd bij De Treffers '70 8 in. Het team wist dat het minimaal acht punten moest scoren, maar in Klazienaveen kwam het niet verder dan 5-5. Een andere speelvolgorde en timeouts op tactische momenten nekten de Dedemsvaarters. Yvon Pazie en Annet Sieljes wonnen beiden een punt en Ellen van Eijk scoorde twee punten. Dat het dubbelspel door Sieljes en Van Eijk makkelijk werd gewonnen, zal niemand zich lang heugen, want de titel is uit beeld. De Dedemsvaarters werden door de uitslag minimaal derde. De tweede plaats kan nog worden ingenomen als TOP 1 zijn inhaalwedstrijd volgende week met minimaal 8-2 wint. Ook de Valthemonders zijn nog in de race om de titel en kunnen bij 9-1 winst promoveren naar de 3e klasse.

Het zevende team speelde het belangrijke duel om de titel tegen de enige overgebleven concurrent NATTC 4. Dat werd een spannend duel. Vier punten waren voor de Dedemsvaarters genoeg voor de titel. Robin Döpp trapte ongelukkig af en verloor het openingsduel met 10-12 in de vijfde game. Het verlies werd ongedaan gemaakt door Ineke Kegel die ook vijf games nodig had om te winnen. Bea Boertien ging in de derde partij hard onderuit en ook het dubbel Döpp/Kegel verloor in drie games. De 1-3 tussenstand werd vervolgens opnieuw gerepareerd door zeges van eerst Kegel (opnieuw in vijf games) en Döpp. Boertien had haar avond niet en verloor opnieuw. Het kampioenschap werd vervolgens toch echt binnengehaald nadat opnieuw Kegel won. Het verlies van Boertien en de winst van Döpp in de resterende wedstrijden waren vervolgens nog slechts voor de statistieken. Eindstand 5-5 en de titel op de zak. Proficiat!

Huldiging

De huldiging van de kampioenen en de uitreiking van de prestigebeker voor het best scorende jeugdlid vindt plaats op dinsdagavond 8 december om 20.00 uur. Locatie gymzaal aan de Buizerdweg.

Zondag 22 november 2015 om 00.30 uur
Dames knokken terug na fikse achterstand

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden zaterdag thuis gelijk tegen Docos 1. De bezoekers uit Leiden namen met 1-4 een flinke voorsprong, maar in de tweede helft werd de achterstand door toedoen van Annemarie Zijnstra en Linda Stolk ingelopen.

Die achterstand werd veroorzaakt door drie verloren vijfgamers. Stolk verloor de controle ondanks een 9-4 voorsprong in de vierde game en 2-1 voor. De vijfde game was ze het helemaal kwijt. Eerder had Zijnstra al een snelle voorsprong gemaakt. Chantal Knol was niet in staat van een lange noppen speelster te winnen. Het dubbelspel van Stolk en Zijnstra verliep wisselvallig, maar de zege ging na vijf games naar de bezoekers. Na het dubbel was Knol wederom niet scherp. Ze knokte nog wel terug van een 0-2 achterstand, maar de vijfde game viel helemaal in het water - te gretig.

Het leek hét verhaal van de wedstrijd te worden. Ook Zijnstra moest aan de bak in een vijfde game en hetzelfde scenario van de drie verloren vijfgamers dreigde. Ditmaal echter was de vijfde game voor de Dedemsvaartse. Dat was dé ommekeer van de wedstrijd. Stolk won in drie games en won na het derde verlies van Knol nogmaals. Zijnstra maakte de comeback compleet door haar derde partij te winnen. Met de eindstand van 5-5 liep de koploper twee punten uit op de Dedemsvaartses, die nog wel tweede staan. Volgend weekend zijn de laatste wedstrijden. Als de Dedemsvaartses minimaal vier punten méér pakken dan koploper Scyedam 1, wordt de titel gevierd in Dedemsvaart. Anders volstaat een minimum van drie punten voor een plek in de promotiepoule van de 1e divisie komend voorjaar.

Falend eerste jeugdteam

Er zijn omstandigheden voor zwak presteren. Jeugdteam 1 bakte er helemaal niets van thuis tegen De Treffers '70 4 en had dat helemaal aan zichzelf te wijten. Laura Kroes, Marije van Beveren en Niek Starke waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Sebastiaan Pennekamp had een kater van vrijdagavond (topsport) en Niek Esselink verviel in oude fouten aan het einde van games. Geen enkel punt werd door het tweetal behaald, behalve dan het dubbelspel wat ogenschijnlijk nipt en onverdiend was ook nog. Aan invaller Iris Mulderij lag het 1-9 verlies tegen de Klazienaveners in elk geval niet. Zij kwam drie niveaus hoger geen moment in scoringspositie, maar daarvoor hoeft ze zich niet te schamen. Voor haar tijdelijke teamgenoten eigenlijk wel!

Het tweede jeugdteam boekte een positiever resultaat. Het won met 8-2 van Emmen 3. Het werd een hele lange en spannende wedstrijd. Geen enkele partij ging over de minimale drie games. Roselin Kappert verloor de eerste partij in vijf games. Later scoorde ze twee punten. Robin Meijer eindigde met een verloren partij, maar pakte wel zijn eerste twee wedstrijden. De topscorer van het team was voor de verrassing Hanneke van Eijk die met drie zeges glunderde van oor tot oor. Sterker nog, ook het dubbelspel wist Van Eijkje te winnen, samen met Meijer. Met de uitslag en het resterende programma eindigen de jonge Dedemsvaarters naar alle waarschijnlijk op de derde plaats. Knap voor het debuut in de derde klasse!

Wie worden kampioen?

De slotfase van de seniorencompetitie is eveneens aanstaande. Team 1 won voor de tweede maal in de promotiepoule. Reflex '65 1 kwam naar Dedemsvaart en beroofde Robert Visscher van zijn ongeslagen status. Daar hadden de Hoogeveners maar een speler voor nodig, want ook Jerry de Lange en Willem Greidanus verloren ervan. Niet verrassend zou dan ook het verlies in het dubbelspel zijn, ware het niet dat de Hoogeveense topper hieraan niet mee deed. Toch verloren Visscher en De Lange dat in de enige vijfgamer van de wedstrijd. Alle Dedemsvaarters wonnen twee punten waardoor wel keurig met 6-4 werd gewonnen. In de stand staat het team op de tweede plaats en zal hier waarschijnlijk eindigen.

Team 2 ontving Reflex '65 4. De bezoekers staan er goed voor en wonnen met 3-7 van de Dedemsvaarters, die nog altijd akelig dicht bij de rode streep staan. Alle Dedemsvaarters waren goed voor een punt, elk tegen een andere Hoogevener. Sjonny Lubbers en Ian Tempelman dubbelden zonder succes. Zij wonnen wel een enkelspel, net als Niek Starke die de mooiste zege binnen haalde. Volgende week gaat het echte werk beginnen. In een rechtstreeks gevecht om handhaving volstaan vijf punten voor de Dedemsvaarters. Het tweede team van Reflex '65 is dan de tegenstander.

Het derde team stond de 'belangrijke' confrontatie met hekkensluiter Reflex '65 3 op de rol. De Dedemsvaarters stonden vijfde. Maar bezettingsproblemen bij de Hoogeveense opponent maakten het een onverwachte wedstrijd. Genoodzaakt door een blessure bij de een en privéomstandigheden van een ander stelde de thuisploeg twee invallers op. Stefan de Olde en Aico Beugelink verloren er beide een van. Sterker, De Olde, die al weken met een vormcrisis loopt te ballen, wist ternauwernood één zege op te halen. Beugelink won twee punten. Opmerkelijk was het resultaat van Sebastiaan Pennekamp (hier wel). Pennekamp, die in de veronderstelling was dat ie een dag later moest spelen, won driemaal in vijf games. Coaching hielp dit keer overduidelijk. Het nieuwste dubbel werd gevormd door Beugelink en Pennekamp. Omdat ook de thuisploeg een zelden gebruikte opstelling had, konden de Dedemsvaarters vrij eenvoudig met 0-3 winnen. Met de eindstand van 3-7 zijn de Dedemsvaarters niet meer door de Hoogeveners te achterhalen. De blik naar boven is echter ook niet hoopgevend, met kampioen Tornado '65 1 als resterende tegenstander en concurrenten die tegen elkaar spelen ná de wedstrijd van de Dedemsvaarters. Degradatie is eigenlijk al een feit.

Team 4 stond voor de belangrijke klus tegen HOU-Tafel '77 3. Het zijden draadje waaraan de Dedemsvaarters hangen, werd door het 7-3 verlies in Coevorden dunner en dunner. Harm Knol, die rond de wedstrijd voor het eerst opa werd, met twee punten en het gewonnen dubbelspel zetten de Dedemsvaarters nog op een prettige 2-3 voorsprong, maar daarna ging het luik open en stroomden alle punten naar de thuisploeg. Er zat beslist meer in. Kim Elshoff verloor nog een vijfde game met 14-12. In veel wedstrijden was het verschil in de games slechts de minimale twee. Elshoff won niet en ook Annet Pouls kon na griep geen zege boeken. Knol en Elshoff pakten het dubbelspel, maar moesten wel alles uit de kast halen. Op 12-14 vierde game werd de zege pas binnengehaald. In de stand hebben de Dedemsvaarters nog steeds alles in eigen hand. Meppel 2 moet dan volgende week met 3-7 worden verslagen, in Meppel.

De heren van het vijfde team ontvingen DETO 3. Griep bij Eef Diteweg en onbeschikbaarheid van Tonny Kleiman maakten een invalbeurt voor Ellen van Eijk mogelijk. Maar de Dedemsvaarters kwamen niet goed uit de startblokken. Sarkis Guljan verloor, Theo Menzo verloor na een spannende vijfgamer en ook Van Eijk verloor (drie keer 5-11). De heren dubbelden en boekten ook geen succes. Met een 0-4 tussenstand was het niets meer dan schade beperken. Of toch niet? Want een wedstrijd duurt langer dan één partij. En dat zouden de Nijeveners weten! De Dedemsvaarters scoorden de resterende zes punten en wonnen zowaar nog met 6-4. Elk twee punten. Met de zege sloot het vijfde team de competitie af op de vierde plaats.

Team 6 strijdt met misschien wel vier andere teams om de eerste plaats. De lastige uitwedstrijd met Meppel 3 stond op het programma. Zonder coach, die vastzat in de modder, trapte Annet Sieljes af met een zege in drie games. Even snel verloor Yvon Pazie de tweede wedstrijd. Daniëlle Pekel maakte het vervolgens spannend. Ze moest aan de bak in vijf games en eindigde aan de winnende tafelhelft. Maar hierna kwam Meppel ook met winst in vijf games: het dubbelspel van Sieljes en Pazie redde het net niet. Een lastige fase brak voor de Dedemsvaartses aan. Na drie zeges stond het Dedemsvaartse team ineens tegen een 5-2 achterstand aan te kijken. De drie afsluitende partijen werden echter weer gewonnen, telkens met twee punten verschil in de laatste game. Vooral de afsluiter van Pazie zal goed voelen. Zij maakte in de vijfde game een 8-2 achterstand goed. Komende week is het do-or-drie in Klazienaveen waar De Treffers '70 8 de laatste opponent zal zijn. Mogelijk moet het team daarna nog wachten of ze kampioen zijn of niet, want door een inhaalwedstrijd tussen andere teams is er nog van alles mogelijk.

Het zevende team ziet de titelkansen weer stijgen. Door onderling treffen tussen de twee naaste belagers konden de Dedemsvaarters met een 8-2 zege twee punten uitlopen. Hekkensluiter Reflex '65 6 was een 'gewillige' prooi in Dedemsvaart. Het ging dan ook voortvarend. Halverwege het duel stond het al 5-0 na snelle punten van Bea Boertien, Robin Döpp, Theo Simons, het dubbelspel van Döpp en Simons (11-0, 11-1, 11-7) en opnieuw Döpp. Het scorende vermogen van Boertien nekte de perfecte score vervolgens: zij verloor. Maar Simons, Döpp en opnieuw Simons herstelden het dipje van Boertien, die de slotpartij ook nog nipt verloor. Desondanks smaakte de 8-2 zege prima. Komende dinsdag is de kraker tegen NATTC 4. Vier punten volstaan voor het kampioenschap in eigen huis.

Slotronde

Komende week worden de laatste competitiewedstrijden van het najaar gespeeld. Voor enkele teams staat degradatiegevaar met hoofdletters geschreven, andere teams zijn veilig en twee of drie teams gaan op voor de titel. Daaronder vallen ook de dames. Waarom niet? Shot '65 1 uit Sliedrecht komt als hekkensluiter naar Dedemsvaart. Maar de uitwedstrijd zullen de Dedemsvaartses wel in het achterhoofd moeten houden na een 'magere' 3-7 zege. Mager, omdat de concurrentie er meer punten tegen scoorden. Koploper Scyedam 1 speelt twee uur later tegen Docos 1; alleen als Scyedam vier punten minder scoort dan de Dedemsvaarses is er een feestje aan de Buizerdweg mogelijk. Om 14.00 uur begint het duel in de gymzaal en dan zal ook het eerste jeugdteam spelen tegen De Treffers '70 3 uit Klazienaveen. Het tweede jeugdteam sluit af met de uitwedstrijd bij Midstars 1 in Middelstum.

Het eerste herenteam staat niet echt te wachten op promotie en speelt de laatste wedstrijd uit bij HOU-Tafel '77 1 in Coevorden. Het kan echter nog steeds kampioen worden. Titelkansen zijn er ook voor het zesde en zevende team. Team 6 speelt uit bij De Treffers '70 8 en team 7 ontvangt de voornaamste concurrent, NATTC 4 uit Veenoord. Team 2 speelt thuis de degradatiekraker Reflex '65 2 en team 3 speelt om des keizers baard tegen Tornado '65 1, dat reeds kampioen is. Het vierde team heeft bij Meppel 2 de laatste kans op handhaving, 3-7 winst is de laatste strohalm. Team 5 is reeds uitgespeeld.

Zondag 8 november 2015 om 14.00 uur
Dames naderen koploper na stunt in Schiedam

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart hebben zaterdag een stunt van de eerste klas uitgehaald. In het hol van de leeuw werd koploper Scyedam 1 met liefst 2-8 verslagen, waardoor de Dedemsvaartses de Schiedamses op twee punten naderden. Er resteren nog twee wedstrijden in de eerste divisie.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn, bleek wel uit de openingsfase. Linda Stolk en Annemarie Zijnstra wonnen beiden in vijf games hun eerste enkelspel. Een rappe zege van Arina Both volgde en met de winst in het dubbelspel van Zijnstra en Both stond er zelfs een luxe en onverwachte 0-4 op het scorebord. Met een zege op Stolk deed de thuisploeg iets terug, maar Both en Zijnstra gingen door op de ingeslagen weg en zetten de 1-5 en 1-6 neer. Het lukte Both net niet om een 'perfect score' te produceren, maar omdat Stolk en Zijnstra de afsluitende wedstrijden wel wonnen, werd er met een vette 2-8 zege veel respect geoogst.

Het eerste jeugdteam speelde opnieuw met 5-5 gelijk tegen Delta Impuls 1, net als eerder dit najaar. In Heerenveen verloor Niek Starke zijn eerste wedstrijd van het najaar. Twee andere enkelspelen wist Starke wel te winnen. Niek Esselink verzaakte minimaal een punt te scoren en bleef zonder score. Laura Kroes daarentegen scoorde de maximale drie punten. Het dubbel van Starke en Kroes was niet op elkaar ingespeeld en werd dan ook een dramapartij.

Het tweede jeugdteam wist dat het een moeilijke middag zou gaan beleven. In de gymzaal aan de Buizerdweg ontving het team koploper Vinkhuizen 2. Maar het verging de Dedemsvaarters helemaal niet slecht. Sterker nog, er werd goed gevochten met veel lef en energie. Robin Meijer werd echter gestraft voor de wisselvalligheid en kwam niet tot scoren. Claudi Scholten verraste met fel spel door haar eerste enkelspel te winnen. Vol lof is er voor het spel en resultaat van Iris Mulderij, die tot verrassing van iedereen twee punten scoorde. De meiden dubbelden zonder succes. Hierdoor werd de eindstand op 3-7 gezet. Best knap!

Spanning bij senioren (update 11 november 2015 - heren 1 toegevoegd)

De senioren beleefden een spannende wedstrijdweek, maar groots succes bleef uit. De heren haalden het thuisduel met Oost 1 in. De bezoekers uit Assen zijn koploper en de Dedemsvaarters zijn achtervolger. Het werd een waar gevecht om elk punt. Waar Robert Visscher alles in drie games won, hij staat nog steeds op 100%, moest Jerry de Lange genoegen nemen met één zege in drie vijfgamers. Arina Both pakte knap haar eerste enkelspel, maar was machteloos in haar tweede enkelspel. In haar laatste enkelspel vocht ze na achterstand nog goed terug, maar de winst waaide net over naar haar tegenspeler. Visscher en De lange wonnen vrij snel het dubbelspel. De 6-4 zege had na een 5-1 tussenstand zomaar groter kunnen uitvallen. Op de ranglijst behield Oost nog wel de koppositie, op drie punten gevolgd door de Dedemsvaarters.

Team 2 kon geen invaller vinden, maar won met twee man wel verrassend van TIOS '66 2. Het werd in Balinge 4-6 en alleen Sjonny Lubbers liet een puntje liggen. Ian Tempelman trok de vorm van de laatste tijd door en won op knappe wijze drie punten. Lubbers en Tempelman hadden alleen in het gewonnen dubbelspel geen overwerk. Met een invaller had er wellicht nog meer in gezeten? We zullen het nooit weten.

Team 3 kan handhaving in de tweede klasse vergeten. Bij Emmen 4, dat nog als concurrent gold, ging het team met liefst 8-2 af. De nederlaag was zeker terecht, want er werd niet best gespeeld. Meer zat er daarentegen wel in. De vele verloren vijfgamers dit seizoen bleek ook in Emmen de rode draad te zijn. Aico Beugelink verloor er zo nipt eentje en Stefan de Olde deed dat even later ook. Jurgen Hofman wist als enige in het enkelspel te scoren, maar deed dat maar eenmaal. Het sterkste punt van de Dedemsvaarters is en was ook nu het dubbelspel. Beugelink en Hofman zijn een prima koppel en wonnen in drie games, ondanks dat het elke game dik achter stond.

Het zijden draadje voor team 4 begint steeds dunner te worden. Koploper Itass DBC 1 kwam op bezoek en zegevierde met 3-7. Kim Elshoff, de vorige wedstrijd nog de heldin, was nu de slemiel van de wedstrijd. Ze verloor nu al haar enkelspelen. Complimenten van de Drouwense opponent hielpen niet. Jan Uythof pakte wel een puntje nu. De nederlaag werd nog enigzins gecamoufleerd door twee degelijke zeges van Harm Knol. De heren dubbelden, maar dat was na drie snelle games vlot bekeken. Het zal voor team 4 nog een hele klus worden om de derde klasse veilig te stellen. De twee resterende duels, beide uit, zijn tegen concurrenten HOU-Tafel '77 3 en Meppel 2. De Dedemsvaarters staan vijfde, wel nog met uitzicht naar boven.

Team 5 kampte met personele problemen voor de uitwedstrijd bij HOU-Tafel '77 5. De tegenvaller, blessure voor Theo Menzo, werd echter keurig opgevangen door Annet Sieljes. Sieljes, die in het voorjaar in de derde klasse slechts een duel won, wist in Coevorden vriend en vijand te verrassen door zomaar drie punten te winnen. Derde klasse dus! Haar tijdelijke teamgenoten konden hieraan niet tippen, want Eef Diteweg en Sarkis Guljan bleven steken op twee zeges. Voor Guljan waren het echter wel de eerste punten dit najaar, dus dat was wel prettig. Wel verloren de heren het dubbelspel. Met de 3-7 zege in Coevorden is handhaving praktisch wel een feit.

Het zesde team, met Sieljes, speelde de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Emmen 6. Een wedstrijd waar de spanning van af droop! De Dedemsvaartses kwamen slecht uit de startblokken. Na zes wedstrijden had alleen Yvon Pazie een puntje gescoord en was het liefst 1-5. Daarna kwamen de Dedemsvaartses terug in de wedstrijd om vervolgens op 4-6 te eindigen. Sieljes wist twee punten te scoren, Pazie liet het bij die ene en ook Daniëlle Pekel kon niet vaker dan eenmaal scoren. Met het verlies moest de thuisploeg de leidersvlag over doen aan de bezoekers. Wel nog kunnen de Dedemsvaarters uitzien naar boven, want er moet nog bezoek worden gebracht aan de twee hekkensluiters.

In Coevorden speelde het zevende team tegen HOU-Tafel '77 7. Het werd een matig 5-5 gelijkspel waar eerder in Dedemsvaart nog met 8-2 werd gewonnen. Robin Döpp wist tweemaal te winnen en ook Ineke Kegel won er twee. Maar aan Bea Boertien was het scoren niet besteed. Zij verloor driemaal. Boertien en Kegel wonnen wel nog het dubbelspel waarmee de schade voor de Dedemsvaartse koploper nog enigzins beperkt bleef. Er resten nog twee thuiswedstrijden voor de Dedemsvaarters. Eerst tegen (bijna) hekkensluiter Reflex '65 6 en vervolgens de kraker tegen NATTC 4, vooralsnog de voornaamste concurrent.

Speelronde 9 over een week

Het programma van de negende ronde leert dat de dames thuis spelen tegen Docos 1 uit Leiden. De vraag is of de aanval op de koppositie kan worden doorgezet. De beide jeugdteams spelen dan ook thuis in de gymzaal aan de Buizerdweg. Om 14.00 uur worden Dedemsvaart 1 - De Treffers '70 4 en Dedemsvaart 2 - Emmen 3 gespeeld.

De senioren handelen het volgende programma af: Dedemsvaart 1 - Reflex '65 1 (din), Dedemsvaart 2 - Reflex '65 4 (din), Reflex '65 3 - Dedemsvaart 3 (maa), HOU-Tafel '77 3 - Dedemsvaart 4 (maa), Dedemsvaart 5 - DETO 3 (din), Meppel 3 - Dedemsvaart 6 (din) en Dedemsvaart 7 - Reflex '65 6. De vier thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur. Er is dan geen ruimte om na 20.00 uur vrij te spelen.

Zondag 1 november 2015 om 07.30 uur
Dames TTV winnen na inhaalrace bij GTTC

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden zaterdag in Groningen tegen GTTC 1. Na een 3-2 achterstand halverwege wonnen de Dedemsvaartses de resterende wedstrijden waardoor de 3-7 eindstand werd behaald. Dat was het beste resultaat voor de vereniging, want alle overige teams hadden een lastige speelweek.

Maar het ging alles behalve soepel tegen de Groningses. Linda Stolk en Amanda van Dijk verloren de eerste duels. Arina Both deed wat terug en met veel moeite werd ook het dubbelspel gewonnen. Van Dijk en Both dubbelden, een zeldzame combinatie. Maar Stolk, die al een tijdje in een wat mindere fase zit, verloor opnieuw waarmee de 3-2 tussenstand halverwege het duel op de borden stond. Onder aanvoering van de knokkende Both werd hierna een sterke reeks neergezet. Both won tweemaal in vijf games, onderbroken door een snelle zege van Van Dijk. Stolk haalde dan toch ook een puntje binnen en Van Dijk won het afsluitende duel. Daardoor ging de 3-7 eindstand de geschiedenisboekjes in.

Jeugd: winst en verlies

Het eerste jeugdteam reisde niet compleet af naar De Treffers '70 4. In Klazienaveen haalden Laura Kroes en Marije van Beveren drie punten binnen. Kroes won twee punten en Marije van Beveren pakte netjes een punt. Omdat het dubbelspel door de meiden niet werd gewonnen, ging 7-3 in de boeken en is deelname aan de degradatiepoule een feit. Die poule begint volgende week. Het tweede team speelde in Harkstede bij Argus 5 en keerde met een kleine zege thuis. Topper voor de Dedemsvaartses was Roselin Kappert. Zij haalde nog maar eens drie punten voor haar team binnen. Hanneke van Eijk had ook zomaar drie punten kunnen scoren, zij verdeelde haar beide vijfgamers echter met winst en verlies. Iris Mulderij snoepte er ook weer een puntje in een viergamer. Haar teamgenoten daarentegen verloren het dubbelspel en daarmee werd het 4-6.

Lastige week voor senioren

Bij senioren was het een moeizame speelweek. Drie teams reisden af naar Emmer-Compascuum. Olympia '54 1/2/3 versloeg Dedemsvaart 2/5/7 met driemaal 7-3. Team 4 was vrij en de overige teams speelden thuis. Alleen team 1 won, al was het nipt tegen Assen 4, en teams 3 en 6 speelden gelijk tegen respectievelijk Assen 5 en Reflex '65 6.

Willem Greidanus zat niet goed in zijn vel en verloor in het eerste team al zijn enkelspelen. Zijn teamgenoten waren wel bij de les. Jerry de Lange, met drie zeges, en Arina Both, met twee zeges, verhulden de tegenvallende prestatie van Greidanus. Het dubbelspel maakte zelfs nog het verschil. De Lange en Both wonnen dat in vijf nipte games, waardoor het team nog met 6-4 won. De Dedemsvaarters hebben daarmee de promotiepoule van de eerste klasse behaald. Dat gaat komende week al van start.

Team 2 had een lastige avond tegen koploper Olympia '54 1. Net bekomen van de reis stond het halverwege het duel al 5-0 voor de thuisploeg. Niek Starke baalde het meest. Niet alleen verloor hij met Ian Tempelman het dubbelspel, ook moest hij drie keer het hoofd buigen in nipt verloren vijfgamers. Tempelman daarentegen wist de eer nog enigzins op te poetsen door twee zeges te boeken. Sander Uythof speelde voor het eerst dit najaar. Omdat hij aan een studie is begonnen, kwam hij tot dusver nog niet in actie. Het tafeltennissen was dan ook blijven liggen, want de eerste twee enkelspelen waren meer voor vormherstel. In het afsluitende duel scoorde Uythof dan toch nog een puntje, de 7-3.

Team 3 pakte het cadeautje van Assen 5 niet uit. De bezoekers kampten met veel blessureleed en kwamen onvolledig naar de gymzaal aan de Buizerdweg. Maar wat er stond was lastig voor de Dedemsvaarters te bespelen. Alleen Aico Beugelink won met veel moeite een enkelspel. Met Jurgen Hofman was hij ook winnend in het dubbelspel, praktisch het enige 'gemakkelijke' duel van de Dedemsvaarters. Want daar bleef het bij. Hofman won geen enkelspel, al had hij hier zeker kans op. Stefan de Olde kwam tot geen enkele game met winstkansen. Het werd daardoor 5-5. Er is nog steeds uitzicht op lijfsbehoud, maar gemakkelijker is het hiermee niet geworden.

Team 5 focust zich op lijfsbehoud en staat op een veilige vierde plaats. De voorsprong op hekkensluiter HOU-Tafel '77 5 werd uitgebouwd, al ging dat niet uitbundig. Tegen de nopjes van Olympia '54 2 werd een 7-3 nederlaag geleden. De enkelspelpunten werden gescoord door Eef Diteweg en Theo Menzo, elk een punt. Sarkis Guljan speelde zoals vaker naar vermogen, maar blijft moeite houden de trekker 'bij de 10' over te halen. Ondanks een goede vijfgamer en een viergamer met kleine verschillen, scoorde Guljan niet. Wel kon Guljan eenmaal terechte felicitaties in ontvangst nemen, want met een lekker spelende Diteweg werd het dubbelspel in vier games binnen gehaald.

Team 6 vocht een verbeten strijd uit met Reflex '65 6. Het werd uiteindelijk 5-5, na flink wat verbaal geweld van beide kanten. De frustraties waren het grootst bij Annet Sieljes die niet tot winst kwam. Ellen van Eijk daarentegen boekte wel drie zeges, al ging dat zeker niet zonder slag of stoot. Yvon Pazie pakte het schuifspel van de Hoogeveners goed aan en won knap twee enkelspelen. De winst in het dubbelspel lag voor het grijpen, maar Pazie en Van Eijk verspeelden de vierde game waardoor de winst naar de bezoekers ging. De koppositie is door het gelijkspel en andere uitslagen onder druk komen te staan. De achtervolger, Emmen 6, staat een puntje achter de Dedemsvaartses. Volgende week treffen beide teams elkaar in Dedemsvaart.

Het zevende team liep tegen Olympia '54 3 tegen zijn eerste nederlaag aan. De koploper ging met 7-3 kopje onder. Het gebrek aan training brak Bea Boertien op. Kon ze vorige week nog een puntje meesnoepen tegen een mindere tegenstander, tegen de Emmer-Compascuum'ers zat het er niet in. Ineke Kegel is haar perfecte score kwijt. Zij verloor een partij, maar wist als puntenmachine haar overige enkelspelen wel te winnen. Theo Simons speelde wisselvallig en pakte een puntje. De koppositie is weliswaar onder vuur komen te liggen, maar staat er nog wel.

Achtste speelronde

De dames spelen de achtste speelronde uit in Schiedam. Koploper Scyedam zal de Dedemsvaartses op onoverbrugbare afstand willen zetten. Het zal zich dan nog wel de 6-4 nederlaag in Dedemsvaart moeten herinneren. Het eerste jeugdteam speelt de eerste wedstrijd in de zogeheten degradatiepoule waarschijnlijk uit tegen Delta Impuls 1, dat na zeven rondes evenveel punten heeft behaald. Het tweede jeugdteam staat de pittige confrontatie met koploper Vinkhuizen 2 te wachten. Zaterdag om 14.00 uur is de gymzaal aan de Buizerdweg plaats van handeling.

Het eerste seniorenteam begint de promotiepoule, met drie wedstrijden, dinsdag thuis tegen Oost 1. Voor de overige teams staan de volgende wedstrijden op het programma: TIOS '66 2 - Dedemsvaart 2 (din), Emmen 4 - Dedemsvaart 3 (vrij), Dedemsvaart 4 - Itass DBC 1 (din), HOU-Tafel '77 5 - Dedemsvaart 5 (maa), Dedemsvaart 6 - Emmen 6 (din) en HOU-Tafel '77 7 - Dedemsvaart 7 (din). De thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur.

Archief mededelingen

Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017
Juli 2016 | Augustus 2016 | September 2016 | Oktober 2016 | November 2016 | December 2016