Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

ZOMERTAFELTENNIS     (aangepast op maandag 10 augustus 16.30)

Tafeltennis 10 t/m 14 augustus geannuleerd

Vanwege de hittegolf hebben we besloten het zomertafeltennis deze week in zijn geheel te annuleren. Wij doen dit vanwege vele afmeldingen op het toch al lage aantal reserveringen. We adviseren leden - vooral zij die wilden tafeltennissen - een frisse duik in een waterplas of zwembad te nemen, goed te drinken en het verder rustig aan te doen.

Het zomertafeltennis genereerde met name op dinsdag en donderdag een redelijke opkomst en we zijn in het algemeen tevreden over het verloop hiervan. De periode van zes weken zomer-tafeltennis eindigt deze week met het eindigen van de zomervakantie.

Logboek: Zomertafeltennis week 28 t/m 33.

Tafeltennis rest van augustus

De laatste twee weken van augustus gaan we nog niet trainen, maar we blijven tafeltennis middels het reserveringssysteem aanbieden (dus alleen vrij spelen).

Maar let op: niet op donderdag! Want de gymnastiek maakt dan weer gebruik van de gymzaal. Het bestuur had eerder al besloten de rest van deze maand nog niet in de sporthal te tafeltennissen.

Wat rest is dat wij vrij kunnen spelen op dinsdag- en woensdagavond vanaf 18:30 uur in drie blokken van elk een uur. Locatie gymzaal aan de Buizerdweg.

Reserveren is vanaf nu mogelijk via bestuur@ttvdedemsvaart.nl. Doe dit vóór 12.00 uur van de gewenste speeldag. De spelregels (voorwaarden) staan hieronder bij het kopje Mededelingen bij datum 3 juli 2020.

LET OP: SOMMIGEN HADDEN AL GERESERVEERD VOOR DEZE PERIODE. DIT HEBBEN WE NIET GEREGISTREERD, DUS OPNIEUW RESERVEREN IS AANBEVOLEN.

Reserveringen:
- Dinsdag 18 augustus 2020
- Woensdag 19 augustus 2020
- Dinsdag 25 augustus 2020
- Woensdag 26 augustus 2020

Tafeltennis vanaf september

Het bestuur komt binnenkort bijeen om de periode vanaf september te bespreken. De afloop hiervan zal zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd.

Nieuwsarchief

Zaterdag 31 maart 2018 om 18.30 uur
Tafeltennissters Dedemsvaart naar promotiepoule

Zaterdag speelde het damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de laatste wedstrijd voordat de 2e divisie poule wordt gesplitst. In Nijmegen werd Tafeltennis Nijmegen verslagen met 3-7.

Zoals vaker opende Sabrina Kreeft het bal, maar net als een week eerder verloor Kreeft dat in vijf games. De zussen Hazeveld bogen de achterstand rap om in een voorsprong. Eerst won Melanie en daarna was Thirza nog sneller binnen met winst. De zussen dubbelden toch weer na een uitglijder vorige week, maar nu was de afloop wel goed. In vier games werd de 1-3 geplaatst.

Na het dubbel stoomden de Dedemsvaartses door. Kreeft revangeerde zich door nu in vijf games te winnen en T. Hazeveld draaide een 2-0 achterstand in games om tot winst. M. Hazeveld liet echter een steekje vallen, maar T. Hazeveld zette de bevrijdende 2-6 op het scorebord. Daarmee was plaatsing voor de promotiepoule een feit en bovendien werd de thuisploeg op de ranglijst weer ingehaald. In de resterende enkelspelen won Kreeft haar tweede partij en delfte M. Hazeveld in de afsluitende partij maar nipt in vijf games het onderspit.

In de promotiepoule strijden de Dedemsvaartses komende drie weken om de titel met De Treffers (R) 3 (uit), Alexandria '66 1 (uit) en TT Nijmegen 1 (thuis).

Ups and downs bij senioren

De beide jeugdteams kwamen niet in actie. Bij de senioren was er wel een vol programma. Het eerste team lijkt zo goed als zeker de titel in de 2e klasse G te gaan veroveren. Zelfs met twee man weet het team runner-up Tornado '65 2 van zich af te schudden. Chantal Knol en Jerry de Lange waren niet beschikbaar en omdat het kort dag was waren invallers moeilijk bereikbaar. Voor Willem Greidanus en Ian Tempelman reden alles uit de kast te halen om het tekort aan mankracht in te ruilen voor een zege en dat lukte. Hoewel tussendoor het dubbelspel nog mee naar Valthe ging, scoorden Greidanus en Tempelman voluit in het enkelspel waardoor de 6-4 zege werd beklonken. Opvallend smetje voor Tempelman was dat hij driemaal een 2-0 voorsprong weggaf en telkens in de vijfde game pas toesloeg. Ook Greidanus kreeg niets cadeau, maar stond wel zijn mannetje. In de ranglijst staan de Dedemsvaarters drie wedstrijden voor het einde vijf punten los met een wedstrijd tegoed.

In de 2e klasse F speelt het tweede team een bijrol. Het team trad in de thuiswedstrijd met NATTC 1 aan met invaller Annet Pouls. Dat maakte het verschil in de krachtsverhoudingen met de Nieuw-Amsterdamse bezoekers niet anders. Net als eerder dit voorjaar beten de Dedemsvaarters zich stuk op het sterke offensieve spel van de bezoekers. Aico Beugelink opende nog hoopgevend, maar kon geen vijfde game binnenhalen. Nadat Jurgen Hofman de snelle gelijkmaker scoorde, moest Pouls ook een verlies nemen. De heren konden in drie nipte games net geen punt in het dubbelspel scoren, waarna het tweetal ook de volgende verliesbeurten moesten incasseren. Pouls deed weer iets terug voor de thuisploeg, maar Hofman en nu ook Pouls gingen opnieuw kopje onder. Door de afsluiter te winnen zette Beugelink de 3-7 eindstand neer. In de ranglijst zijn de Dedemsvaarters te vinden op de vierde plaats wat over drie speelweken degradatie betekent.

Het derde team voerde uit bij Assen 6 een stevig gevecht om de punten. Het bezoek aan de Drentse hoofdstad leverde een logische puntendeling op. Stefan de Olde begon voortvarend met een snelle zege. Yvon Pazie en Annet Sieljes gaven de voorsprong uit handen met verliezen. Met een vijfgamer in het gewonnen dubbelspel van De Olde en Pazie zetten de Dedemsvaarters zowaar een reeksje neer. De Olde won opnieuw en ook Sieljes deed na een marathonpartij een duit in het zakje. Het goede voorbeeld kon Pazie niet volgen, een tweede nederlaag. De eerste winst inspireerde Sieljes tot een nieuwe zege en een 3-5 voorsprong. Toch gaven de bezoekers een mogelijke zege uit handen. De Olde verloor dan toch ook een partij en ook Pazie moest in de afsluitende partij ballen rapen met een derde verlies. In de ranglijst is het team ver weg van enige promotiestress dan wel degradatiespanning.

De wedstrijd van team 4, thuis tegen HOU-Tafel '77 5, werd door de Coevorder opponent afgezegd en wordt donderdagavond ingehaald. Team 5 kwam wel in actie. Het team kreeg op bezoek bij DETO 3 met 7-3 klop. De thuisploeg maakte in Nijeveen in veelal korte partijen de dienst uit. Roselin Kappert kreeg geen voet aan de grond. In het dubbelspel leek het er toch nog op dat ze een bijdrage aan het teamresultaat kon bijdragen, maar de beslissende vijfde game ging met 12-10 naar de thuisploeg. Kappert dubbelde met Ria Doornbusch die op haar beurt het team opnieuw behoedde voor een afstraffing. In het enkelspel won Doornbusch eerst gemakkelijk, de tweede partij al met iets meer moeite, maar de derde partij verloor ze wel, al liet Doornbusch niet over zich heenlopen. Pas in de vijfde game moest ze zich gewonnen geven. Daniëlle Pekel completeerde het team en deed net als Kappert alles in drie games, met dien verstande dat Pekel er wel één in winst omzette. Er breken twee spannende weken aan voor de Dedemsvaarters in de jacht om handhaving. Meppel 2 en De Treffers '70 5, de volgende tegenstanders, staan onder de Dedemsvaarters flinke druk uit te oefenen.

Het zesde team zette bij HOU-Tafel '77 8 de bloemetjes buiten. De opening van Theo Simons leek een voorbode van onheil. Simons verloor in vijf games en de Coevordenaars leken van plan de Dedemsvaarters stevig aan de tand te willen voelen. Maar na het geblaf in deze eerste wedstrijd beet de thuisploeg niet door. Een aansluitende reeks van 25 games gingen de tas in naar Dedemsvaart. Ineke Kegel kreeg pas in de afsluitende partij weer een game tegen, maar was vervolgens meteen weer bij de les om net als Dickson Chung drie punten aan het totaal toe te voegen. Simons herstelde na het openingsverlies met twee zeges. Het dubbelspel mocht Simons 'voor straf' niet spelen; Chung en Kegel wonnen de drie games steeds dikker. Naarmate het einde van de reeks wedstrijden nadert, komt de titel en terugkeer naar de vierde klasse steeds dichterbij. Het team staat nog steeds 11 punten voor op de eerste concurrent die ook met 9-1 won.

Na het paasweekend

In de komende week spelen alle seniorenteams op dinsdag. Vier van hen spelen in Dedemsvaart, teams 1 en 5 zijn in Meppel. Het vierde team haalt bovendien op donderdag de wedstrijd die afgelopen week gespeeld had moeten worden in. De wedstrijden: Meppel 1 - Dedemsvaart 1, Dedemsvaart 2 - Itass DBC 1, Dedemsvaart 3 - MSK 1, Dedemsvaart 4 - Reflex '65 4, Dedemsvaart 4 - HOU-Tafel '77 5 (don, 19.30u, sporthal De Citadel zaal 4), Meppel 2 - Dedemsvaart 5 en Dedemsvaart 6 - NATTC 5.

Op zaterdag is het de beurt aan de jeugdteams die hun voorjaarscompetitie al weer afsluiten. In Hoogeveen bij Reflex '65 speelt team 1 tegen de twee thuisteams (Reflex '65 3 en 2, respectievelijk). Het tweede jeugdteam brengt een bezoek aan HOU-Tafel '77 en speelt in Coevorden tegen Emmen 1 en Reflex '65 5.

Op zaterdag speelt ook dames 1. Het vervolgprogramma was op moment van schrijven nog niet gereed.

Zaterdag 24 maart 2018 om 22.00 uur
Nipt verlies tafeltennissters Dedemsvaart

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart hebben zaterdag een klein verlies moeten incasseren. Alexandria '66 1 uit Rotterdam was de gelukkigste met de spannende vijfgamers en maakte daarmee het verschil van 4-6.

De wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg begon met twee vijfgamers. Eerst ging Sabrina Kreeft na noeste arbeid onderuit en een beurt later moest ook Thirza Hazeveld een veer laten. Melanie Hazeveld zorgde in drie games voor een tegentreffer, maar in het dubbelspel met haar zus ging het samenwerken even niet goed. Nadat T. Hazeveld weer een aansluitingstreffer maakte, overkwam Kreeft hetzelfde als in haar eerste partij: een vijfgamer was haar te machtig. M. Hazeveld moest toen ook een verlies noteren. In de laatste drie wedstrijden wonnen de zussen beiden verdiend, maar moest Kreeft haar derde verlies nemen, deze keer was haar opponent echt te sterk. Er zat al met al meer in en met die wetenschap wordt volgende week de laatste speelronde nog spannend: wel of geen promotiepoule. Tegenstander volgende week is TT Nijmegen, dat slechts één punt meer heeft dan de Dedemsvaartses.

De jeugdteams kwamen beiden weer in twee wedstrijden in actie. Daan Zandstra maakte zijn opwachting in team 1 als eenmalige vervanger voor Levi Halm die deze speelweek niet beschikbaar was. Zandstra won alle wedstrijden, maar mochten de Dedemsvaarters kampioen worden, dan moeten zijn punten wel worden ingeleverd. Xem Reurink won in beide wedstrijden eenmaal. De wedstrijden tegen eerst De Treffers '70 4 (Klazienaveen) en vervolgens Assen 5 werden gewonnen met 3-2 en 4-1. Het tweede jeugdteam speelde in Emmen tegen HOU-Tafel '77 2 (Coevorden) en Reflex '65 4 (Hoogeveen). Het verschil met de eerste tegenstander was veel te groot en betekende een 5-0 verlies. Het duel met Reflex '65 4 leverde twee punten op. Laura Stevens en Luna Dopmeijer scoorden beiden een punt waarmee het tweetal toch nog enigszins met goed gevoel huiswaarts keerden.

Vier seniorenteams in actie

Bij de senioren kwamen twee teams niet in actie. Twee teams wonnen en twee teams speelden gelijk in de zesde speelronde. Teams 1 en 2 waren vrijgeroosterd. Het derde team won thuis van NATTC 2. Er werd met 7-3 gewonnen van de bezoekers uit Nieuw-Amsterdam. Stefan de Olde maakte ook in zijn tweede opwachting geen fout. Hij wist opnieuw drie punten te scoren. Ook Annet Pouls zat aan de goede kant van de balans en won tweemaal. Bij Yvon Pazie viel de verhouding tussen winst en verlies ongunstig uit, maar zij won wel een partij. Pazie speelde met De Olde ook het dubbelspel met succes.

Team 4 kwam met hetzelfde resultaat thuis als waarmee het de thuiswedstrijd met Tornado '65 3 besloot. Opnieuw deelden de beide teams de punten met elkaar, nu in Valthe. Harm Knol haalde de meeste kastanjes uit het vuur met twee punten. Teamgenoten Jan Uythof en Sarkis Guljan moesten genoegen nemen met elk een punt. Het dubbelspel was een van de vier partijen die over vijf games werd beslist. Met 9-11 in de beslissende game wisten Knol en Uythof aan het langste eind te trekken.

Het vijfde team kwam thuis met een knappe overwinning op Reflex '65 3 uit de strijd. De bezoekers grepen ondanks het 6-4 verlies de koppositie. De Dedemsvaartse equipe kwam sterk uit de startblokken. Tonny Kleiman won de openingspartij waarna Ria Doornbusch in een titanengevecht na vijf games met 14-12 het tweede Dedemsvaartse punt won. Na een snel verlies van Daniëlle Pekel zetten de Dedemsvaarters het duel verder naar hun hand. Het dubbel van Theo Menzo en Pekel zegevierde en Doornbusch boekte haar tweede overwinning. Nadat Kleiman verloor, pakte ook Pekel de eerste winst, maar Doornbusch moest een punt inleveren. Pekel verzekerde haar team van de winst met een tweede zege, maar Kleiman kon hierna niet de kers op de taart zetten en verloor zijn tweede enkelspel.

Het zesde team ontving de naaste concurrent in de strijd om het kampioenschap en deelde de punten met Assen 7. Dickson Chung won de openingspartij en dat betekende met 10 uit 10 een 100% score. Maar hierna was de koek op, Chung ging eerst in vier en daarna in vijf games kopje onder. Net als bij Chung bleef er onder de streep een punt over voor Robin Döpp, en ook Döpp had kans op meer: zijn laatste partij verloor hij nipt in vijf games. Voor Döpp geldt echter dat hij waardevol was in het gewonnen dubbelspel met Ineke Kegel. Kegel op haar beurt behoedde haar team voor een nederlaag. Kegel pakte in driemaal drie games twee punten. Nu de enige concurrent in de ranglijst niet dichterbij kwam, lijkt het kampioenschap in de vijfde klasse slechts nog een kwestie van tijd.

Programma

De dames spelen zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Het team gaat op bezoek bij Tafeltennis Nijmegen en heeft 6 punten nodig om zich onder gegadigden voor de promotiepoule te scharen. De beide jeugdteams zijn vrijgeroosterd, maar daarentegen komen wel alle seniorenteams in actie. Dedemsvaart 1 - Tornado '65 2, Dedemsvaart 2 - NATTC 1, Assen 6 - Dedemsvaart 3 (maa), Dedemsvaart 4 - Reflex '65 4, DETO 3 - Dedemsvaart 5 (maa) en HOU-Tafel '77 8 - Dedemsvaart 6 (din) zijn de wedstrijden. De thuiswedstrijden zijn op dinsdag om 20.15 uur.

Zondag 18 maart 2018 om 08.00 uur
Dedemsvaartse tafeltennissters delen punten met koploper

Dames 1 van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelde zaterdag thuis tegen De Treffers (R) 3, de koploper uit Roelofarendsveen. In een wedstrijd die op en neer ging werd de buit aan het einde van de rit eerlijk verdeeld.

Sabrina Kreeft opende met een rappe tegenslag, maar Thirza Hazeveld maakte de achterstand ondanks wedstrijdpunten tegen direct gelijk in een vijfgamer. Zus Melanie moest hierna een veer laten, maar pakte met Thirza wel het dubbelspel. De snelle 3-2 van Thirza was de enige keer dat de Dedemsvaartses op voorsprong kwamen. De bezoekers bogen de achterstand weer om in een nieuwe voorsprong door Kreeft en M. Hazeveld nieuwe tikken uit te delen. T. Hazeveld scoorde opnieuw snel in drie games. M. Hazeveld bleef ongelukkig aan de scorende kant en verloor ook haar derde enkelspel. Kreeft leek het afsluitende duel snel te winnen, maar gaf in de vierde game vier wedstrijdpunten weg. Toch maakte ze in de vijfde game het karwei af met de verdiende gelijkmaker. Aan de stand in de 2e divisie veranderde weinig. De Dedemsvaartses bewaakten de derde plaats met verve.

Twee seniorenteams op titelkoers

De beide jeugdteams waren vrijgeroosterd, maar de seniorenteams kwamen wel allemaal in actie. Drie teams wonnen en drie teams verloren. Tornado '65 2 was een hinderlijke sta-in-de-weg in de titelkoers van het eerste herenteam. Jerry de Lange verloor zijn eerste enkelspel dit najaar en Ian Tempelman liet driemaal nipt alle punten in Valthe achter. De Lange wist wel zijn beide andere wedstrijden winnend af te sluiten. Dat het team de wedstrijd ook nog won was te danken aan Willem Greidanus. In het enkelspel liet hij geen game liggen en met De Lange werd ook het dubbelspel gewonnen. Met de 4-6 zege op de enige concurrent werd zodoende de koppositie verstevigd. Halverwege de competitie staan de Dedemsvaarters tien punten los.

Net als team 1 komt team 2 uit in de 2e klasse. De Dedemsvaarters staan 4e in de stand met gemiddeld 5-5. Staat het team hier na de returns nog steeds, dan zakt het team een niveautje omlaag. De vierde wedstrijd was afgelopen week thuis tegen titelkandidaat HOU-Tafel '77 2. De bezoekers uit Coevorden gingen er met een 3-7 winst vandoor. Dat had ook zo maar een gelijkspel kunnen zijn, maar Niek Starke kreeg geen poot aan de grond en verloor drie punten. Matthias Dul piekte in zijn tweede enkelspel met zeer succesvol offensief spel, maar was kansloos in zijn beide andere wedstrijden. Anders dan zijn teamgenoten zat Aico Beugelink goed in de wedstrijd. Hij pakte twee punten. Wel liep het dubbelspel met Dul voor geen meter.

Het derde team in de derde klasse herstelde van de zeperd van een weekje eerder door thuis met 7-3 van De Treffers '70 6 te winnen. De wedstrijd duurde lang, bijna nachtwerk. Stefan de Olde maakte nu pas zijn eerste opwachting deze voorjaarscompetitie en begon direct met een zege. Nadat Annet Pouls en Annet Sieljes beiden in vijf games wonnen, gingen de bezoekers er met de buit vandoor in het dubbelspel. De Olde en Sieljes dubbelden voor het eerst samen en waren dus wat onwennig. Nadat Pouls en De Olde de winnende reeks oppakten, moest Sieljes een veer laten en het patroon herhaalde zich in de resterende enkelspelen. Hoewel de strijd nog niet gestreden is, lijken de Dedemsvaarters zich op de derde plaats netjes te handhaven in de derde klasse.

Het vierde team kreeg afgelopen weken tikken te verwerken, zowel sportief als daarbuiten. Teamgenoot Wilto Bouterse is ernstig ziek en komt niet meer in actie. Na een dikke nederlaag een week eerder moesten de Dedemsvaarters ook afgelopen week een dikke nederlaag slikken. TIOS '66 2 was in Balinge met 8-2 veel te sterk. Toch leek het er aanvankelijk helemaal niet op dat het hierop zou uitkomen. Harm Knol won het openingsduel en na verlies van Jan Uythof won ook Sarkis Guljan. Het dubbelspel door Knol en Uythof ging in vier games naar de thuisploeg. Hierna kantelde het duel helemaal, en niet dat de Dedemsvaarters kansloos waren, maar de punten bleven bij TIOS. De afsluitende twee duels van Knol en Uythof hadden eigenlijk gewonnen moeten worden om een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen weer te geven. Beiden verloren in vijf games waardoor in de stand de vijfde plaats werd ingenomen.

Team 5 moest eveneens een nederlaag slikken, maar zij haakten hier juist mee aan in de stand op een gedeelde vierde plaats. De Dedemsvaarters gingen in Coevorden met 7-3 onderuit. De vormdip van Theo Menzo duurde voort in de wedstrijd met HOU-Tafel '77 4. Na twee vrij kansloze driegamers, was Menzo in de afsluitende wedstrijd de vijfde game net niet gegund. Net als Menzo hield ook Daniëlle Pekel ging fijne herinneringen over aan het bezoek, ook zij moest drie nederlagen accepteren. Hoe onfortuinlijk het tweetal in de enkelspelen presteerden, hoeveel beter kan het duo tot dusver de dubbelspelen tot een goede einde brengen. Menzo en Pekel wonnen in vier games. Ria Doornbusch scoort daarentegen in het enkelspel aan de lopende band. Met twee zeges in Coevorden staat Doornbusch thans met een 75% score hoog in de topscorelijst van de poule.

Het zesde team is een gevalletje te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. In de vierde klasse komt het team niet mee, maar in de vijfde klasse wordt vaak met grote cijfers gewonnen. Zo ook afgelopen week waarin NATTC 7 in Nieuw-Amsterdam met 0-10 werd verslagen. De Dedemsvaarters zetten daarmee een grote stap in een nieuw kampioenschap in de vijfde klasse. In het duel met NATTC 7 werd op vier games tegen elke game gewonnen. Ineke Kegel, Theo Simons en Dickson Chung stonden uiteindelijk met al het goud in het handen. Ook het dubbelspel van Kegel en Chung ging mee naar huis. Halverwege de competitie staan de Dedemsvaarters 11 punten los van de eerste concurrent: Assen 7, de eerstvolgende tegenstander.

Tweede competitiehelft

De tweede competitiehelft gaat komende week direct van start, maar heren 1 en 2 zijn wel vrijgeroosterd. Het vierde team speelt dinsdag uit bij Tornado '65 3, terwijl tegelijk in de gymzaal aan de Buizerdweg drie teams in actie komen: Dedemsvaart 3 - NATTC 2, Dedemsvaart 5 - Reflex '65 3 en Dedemsvaart 6 - Assen 7. Op zaterdag sluiten de dames de week af met de thuiswedstrijd tegen Alexandria '66 1 (Rotterdam), en spelen de jeugdteams alweer de zevende en achtste speelronde in de TableStars competitie. Jeugdteam 1 speelt in Emmer Compascuum tegen De Treffers '70 4 en Assen 5, en in Emmen speelt jeugdteam 2 tegen HOU-Tafel '77 2 en Reflex '65 4.

Maandag 12 maart 2018 om 11.00 uur
Tafeltennissters winnen bij hekkensluiter

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart wonnen zaterdag voor de tweede keer deze voorjaarscompetitie. In Leiden ging Docos 1 met 3-7 voor de bijl. De beide jeugdteams wisselden goede winsten af met nederlagen.

Voordat de Dedemsvaartses scoorden, moest Sabrina Kreeft een eerste nederlaag slikken. Door zeges van eerst Melanie Hazeveld en vervolgens Thirza Hazeveld bogen de dames de achterstand al snel om om die niet meer los te laten. De zussen dubbelden met succes en zagen Kreeft aansluiten met de 1-4. Net als Kreeft moesten haar teamgenoten vervolgens ook alle zeilen bijzetten. Maar met gewonnen vijfgamers liepen de Dedemsvaartses door naar 1-6. T. Hazeveld scoorde voor de derde keer - de 1-7. De laatste twee punten bleven achter in Leiden, want Kreeft en M. Hazeveld wonnen net niet. Met de 3-7 zege werd de derde plaats in de 2e divisie keurig bewaakt en maken de Dedemsvaarters zich op voor het treffen met koploper De Treffers (R) 3 komende zaterdag in eigen huis.

Het eerste jeugdteam speelde in Klazienaveen de volgende twee wedstrijden in de TableStars topcompetitie. De eerste was tegen koploper Reflex '65 uit Hoogeveen. Het werd een spannend duel met de buren. Xem Reurink beet het spits af met verlies, maar Levi Halm vervolgde met knappe winst. Het dubbelspel van de jongens was spannend, maar Reurink en Halm verloren wel. Met winst voor Reurink werd voor de tweede maal de gelijkmaker gescoord, maar Halm verloor toch weer. Een 2-3 verlies derhalve. In de tweede wedstrijd was Olympia '54 1 een duidelijke prooi voor de Dedemsvaarters. Het tweetal won elk een driegamer en een vijfgamer en de winst in het dubbelspel was de krent op de taart van de 5-0 zege.

Ondertussen speelde het tweede jeugdteam in een vol eigen huis ook twee wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Reflex '65 5. Saillant genoeg viel teamgenoot Luna Dopmeijer in bij de Hoogeveense opponent. 'Natuurlijk' verloor ze de wedstrijden tegen haar eigen teamgenoten, maar ook later bleek ze niet in staat te winnen. Het tweede jeugdteam met Thomas Koop en Laura Stevens won het treffen met Reflex '65 5 gemakkelijk met de maximale 5-0. In de tweede wedstrijd met De Treffers '70 5 waren de rollen helemaal omgedraaid en verloren Koop en Stevens met dezelfde cijfers. In de stand zijn de jonge Dedemsvaarters vijfde.

Zesde team lichtpunt bij seniorenteams

Vijf van de zes seniorenteams kwamen ook in actie. Het eerste team kwam door verzettingen van wedstrijden niet in actie. Teams 2 tot en met 5 moesten verliezen incasseren, terwijl het zesde team de koppositie verstevigde met een dikke 8-2 op concurrent Emmen 4.

Team 2 streed moedig tegen het gedegradeerde Reflex '65 2. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten. Vooral Jurgen Hofman speelde ijzersterk en bijna lukte het hem om het volle pond binnen te halen. Nadat hij overtuigend de eerste twee enkelspelen had binnengehaald, gaf hij zich in de afsluitende pot pas gewonnen bij 9-11 in de beslissende game. Matthias Dul moest meer werk verzetten dan Hofman, maar kwam met dezelfde score ook prima uit het duel. Voor Niek Starke was het duel met de Hoogeveners een teleurstelling. Hij verloor nipt de eerste partij, was kansloos in het dubbelspel met Dul en verloor daarna ook de resterende partijen. Het werd zodoende een 4-6 verlies.

Teams 3 en 4 kregen tegen degradanten TIG 1 en DETO 2 flinke tikken te verwerken. Beide teams gingen met 9-1 verlies de bietenbrug op. Voor beide teams kon worden opgetekend dat de tegenstand te groot was. Yvon Pazie redde bij team 3 de eer, terwijl Harm Knol datzelfde voor team 4 deed. Ellen van Eijk en Annet Sieljes (team 3) en Jan Uythof en Sarkis Guljan (team 4) knokten voor wat ze waard waren, maar het kwam er niet van tot scoren te komen. Ook de dubbels Pazie/Sieljes en Knol/Uythof waren niet in staat meer uit het vat te halen.

Het vijfde team leek goed op weg naar winst op bezoek bij De Treffers '70 5. Een 1-4 voorsprong kon echter niet wordt vastgehouden waarna zelfs nog met 6-4 werd verloren. Ria Doornbusch zette haar team met een snelle driegamer op het juiste spoor, maar Theo Menzo was daarna ondanks een game winst vrij kansloos. Een nipte zege in vijf games van Daniëlle Pekel leverde een nieuwe voorsprong op. Opnieuw in een spannende vijfgamer wonnen Menzo en Pekel het dubbelspel en Doornbusch hapte door met opnieuw snelle winst. Het duel in Klazienaveen kantelde plotseling. Pekel en Menzo verloren vervolgens waarna het drietal ook de afsluitende enkelspelen verloor. Er zat met twee verloren vijfgamers in de verliespartijen duidelijk meer in.

Het zesde team gaat onbedreigd op weg naar een nieuw kampioenschap in de vijfde klasse. Emmen 4 werd met liefst 8-2 verslagen. Theo Simons begon het thuisduel nog wel met een nederlaag, maar Ineke Kegel en Dickson Chung repareerden de achterstand vrij vlot. Met de winst in het dubbelspel van Simons en Kegel leek er geen vuiltje aan de hand, maar Kegel verloor hierna onverwacht haar eerste enkelspel dit voorjaar. Maar hierna stoomde de Dedemsvaartse trein stevig door. Simons en Chung wonnen en het drietal zette de ingeslagen weg vervolgens door met elk nog een winstpunt. In de ranglijst werd zodoende uitgelopen op alle concurrenten.

Bijna op de helft

De voorjaarscompetitie zal na de komende week tot de helft zijn gevorderd. De beide jeugdteams zijn komende week vrij. Dames 1 speelt zaterdag in eigen huis tegen koploper De Treffers (R) 3 uit Roelofarendsveen. De gymzaal aan de Buizerdweg is zaterdag vanaf 14.00 uur het strijdtoneel van dit topduel. Eerder in de week komen alle andere teams op dinsdag in actie. Het programma is als volgt: Tornado '65 2 - Dedemsvaart 1, Dedemsvaart 2 - HOU-Tafel '77 2, Dedemsvaart 3 - De Treffers '70 6, TIOS '66 2 - Dedemsvaart 4, HOU-Tafel '77 4 - Dedemsvaart 5 en NATTC 7 - Dedemsvaart 6. Thuiswedstrijden beginnen in de gymzaal aan de Buizerdweg om 20.15 uur.

Archief mededelingen

Juli 2020 | Augustus 2020
Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019