Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 26 maart 2017 om 13.00 uur
Knap gelijkspel voor beide damesteams

Zaterdag speelden de beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart thuis. In de gymzaal aan de Buizerdweg waren Taverzo 1 en Hutaf 1 te gast, respectievelijk uit Zoetermeer en Huissen (Gel).

Zowel het eerste als tweede damesteam behaalde een gelijkspel. Dames 1 begon ongelukkig. Annemarie Zijnstra moest een vijfgamer aan haar tegenspeelster laten, en ook Amanda van Dijk kwam net niet tot winst. Linda Stolk kwam terug met een goede zege. De linkshandige speelsters, Zijnstra en Van Dijk, vochten hierna een spannend dubbelspel uit, maar de bezoekers wonnen. Hierna kwamen de Dedemsvaartses terug in de wedstrijd door zeges van Van Dijk en Zijnstra. Toch namen de bezoekers nog tweemaal voorsprong door Stolk twee nederlagen toe te brengen. Van Dijk en Zijnstra redden de tegenslagen met gelijkmakers.

Na driemaal met 7-3 of 8-2 te verliezen van Hutaf 1, hield dames 2 de gasten ditmaal op een gelijkspel. Slagroom op de taart was voor Lisa van Eijk die met twee zeges haar team op het paard tilde. Ook in het dubbelspel was Van Eijk met Melanie Hazeveld succesvol. Hazeveld speelde daarentegen niet haar gebruikelijke leidersrol en bleef in het enkelspel steken op een punt. Manon Pateman deed het uitstekend met een punt. Doorgaans is dat haar maximaal haalbare, maar een tweede punt behoorde zeker tot mogelijkheden.

Seniorenteam 2 zakt langzaam in het moeras

Het eerste team ontving De Treffers '70 4. De bezoekers namen een nipte 4-6 overwinning mee naar Klazienaveen. Niek Starke was goed voor twee punten. Hij won een vijfgamer, maar zag dat bij teamgenoten Willem Greidanus en Sjonny Lubbers de score gedrukt werd doordat elk een vijfgamer verloor. Greidanus en Lubbers pakten een punt. Starke en Lubbers verloren het dubbelspel. Het eerste team is definitief veroordeeld tot de degradatiepoule waarin het door ongelukkige uitslagen mijlenver achter ligt op de veilige plaatsen. Degradatie uit de 1e klasse lijkt een kwestie van tijd. De degradatiepoule lijkt in de eerste week van april van start te gaan.

In de 2e klasse spelen het tweede en derde team. Team 3 is door een derde 10-0 verliespartij op rij gezien voor handhaving. Ellen van Eijk, Annet Sieljes en Yvon Pazie kwamen puntloos thuis van de uitwedstrijd bij NATTC 1. Van Eijk had nog de beste kansen in Veenoord, terwijl Pazie de wedstrijd wisselvallig doorkwam. Omdat Sieljes niet in de wedstrijd zat, dubbelden Van Eijk en Pazie. Team 2 zakte naar de vijfde plaats na een klein verlies bij Olympia '54 1. Het uitvallen van een speler van Olympia '54 1 door kramp was een gelukje voor de Dedemsvaarters die na het dubbelspel met 4-0 achter stonden. De krampaanval viel precies op het afsluitende punt in het dubbelspel, dat door Jurgen Hofman en Annet Pouls in vijf games verloren ging. Hofman en Pouls pakten beiden een punt in het enkelspel. Hofman speelde drie wedstrijden, Pouls hoefde maar twee keer in actie te komen en ook Daniëlle Pekel kwam een wedstrijd minder in actie. Zij won evenwel net niet. In de stand wisselden Olympia '54 1 en Dedemsvaart 2 van positie.

In de 3e klasse pakten teams 4 en 5 beiden de zege. Het vierde team deed dat thuis tegen HOU-Tafel '77 5. De bezoekers uit Coevorden werd een 7-3 nederlaag opgelegd en Harm Knol was weer in opperbeste vorm met drie zeges en winst in het dubbelspel met Wilto Bouterse. Het verschil met de heenwedstrijd was te wijten aan Bouterse die met twee zeges nu een puntje minder scoorde dan eerder in de competitie. Jan Uythof moest ook nu genoegen nemen met een enkelvoudige score. In de stand klom het team naar de derde positie. Het vijfde team baarde opzien door met 8-2 te winnen van Tornado '65 3. Opnieuw leidde Stefan de Olde zijn team naar het juiste spoor. Met drie enkelspelzeges, zonder echt in gevaar te komen, en winst in het dubbelspel met Matthias Dul was zijn bijdrage maximaal. Dul speelde alleen het dubbelspel tegen de Valthenaren. Eef Diteweg, die nipt de afsluitende partij won, en Theo Menzo wonnen beiden twee punten. Het team liep een punt in op koploper HOU-Tafel '77 4, al is het verschil nog wel meer dan 10 punten. De Dedemsvaarters hebben echter nog een wedstrijd tegoed.

Voor team 6 hangt een langer verblijf in de 4e klasse opnieuw aan een zijden draadje. Het team werd thuis tegen TOP 1 ongenadig hard afgestraft. De bezoekers uit Valthermond lieten alleen Roselin Kappert eenmaal scoren. Voor Ineke Kegel en Dickson Chung waren de druiven zuur. De dames speelden een wisselvallig dubbelspel waarin de ene game met nipt verschil beslist werd en de andere game juist een dik verschil. TOP 1 gaat met de zege op zak als koploper naar de promotiepoule. Voor de Dedemsvaarters staat de degradatiepoule te wachten waaraan het team met de laatste plaats begint. Mogelijk zit er meer in, omdat er in deze drie wedstrijden gelukkigerwijs driemaal thuis mag worden gespeeld. Het is nog even onduidelijk wanneer die reeks begint, wellicht dinsdag aanstaande al. Ook de tegenstander is nog niet duidelijk.

Programma

De damesteam spelen in het weekend buiten de deur. Voor de dames van team 1 is dat al weer de laatste uitwedstrijd van het seizoen, dames 2 heeft hierna nog een uitwedstrijd te gaan. Beide teams reizen af naar Utrecht om tegen SVE 1 en SVE 3 in actie te komen. Seniorenteams 2 t/m 5 kennen het volgende programma: Dedemsvaart 2 - Reflex '65 2 (din), Dedemsvaart 3 - HOU-Tafel '77 2 (din), Dedemsvaart 4 - MSK 1 (din) en DETO 3 - Dedemsvaart 5 (maa). De thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur. Voor seniorenteams 1 en 6 is op moment van schrijven nog geen programma voor komende week bekend.

Zondag 19 maart 2017 om 14.00 uur
Dames verslaan De Treffers opnieuw

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart hebben zaterdag in eigen huis koploper De Treffers 1 voor de tweede maal verslagen. Net als eerder in Roelofarendsveen in de vooruitgespeelde returnwedstrijd, waren de Dedemsvaartses met 6-4 te sterk. Dames 2 kon geen potten breken tegen titelkandidaat Disnierats 1 en kon met 1-9 slechts de eer redden.

Het feestje van dames 1 ging volledig voorbij aan Chantal Knol. De aanvoerdster ging telkens met 0-3 onderuit in de 'eigen' gymzaal aan de Buizerdweg. Kopvrouw Annemarie Zijnstra daarentegen liet drie schitterende zeges optekenen, waarbij opviel dat 12-10 vaak als eindstand van een game werd genoteerd. Het tweetal dubbelde met succes in vier games. Linda Stolk completeerde het team en scoorde hierin twee punten. In de stand van de 1e divisie promotiepoule bleven beide teams waar ze vooraf stonden. De Dedemsvaartses behielden daardoor de vierde plaats.

In de 2e divisie ging het duel van dames 2 in een razend tempo voorbij. De bezoekers uit Hoorn maakten indruk met snelle games en slechts Melanie Hazeveld kon bij de Dedemsvaartses tegengas geven. Het bleef echter bij een punt waardoor Disnierats 1 met 1-9 de koppositie kon innemen. Hanneke van Eijk maakte vanwege afwezigheid van Manon Pateman haar damesdebuut, maar kwam duidelijk te kort om voor enig gevaar te zorgen. Zus Lisa van Eijk scoorde meer punten, maar kwam eveneens niet tot gamewinst. Ook in het dubbelspel met Hazeveld was haar geen game gegund. De Dedemsvaartses staan halverwege de competitie op de vierde plaats.

Opnieuw weinig succes voor senioren

Bij de senioren viel opnieuw weinig winst te noteren. Slechts het vierde team won, maar verder waren de scores door veel soms grote nederlagen uiterst pover.

Het eerste team speelde twee wedstrijden. Op dinsdag werd de inhaalwedstrijd met Reflex '65 1 gespeeld en werd met 4-6 verloren. De punten werden voornamelijk behaald tegen Hoogeveens zwakste schakel. Niek Starke echter liet twee punten optekenen en overtrof daarmee de enkelvoudige scores van Willem Greidanus en Ian Tempelman. Het dubbelspel van Starke en Greidanus ging in vier games verloren. Zaterdag speelde het team bij Assen 5. Dat werd een geflatteerde 9-1 nederlaag. Greidanus speelde stukken beter, maar slechts de eerste van zijn drie vijfgamers werd gewonnen. Ian Tempelman leek op weg naar misschien twee punten, maar onder de streep stond er uiteindelijk niets. Aico Beugelink viel in, had een goede kans de vijfde game van het openingsduel te winnen en misschien meer, maar moest toch zijn wedstrijden inleveren. Ook het dubbelspel, bij de bezoekers gespeeld door Greidanus en Tempelman, ging naar de thuisploeg. Het ziet er voor de Dedemsvaarters niet goed uit voor de handhaving in de eerste klasse.

Beugelink speelde enkele uren daarvoor met zijn eigen team tegen Emmen 2 waar eveneens een geflatteerde 9-1 nederlaag werd geleden. Er zat veel meer in. Bij de 9-0 tussenstand zou een 5-4 of 6-3 achterstand beter conform wedstrijdbeeld zijn geweest. Beugelink scoorde echter in extremis tegen en uitgerekend die wedstrijd was niet verdiend. Jurgen Hofman had zeker meer verdiend, maar het geluk was hem niet gezind. Daniëlle Pekel bleef eveneens zonder score, al speelde zij wel een van haar beste partijen dit voorjaar. Na een mislukte eerste game verloren Beugelink en Hofman nipt het dubbelspel. Ook dit had maar zo de andere kant op kunnen gaan. Het team staat nog net op de vierde plaats in de ranglijst.

Team 3 speelde eveneens in Emmen, maar dan tegen het derde Emmense team. Onverdiend werd voor de derde keer dit voorjaar met 10-0 verloren waardoor de laatste plaats steeds meer een zekerheid begint te worden. Toch zat er ook nu meer in. Ellen van Eijk, Annet Sieljes en Yvon Pazie kwamen op diverse momenten tot beslissende momenten, maar moest daarin te vaak gamewinst aan de thuisploeg, dat overigens met een invaller speelde, laten. Van Eijk en Sieljes waren in het dubbelspel niet opgewassen tegen het jeugdige Emmen 3.

De enige winst bij de senioren was voor het vierde team. In eigen huis speelde het team knap 6-4 tegen TIOS '66 3. De zege was mede te danken aan een mogelijk wat zwakkere invaller aan Balingse kant. Hiervan profiteerden alle Dedemsvaarters, maar zij wonnen ook alle drie van een vaste waarde. Hierdoor wonnen Harm Knol, Jan Uythof en Wilto Bouterse allen twee punten. De derde man van de Balingers was een maat te groot voor de thuisploeg, hoewel Knol en Bouterse daartegen wel een vijfde game afdwongen. Diens bijdrage aan het dubbelspel beletten Bouterse en Uythof voor een extra punt. In de vertekende stand vinden we de Dedemsvaarters op de derde plaats.

Team 5 speelde uit bij HOU-Tafel '77 4 en mocht na een 4-1 achterstand de handen dichtknijpen met het bereikte 5-5 gelijkspel. Grote man voor de Dedemsvaarters was Stefan de Olde die drie punten voor zijn rekening nam. Eef Diteweg en Theo Menzo moesten het met minder doen, ieder met elk een punt. Zoals bijna gebruikelijk dubbelden Menzo en De Olde in Coevorden. Dat werd een spannende wedstrijd dat door de thuisploeg werd gewonnen met 11-6, 15-17, 11-13, 11-9 en 11-9. In de stand staan de Dedemsvaarters momenteel tweede, achter HOU-Tafel '77 4 dat wel al een wedstrijd meer speelde. Het gat tussen beide teams is echter niet in een wedstrijd te dichten.

Voor team 6 lijkt handhaving in de vierde klasse ook dit voorjaar weer uit te draaien op een mislukking. Waar vorige week de rode lantaarn onverwacht van De Treffers '70 7 moest worden overgenomen, was datzelfde team nu in Klazienaveen de betere van de twee. De thuisploeg won met 6-4 in een duel dat zich kenmerkte door de vele vijfgamers. Ineke Kegel nam twee punten voor haar rekening. Dickson Chung en Theo Simons moesten genoegen nemen met elk een punt. Het dubbelspel werd gespeeld door Chung en Kegel, maar dat leverde na vijf games net geen zege op. In de stand staan de Dedemsvaarters onderaan.

Veel thuiswedstrijden

In de laatste speelweek voor de zomertijd staan er veel thuiswedstrijden op het programma. De week wordt maandag afgetrapt door teams 2 en 3 die op bezoek gaan bij Olympia '54 1 en NATTC 1. Op dinsdag zijn er vier thuiswedstrijden: Dedemsvaart 1 - De Treffers '70 4, Dedemsvaart 4 - HOU-Tafel '77 5, Dedemsvaart 5 - Tornado '65 3 en Dedemsvaart 6 - TOP 1. De wedstrijden in de gymzaal aan de Buizerdweg starten om 20.15 uur. In het weekend sluiten de beide dames af. Om 14.00 uur nemen de teams het op tegen respectievelijk Taverzo 1 (Zoetermeer) en Hutaf 1 (Huissen).

Zaterdag 11 maart 2017 om 19.00 uur
Dames onderuit bij Avanti

De dames van tafeltennisvereniging Bos Bedden Dedemsvaart kwamen zaterdag in actie bij Avanti 1. In Hazerswoude-Dorp moesten de Dedemsvaartses een kleine nederlaag slikken. Dames 2 was deze speelronde vrijgeroosterd.

Statistieken vooraf voorspelden weinig positiefs voor de Dedemsvaartses. Afgelopen drie jaar waren er reeds ontmoetingen en het beste resultaat hierin was 3-7 verlies. Ditmaal werd dit echter verbeterd, want ondanks het verlies was de uitslag met 6-4 hoopgevend. Annemarie Zijnstra was niet in beste doen. Dit uitte zich in één enkelspelpunt en een zwak dubbelspel met Amanda van Dijk. Linda Stolk scoorde ondanks opnieuw opspelende rugklachten goed en pakte daarmee een punt. Van Dijk was de meerwaarde ten opzichte van eerdere ontmoetingen. Met 'lekker blokken en waar nodig spinnen' raapte ze twee punten bijeen.

Weinig punten senioren

Heren 1 en heren 5 kwamen om een andere reden eveneens niet in actie. De thuiswedstrijden tegen respectievelijk Reflex '65 1 en DETO 3 werden op verzoek van de bezoekers uitgesteld. De overige teams kwamen wel in actie, maar er werden louter verliezen genoteerd.

Team 2 speelde twee wedstrijden. Eind februari nog was het team in eigen huis de mindere van Olympia '54 1 (4-6) en afgelopen week was Reflex '65 2 in Hoogeveen te sterk voor de Dedemsvaarters (7-3). De wedstrijd tegen Olympia '54 1 (Emmer-Compascuum) was een inhaalwedstrijd. Annet Pouls en Jurgen Hofman pakten beiden twee punten. Daniëlle Pekel besloot zonder zege en ook de zegereeks van 14 dubbelspelen ging er aan. Hofman dubbelde met Aico Beugelink. Tegen Reflex '65 2 moest Pekel opnieuw haar wedstrijden inleveren en Pouls pakte een punt. Beide dames hadden kans op meer. Beugelink won twee punten, maar met Pouls ging ook dit dubbelspel verloren. Ondanks de verliezen staan de Dedemsvaarters nog prima op de kaart.

Team 3 kreeg geen poot aan de grond bij HOU-Tafel '77 2. In Coevorden kreeg de Dedemsvaartse hekkensluiter geen punten mee (10-0). Ellen van Eijk en Yvon Pazie, die dubbelden, wisten met elkaar nog welgeteld drie games te winnen, maar dat was het dan ook, want net als Annet Sieljes won geen van de dames drie games per partij. Het vierde team leed een onnodig verlies bij MSK 1 (6-4). Waar Harm Knol er drie won, mopperde Jan Uythof over zijn drie 'onnodige' verliespunten. Wilto Bouterse wist ondanks een voetblessure wel een punt te scoren. Het team moet de stand nog even goed in de gaten houden, want de veilige vierde plaats is slechts enkele punten verwijderd van de degradatieplaatsen.

Team 6 (foto) verloor van een sterker De Treffers '70 6 (2-8). De bezoekers uit Klazienaveen zagen Roselin Kappert tweemaal aan het langste eind trekken. Haar eerste zege was een spannende vijfgamer. Verder dan dat kwamen de Dedemsvaarters niet. Robin Döpp en Ineke Kegel konden slechts terugkijken op goede wedstrijden zonder resultaat. De inzet van Kappert in het dubbelspel leverde met Kegel niet het gehoopte resultaat op. De stand in de poule veranderde dramatisch voor de Dedemsvaarters die door dikke winst van de rode lantaarnhouder ineens de meeste verliespunten hebben.

Venijn zit hem in de staart

Komende speelweek komen de meeste teams pas in of tegen het weekend in actie. Heren 1 komt twee keer in actie in verband met een inhaalwedstrijd: Dedemsvaart 1 - Reflex '65 1 (din), Assen 5 - Dedemsvaart 1 (zat), Emmen 2 - Dedemsvaart 2 (vrij), Emmen 3 - Dedemsvaart 3 (vrij), Dedemsvaart 4 - TIOS '66 3 (din), HOU-Tafel '77 4 - Dedemsvaart 5 (din) en De Treffers '70 7 – Dedemsvaart 6 (vrij). De beide damesteams hebben op zaterdag eindelijk weer thuiswedstrijden voor de boeg: Dedemsvaart 1 - De Treffers (R) 1 en Dedemsvaart 2 - Disnierats 1.

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017