Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 27 maart 2016 om 15.00 uur
Senioren TTV verliezen, jeugd niet

De helft van de teams van tafeltennisvereniging Bos Bedden-Dedemsvaart kwam in de week voor Pasen in actie. Het damesteam en het zesde seniorenteam verloren hun wedstrijden. Met een gelijkspel en twee zeges deden de jeugdteams het in verplaatste wedstrijden aanzienlijk beter. Herenteams 1 t/m 5 kwamen niet in actie.

Het damesteam ontving in de gymzaal aan de Buizerdweg titelkandidaat Scyedam 1. Het duel eindigde in een 4-6 zege voor de bezoekers uit Schiedam, een punt verbetering voor de Dedemsvaartses in vergelijking met de heenwedstrijd. Arina Kamp tikte na een grieperig weekje knap twee punten binnen en zag dat haar teamgenotes achterbleven met elk een punt. Chantal Knol, die voor het eerst dit voorjaar speelde, en Amanda van Dijk kwamen bovendien nipt tekort in het bizarre dubbelspel waarin de ene game met 11-0 werd gewonnen en de volgende game met dikke cijfers naar de Zuid-Hollandses ging. In de stand lijkt het restant van de competitie slechts te bestaan op uitspelen.

Het zesde seniorenteam weet door de 7-3 nederlaag bij TIG 2 dat het het vegelijf in de 4e klasse moet zien te redden via de degradatiepoule. Bij winst in Drouwenerveen was het zeker geweest van lijfsbehoud door het bereiken van de promotiepoule, maar slechts Ineke Kegel was tegen de druk te scoren bestand. Zij wist dan ook drie punten te scoren. Theo Simons en Robin D�kwamen niet aan scoren toe, al was zeker Simons niet kansloos in zijn wedstrijden. Simons en Kegel hadden bovendien een goede scoringskans in het dubbelspel, maar de vijfde game nekte het duo.

Betere resultaten voor jeugd

In het paasweekend verschenen alle jeugdteams achter de tafel en voor alle drie teams was het een verplaatst duel. Het eerste jeugdteam haalde de wedstrijd uit de eerste speelronde in tegen De Treffers '70 3 en behaalde in Klazienaveen een keurig gelijkspel. Niek Starke viel echter door de mand door slechts een puntje te scoren. Hij zou beter moeten kunnen. Niek Esselink en Marije van Beveren pakten beiden twee punten. Vooral voor Van Beveren was de score een goede opsteker nadat ze een week eerder al haar eerste twee punten binnen haalde. Esselink doet het tot dusver prima dit voorjaar met een 60% score. Van Beveren en Esselink waren kansloos in het dubbelspel.

In eigen huis haalden teams 2 en 3 de omgedraaide en verplaatste thuisduels met Assen 3 en 4 in. Team 2 won met 6-4. De zege was voor de helft het werk van Robin Meijer. Meijer won drie punten en knokte zich eenmaal zelfs terug van een 0-2 achterstand. Roselin Kappert, die technisch rap vooruit gaat, zorgde voor twee punten. Iris Mulderij, die ook meer als een tijger begint te spelen, bleef steken op een puntje. Meijer en Mulderij konden de persoonlijke successen in het dubbelspel niet uitbreiden, alhoewel op een mindere game na de verschillen met de bezoekers niet eens zo groot waren.

Het derde team verraste met een dikke 9-1 winst op Assen 4. Enigzins geflatteerd was de zege wel, want vooral Daan Zandstra mazzelde met winst in een vijfgamer. Hij gaf een 2-0 voorsprong weg en stond in de vijfde game 2-8 achter. Des te knapper was daarom zijn derde winstpartij. Manouk Bouwkamp zette haar team op het goede spoor door al haar wedstrijden te winnen. Omdat ze vroeg weg moest, speelde ze al haar wedstrijden achter elkaar en bovendien won zij aaneensluitend ook nog met Zandstra het dubbelspel. Xem Reurink verloor een punt, maar verdubbelde zijn totaalscore deze competitie wel door twee wedstrijden te winnen. Hij was over zijn prestatie dan ook terecht apetrots.

Speelronde 7

In de komende week is alleen het zesde seniorenteam vrij. Het eerste seniorenteam heeft dinsdag nog een zware thuiswedstrijd voor de boeg om zich te plaatsen voor de promotiepoule. Slechts winst op De Treffers '70 3 volstaat om de degradatiepoule te ontlopen. De overige vier seniorenteams werken, ook op dinsdag, het volgende programma af: Dedemsvaart 2 - Reflex '65 3, Dedemsvaart 3 - HOU-Tafel '77 2, Tornado '65 3 - Dedemsvaart 4 en HOU-Tafel '77 4 - Dedemsvaart 5.

Woensdagavond al speelt het derde jeugdteam in Hoogeveen tegen Reflex '65 1. Het duel, dat op twee tafels zal worden afgewerkt, begint al om 18.30 uur. In het weekend spelen teams 1 en 2 uit tegen respectievelijk Vries 1 (in Eelde) en Dokkum 2. De dames sluiten de week af met een late uitwedstrijd. Op zaterdag treffen de dames hekkensluiter Docos in Leiden.

Zaterdag 19 maart 2016 om 20.00 uur
Jeugd TTV Bos Bedden-Dedemsvaart boekt goede resultaten

Afgelopen week speelde de Dedemsvaartse tafeltennisvereniging de zesde (van 10) speelronde. De jeugd bleef in eigen huis ongeslagen, terwijl ook de meeste seniorenteams aan de goede kant van de scores bleven. Het damesteam was vrijgeroosterd.

In de kalme gymzaal aan de Buizerdweg boekten de jeugdteams gemiddeld het beste resultaat van het voorjaar. Het eerste team verdubbelde ruim het totaal aantal punten dit voorjaar door 9-1 te winnen van hekkensluiter Vinkhuizen 1. Marije van Beveren liet zich in een vijfgamer de kaas van het brood eten. Ze won wel de beide andere enkelspelen. Teamgenoten Niek Esselink en Laura Kroes tekenden de eerste driepunters dit voorjaar op. Het Groningse Vinkhuizen zag ook het dubbelspel naar de thuisploeg gaan. Van Beveren en Esselink wonnen met groots gemak in drie games.

Team 2 boekte een prima gelijkspel tegen GTTC Groningen 1. In het openingsduel eerder dit voorjaar werd nog een 9-1 nederlaag geleden, maar thuis werd er hard geknokt voor een beter resultaat. Met twee verrassende zeges stond Hanneke van Eijk in de schijnwerpers. Beide partijen gingen over vijf games. Roselin Kappert won ook een vijfgamer en pakte na een dipje in de slotfase nog een punt. Robin Meijer scoorde direct na het dubbelspel een knappe zege, maar opspelende griep weerhield hem de score van zijn teamgenoten te evenaren. Meijer verloor in drie nipte games het dubbelspel met Kappert.

Het derde jeugdteam zegevierde tegen Nordic 2. De ploeg uit het Noordoosten van Friesland is een mix van sterke en minder sterke spelers. De sterkere was voor de thuisploeg een onneembare vesting. Daan Zandstra en Claudi Scholten waren wel op dreef in de beide overige enkelspelen. Xem Reurink, altijd opgetogen achter de tafel, sprokkelde een puntje door het eerste enkelspel in vijf games te winnen, met duidelijk verschil in de vijfde game. Reurink kon met Zandstra nogmaals de winst vieren door de Friezen in vier games te verslaan.

Alleen zesde seniorenteam verliest nipt

De senioren behaalden ook prima resultaten afgelopen week. Team 1 wist in Emmer-Compascuum hekkensluiter Olympia '54 1 op 2-8 te houden. Amanda van Dijk maakte een zeldzame opwachting bij de seniorenteams. Ze won drie punten. Ook Robert Visscher scoorde weer drie punten, al kostte het vooral in het openingsduel de nodige zweetdruppels. Winst was daar in vijf games. Het tweetal dubbelde per gelegenheid ook en kwam in vier games tot winst. Willem Greidanus begon nog met een makkelijke zege tegen een invaller, maar tegen de beide vaste Olympiaspelers was wisselvalligheid troef en werd er niet gewonnen.

Het tweede team zou twee wedstrijden spelen, echter door onverwachte omstandigheden werd het reeds verzette thuisduel met DETO 2 nogmaals verplaatst. Nieuwe datum 12 april 2016. Het speelde echter wel, want het reguliere duel met TIG 1 werd met 4-6 gewonnen. Ian Tempelman draait een goed voorjaarsseizoen en kwam in Drouwenerveen glansrijk tot drie zeges, alle drie in drie games. Ook in het dubbelspel was er geen overwerk voor Tempelman, want met Niek Starke werd de winst rap veilig gesteld. Starke was goed voor winst in zijn eerste enkelspel, maar na het dubbelspel werd niet meer gewonnen. Hetzelfde gold voor Sjonny Lubbers. Dienst winst in het openingsduel was zelfs maar nipt.

Voor het eerst dit voorjaar verloor het derde seniorenteam zijn wedstrijd niet. Het moest door griep en blessures wat schuiven in de oorspronkelijke opstelling tegen TIOS '66 2. In Balinge verschenen Jurgen Hofman, Aico Beugelink en Annet Pouls achter de tafel. Zoals wel vaker kwamen de Dedemsvaarters slecht uit de startblokken. Bij het bereiken van het dubbelspel stond er een bekende 3-0 achterstand op papier. Ditmaal ging ook het dubbelspel van Hofman en Beugelink verloren. In de vijfde game ging er veel mis. Met achtereenvolgende zeges van Beugelink, Pouls, Hofman en opnieuw een slimme zege van Pouls werd de achterstand rechtgetrokken. Beugelink verloor echter knullig zijn laatste enkelspel door liefst 11 gamepunten te verknallen. Hofman pakte met zijn tweede winst alsnog een gelijkspel voor zijn team.

Team 4 zegevierde met 6-4. TOP 1 uit Valthermond was zonder meer niet voornemens de punten uit handen te geven. TOP's topscorer bleef in de gymzaal aan de Buizerdweg zelfs ongeslagen en de teamgenoten gaven zich in vier gevallen zelfs pas gewonnen in de beslissende vijfde game. Zowel Theo Menzo, Jan Uythof als Sarkis Guljan pakten zo een partij winst. De vierde zege in vijf games kwam in het dubbelspel dat Menzo en Guljan tot een goed einde brachten. Menzo en Guljan wonnen beide een tweede punt met snelle punten. Voor Uythof bleef de score beperkt tot een punt.

In overeenstemming met het derde team verloor ook het vijfde team voor het eerst dit voorjaar niet. DETO 3 uit Nijeveen werd thuis op 5-5 gehouden. Annet Sieljes deelde niet in het scorende werk van haar teamgenoten. Verlies in de eerste partij bleef de hele wedstrijden doormodderen. Ellen van Eijk en Daniëlle Pekel speelden een prima wedstrijd en pakten beiden een tweetal punten. In het dubbelspel boekte Sieljes nog wel een overwinning met Van Eijk waarmee de Dedemsvaartse hekkensluiter nog uitzicht houdt op een plaats hoger dan de laatste plaats.

Het zesde team gaat nog een spannend weekje tegemoet in de missie de playoffs om promotie te halen. Het team maakte in de voorlaatste ronde wel een kleine misstap. Thuis werd tegen titelkandidaat Emmen 5 een kleine nederlaag geleden. De wedstrijd ging aanvankelijk op en neer. Zege Theo Simons, verlies Dickson Chung, winst Ineke Kegel, maar weer verlies in het dubbel van Chung en Kegel. Om en om kwamen de punten op het bord. Na winst van Chung en verlies van Simons kwam aan het patroon een einde toen Kegel ook verloor. Met opnieuw verlies voor Chung, winst van Kegel en verlies van Simons kwam de eindstand van 4-6 in de boeken. In de stand is het spannend. Liefst zeven teams komen in aanmerking voor vier plekken in de promotiepoule. Ze kunnen echter alle zeven ook in de degradatiepoule komen.

Wedstrijden in het paasweekend

De komende week verschijnen vijf Dedemsvaartse teams achter de tafel. Seniorenteams 1 tot en met 5 zijn allemaal vrij. Het zesde team speelt op donderdag als eerste. Het moet de playoff om promotie zien veilig te stellen in Drouwenerveen. TIG 2 kan de Dedemsvaarters echter voorbij gaan bij winst. De Dedemsvaarters hebben het lot in elk geval in eigen hand.

Zaterdag spelen de dames- en jeugdteams. Scyedam 1 is de volgende opponent voor de dames. Het eerste duel in Schiedam eindigde in 7-3 voor de Zuid-Hollandse titelkandidaat. In de gymzaal aan de Buizerdweg begint het duel om 14.00 uur. Jeugdteams 2 en 3 spelen dan ook thuis nadat hun wedstrijden tegen Assen 3 en 4 thuis/uit zijn omgedraaid. Team 1 speelt in Klazienaveen en hoopt tegen De Treffers '70 3 het goede resultaat van dit weekend een passend vervolg te geven.

Zondag 13 maart 2016 om 13.00 uur
Dames houden koploper op 5-5

Afgelopen week kwamen bijna alle teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in actie. Het werd een week met flinke ups en downs. Het damesteam boekte als enige een gelijkspel en dat kon tegen koploper De Treffers 1 als een goed resultaat worden beschouwd.

Het was in de aanloop onzeker wat de opstelling van de Dedemsvaartses zou zijn. Annemarie Zijnstra had griep, maar was wel op tijd hersteld. Arina Kamp omschreef Zijnstra's optreden echter als 'deed niet zoveel'. Er zat daarom wellicht meer in dan het ene punt dat ze wel greep. Linda Stolk, die ook een punt scoorde, kreeg van Kamp de complimenten, omdat ze 'erg goed' speelde. Na een paar mindere wedstrijden is dat een hoopgevende opsteker. Kamp zelf stond ook goed te ballen en scoorde zelfs twee punten. Ook in het dubbelspel was de net gehuwde Kamp (voorheen Both) succesvol en won ze met Zijnstra in drie rappe games. In de stand moesten de Dedemsvaartses wel een plaatsje inleveren. Op de vijfde plaats staan de dames slechts een punt onder de nummer drie.

Jeugd

Het eerste jeugdteam blijft moeilijk punten scoren in deze voorjaarscompetitie. Ook in het vierde duel moest het team weer op een houtje bijten. De Treffers '70 2 was met 8-2 te sterk. Laura Kroes haalde in Klazienaveen de beide punten op. Marije van Beveren, die nog wel eenmaal tot een vijfde game kwam, en invaller Robin Meijer konden geen potten breken. Kroes en Van Beveren moesten in vier games het punt in het dubbelspel aan de thuisploeg laten. Ondanks de dikke nederlaag steeg het team op de ranglijst naar de een-na-laatste plaats. De hekkensluiter komt komende week naar Dedemsvaart.

Een verrassend dikke zege was weggelegd voor het tweede jeugdteam. Dat zegevierde met liefst 2-8 in Heerenveen tegen Delta Impuls 2. Daarmee schudden de Dedemsvaarters de Friezen voorlopig van zich af onderin de ranglijst. Hanneke van Eijk en Iris Mulderij waren goed voor twee punten, terwijl Roselin Kappert met een driepunter haar team weer op sleeptouw nam. In het dubbelspel plaatsten Mulderij en Kappert met succes de 0-4 tussenstand.

Het derde jeugdteam boekte een kleine nederlaag. Het eerste team van NATTC, dat voor het eerst in tientallen jaren een jeugdteam heeft, zegevierde in Nieuw-Amsterdam met 6-4. Bij de Dedemsvaarters maakte Daan Zandstra dan eindelijk zijn debuut. Zandstra vierde dat met twee zeges en ook Claudi Scholten was goed voor een tweetal punten. Het tweetal kon de successen niet in het dubbelspel doorzetten, al scheelde het niet veel dat er een beslissende vijfde game zou worden gespeeld. Omdat Xem Reurink niet tot scoren kwam, bleef de Dedemsvaartse productie hierbij.

Senioren

De heren maakten een slechte beurt in eigen huis tegen Reflex '65 1. Robert Visscher was amper bekomen van griep en kon niet voldoende energie vinden om zijn wedstrijden tot een goed einde te brengen. Toch won hij bij het sluiten van de markt een punt. Even daarvoor maakte Arina Kamp het eerste punt toen het al 0-7 stond. Willem Greidanus was geen uitzondering in de malaise en won zelfs helemaal niet. Ook het dubbelspel met Visscher was geen succes, waardoor de Hoogeveners er met liefst 2-8 vandoor gingen. Het tweede team was vrij. Team 3 ontving Reflex '65 2 en ging met 4-6 nipt ten onder. Eef Diteweg kwam te kort om tot punten te komen. Harm Knol won wel en had eigenlijk wel een extra puntje kunnen winnen. Jurgen Hofman heeft tot dusver een goede competitie en vervolgde de reeks met twee punten. In het dubbelspel won Hofman met vierde man Aico Beugelink in drie games.

Teams 4, 5 en 6 speelden buitenshuis en keerden met nederlagen thuis. Team 4 had in Coevorden een zware kluif aan koploper HOU-Tafel '77 3. Sarkis Guljan wist verrassend als enige een punt te scoren in het enkelspel. Matthias Dul en Theo Menzo, die wel met succes dubbelden, kwamen in het enkelspel niet aan scoren toe. Menzo frustreerde zich het meest toen het hem niet lukte een vijfde game af te dwingen. In de vierde game verspeelde Menzo een 6-10 voorsprong. Dit alles resulteerde in een 8-2 nederlaag. Team 5 moest met dezelfde cijfers genoegen nemen. Koploper Meppel 1 was duidelijk een maat te groot. Een gelukje voor de Dedemsvaarters was dat de thuisploeg een invaller opstelde. Dat leverde Annet Sieljes en Yvon Pazie een punt op, maar Daniëlle Pekel won er na vijf games niet van. Sieljes en Pazie pakten nog een game in het dubbelspel, maar verloren dat wel.

Het zesde team trok als koploper naar Klazienaveen. Tegen De Treffers '70 8 ging het echter onderuit met 7-3 waardoor het zakte naar de vierde plaats in de ranglijst, nog net boven de streep om de promotiegroep te halen. De rollen in het team waren weer eens als vanouds, want Ineke Kegel redde het aanzien van haar team met twee zeges. Dickson Chung, die na drie maanden verblijf in China voor het eerst dit voorjaar speelde, won het andere punt. Voor Robin Döpp waren de druiven zuur. In elk van de drie gespeelde enkelspelen wist hij telkens de tweede game te winnen, maar verloor hij de overige games waardoor er geen punten aan de strijkstok bleef hangen. Net als in het dubbelspel, dat Döpp met Chung afwerkte, ging alles in vier games verloren.

Programma

De voorjaarscompetitie begint komende week aan de returns van de eerste wedstrijden. Het damesteam echter speelt pas volgende week en ontvangt dan medekoploper Scyedam 1. Het eerste duel in Schiedam eindigde in 7-3 voor de Zuid-Hollandses. Om 14.00 uur spelen de jeugdteams wel thuis in de gymzaal aan de Buizerdweg: Dedemsvaart 1 - Vinkhuizen 1, Dedemsvaart 2 - GTTC Groningen 1 en Dedemsvaart 3 - Nordic 2.

Ook de senioren spelen de eerste returns. Het tweede team haalt bovendien het thuisduel met DETO 2 in. Het programma is als volgt: Olympia '54 1 - Dedemsvaart 1 (maa), Dedemsvaart 2 - DETO 2 (din), TIG 1 - Dedemsvaart 2 (don), TIOS '66 2 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - TOP 1 (din), Dedemsvaart 5 - DETO 3 (din) en Dedemsvaart 6 - Emmen 5 (din). De thuiswedstrijden starten om 20.15 uur.

Zaterdag 5 maart 2016 om 20.30 uur
Dames TTV haken af na verlies bij Avanti

In de 1e divisie promotiegroep van de landelijke damescompetitie tafeltennis zijn de Dedemsvaartse vrouwen tegen de derde nederlaag aangelopen. In Hazerswoude Dorp werd het 7-3 voor Avanti 1.

Na het eerste setverlies van Linda Stolk, werd de achterstand omgebogen in een voorsprong na zeges van Amanda van Dijk en Arina Both. Van Dijk had hier wel vijf games voor nodig en Both was net als Stolk in drie games klaar. Een zeldzame opstelling in het dubbelspel van Van Dijk en Both betekende toch weer tegenslag. De winst in de vierde game bood nog hoop, maar in de beslissende vijfde game was het dubbel toch voor de thuisploeg.

Na het dubbelspel ging het snel en wist alleen Both nog te scoren. Veelal werden de enkelspelen in de minimale drie games afgewikkeld. Stolk pakte nog een gamepje, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren. Nadat Both haar laatste partij verloor, maakte Van Dijk er nog een spannende slotduel van. De beslissende vijfde game was haar echter niet gegund. In de stand zakten de Dedemsvaartses naar de vierde plaats ten gunste van de Zuid-Hollandse opponent.

Team 4 van de senioren haalde het uitduel met Reflex '65 4 in. De Dedemsvaarters wonnen knap in Hoogeveen met 4-6. In de zege had Matthias Dul een groot aandeel. In de enkelspelen bleef hij ongeslagen. Toch moest ook Dul eenmaal de tegenstander feliciteren met winst. Dat was in het dubbelspel waarin hij met Stefan de Olde in drie games werd getackeld. De Olde op zijn beurt deed met twee punten in het enkelspel ook prima zaken. Sarkis Guljan completeerde het team en deed met een punt ook een duit in het zakje. Nu alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld, is te zien dat de Dedemsvaarters een mooie tweede plaats bezetten.

Programma vijfde speelronde

Voor de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart staat er opnieuw een uitwedstrijd te wachten. In Roelofarendsveen gaat het de strijd aan met De Treffers 1. De Zuid-Hollandses zijn koploper, terwijl de Dedemsvaartses op ... punten volgen. Ook de jeugdteams spelen buitenshuis. Team 1 trekt naar Klazienaveen om daar De Treffers '70 2 te ontmoeten. Het tweede gaat naar Heerenveen voor de strijd tegen Delta Impuls 2. De verliezer van dat duel zal waarschijnlijk de rode lantaarn krijgen, al zegt dat bij de jeugd niets over degraderen. Het derde jeugdteam gaat tegen NATTC 1 in Veenoord op zoek naar de punten.

Voor de senioren is er een bijna compleet programma. Het tweede team stelde op verzoek van DETO 2 het thuisduel met de Nijeveners een week uit. Teams 1 en 3 spelen wel en ontvangen thuis in de gymzaal aan de Buizerdweg Reflex '65 1 en 2. Aanvang 20.15 uur. De drie andere teams spelen uit. Op maandag speelt team 4 tegen koploper HOU-Tafel '77 3 in Coevorden. Een dag later speelt team 5, in een andere 3e klasse poule, ook tegen de koploper; dat is Meppel 1. Op maandag verdedigt het zesde team de gedeelde koppositie bij De Treffers '70 8.

Archief mededelingen

Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017