Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
bestuur@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
Gymzaal Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Vrijdag 20 januari 2023 om 21.00 uur
Ian Tempelman steekt titelverdediger de loef af bij clubkampioenschappen senioren

Het clubkampioenschap van 2023 bij de senioren is gewonnen door Ian Tempelman. Na een uitputtende avond versloeg Ian met 3-1 titelverdediger Jerry de Lange. Voor Ian was het na 2021 de tweede keer dat hij de titel opeiste.

Het toernooi zou met 23 deelnemers van start gaan, maar onverwachts kwam er nog een speler later binnen die zich ook zou hebben aangemeld. Hierdoor kwam het aantal spelers op 24, wat ideaal was voor de opzet van het toernooi. Alle spelers werden vervolgens verdeeld over 4 poules met 6 deelnemers.

In de voorronde, gespeeld volgens best-of-3-games, zouden de nummers 1 en 2 doorstromen naar de strijd om de categorie A waar de hoofdprijs te vergeven was. De nummers 3 en 4 gingen verder in categorie B, terwijl de nummers 5 en 6 zich mochten melden voor de strijd om de prijzen in categorie C. Voor de indeling werd er rekening gehouden met de indeling van de vorige editie zodat deelnemers zoveel mogelijk andere tegenstanders troffen.

Voorronde Poule A

Deze poule bestond uit Jan Uythof, Ad Werkman, Sander Uythof, Jasper Dozeman, Harm Knol en Harry Meerlo. De favorietenrol voor Ad en Sander kwam geen moment in gevaar. Ad verloor van Sander, maar verder wisten de heren enige dreiging(en) betrekkelijk eenvoudig van zich af te houden gezien de 2-0 uitslagen. Harry pakte de derde plaats met zeges op de overige spelers. Op onderling resultaat tussen Jan, Jasper en Harm eindigde Harm als vierde. Jasper en Jan moesten genoegen nemen met respectievelijk de 5e en 6e plaats in de eindstand.

Voorronde Poule B

In deze zeskamp namen Theo Menzo, Laura Kroes, Annet Pouls, Stefan de Olde, Herman Vos en Aico Beugelink het tegen elkaar op. Niemand kwam ongeschonden uit de strijd. Laura en Aico moesten flink aan de bak om de 1e en 2e plaats te bemachtigen. Laura verloor in de beginfase van Stefan, maar won haar overige wedstrijden. Door de zege van Stefan en het verlies van Aico tegen Laura ging de laatste wedstrijd tussen Stefan en Aico om de vraag wie met Laura naar categorie A ging. Aico won na een slechte start het 'kantelduel' waarin Stefan slecht afsloot. Omdat Annet van Stefan had gewonnen en Theo en Herman ook op afstand werden gehouden, kwam zij net als Stefan op 3 zeges. Het onderlinge resultaat betekende de 3e plaats voor Annet en de 4e plaats voor Stefan. Voor Theo en Herman betekende deze poule slechts het oprapen van scherven. Herman versloeg Theo waarmee hij 5e werd voor de 6e plaats voor Theo.

Voorronde Poule C

Lisa van Eijk, Bert Benjamins, Annette Wessels, Tonny Kleiman, Nico Wassens en Ian Tempelman vormden poule C. Bijna viel hier de eerste verrassing te noteren toen Lisa vier matchpoints verspeelde in de openingswedstrijd tegen Ian. De latere kampioen had het daarna alleen nog lastig tegen Bert, maar won wel alle wedstrijden. Bert moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats in de poule. Lisa bleef ondertussen goed spelen en eindigde knap als 3e in de poule vlak voor Tonny. Nico kon soms redelijk bij blijven in de wedstrijden, maar de eerste zege kwam pas in de laatste poulewedstrijd tegen Annette. Voor Annette was het sterkteverschil in deze poule helaas veel te groot, maar zoals ze altijd zeggen, meedoen is belangrijker dan winnen!

Voorronde Poule D

In de laatste poule werden Karel Mangnus, Ria Doornbusch, Eric Lansbergen, Matthias Dul, Jerry de Lange en Daniëlle Pekel geplaatst. Ria had de pech dat ze de avond begon tegen Jerry en Matthias, maar na van hen verloren te hebben, rechtte zij haar rug en stoomde op naar de 3e plaats. Daniëlle had juist een gunstige start en pakte de winst tegen Karel en Eric. Daarna won zij niet meer en eindigde achter Ria. Het onderlinge duel tussen teamgenoten Karel en Eric was een prooi voor Eric die daarmee vijfde werd. Titelverdediger Jerry won al zijn wedstrijden. Saillant detail was dat Eric de 1e game van Jerry won! Zelfs Matthias kwam niet tot die prestatie, verloor ook van Jerry, maar werd door winst op de anderen wel zoals verwacht 2e.

Je kunt hier nog een keer rustig alle uitslagen bekijken.

Categorie A

De acht hoogst gerangschikte deelnemers wisten zich allemaal voor categorie A te plaatsen. Een zeldzaamheid dat er tijdens deze clubkampioenschappen wat dat betreft geen verrassingen waren. Het lot van de indeling bepaalde het verloop van de rest van het toernooi dat bestond uit een kwartfinale, halve finales en finales/troostfinales.

Het eerste duel tussen Sander en Aico was een heel andere wedstrijd dan eerdere recente ontmoetingen. Sander beukte Aico eenvoudig van tafel en won met 3-0. Bert mopperde dat hij het weer in de kwartfinale tegen Jerry moest opnemen. Ook dit duel eindigde in een 3-0 zege en ook dit keer won Bert niet van Jerry. Het duel tussen Ad en Laura eindigde na eveneens drie games in een zege voor Laura. Ian en Matthias deden er langer over. Nadat Matthias de eerste game won, nam Ian de controle in het duel over en won na veel moeite in vooral de vierde game.

Het toernooi vervolgde met halve finales. De eerste ging tussen Sander en Jerry. De noppen van Jerry nekte Sander in vooral de eerste twee games. In de derde game had hij meer vat hierop, maar in de vierde game was Jerry weer de succesvolste waarmee hij zich voor de finale plaatste. De andere halve finale ging tussen Laura en Ian. Ook dit eindigde in een 3-1 zege. Laura won de eerste game, maar daarna zette Ian een tandje bij om de resterende games te winnen.

De finale van 2022 ging daarmee op herhaling, want ook toen ging deze tussen Jerry en Ian. Het verloop was nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Toen won de verliezer de 1e game en won de winnaar de 2e, 3e en 4e game. Maar dit keer begon Jerry met winst in de 1e game, waarna het duel definitief kantelde. Ian won zodoende met 6-11, 11-6, 12-10 en 11-5. De troostfinale tussen Sander en Laura was een prooi voor Sander die met 11-8, 8-11, 11-5 en 12-10 won.

Categorie B

De kwartfinales in categorie B duurden beduidend langer met daarin drie vijfgamers. Wedstrijd 1 ging tussen Harry en Stefan. Na vier games had het tweetal exact evenveel punten gescoord en de games daarbij eerlijk verdeeld. In de beslissende game stoof Stefan ineens door en won met 11-2. Ria en Tonny namen het tegen elkaar op in de tweede wedstrijd. Ria kwam hier goed uit de startblokken en won de 1e en 2e game. Daarna kantelde het duel in het voordeel van Tonny. In de 5e game ging het harder en won Tonny. Het derde duel tussen Annet en Harm duurde het kortst en was een prooi voor Annet. Harm won nog de eerste game, maar daarna gingen de punten steeds sneller naar Annet. Lisa en Daniëlle maakten er een aardig schaakspel van met veel schuifslagen. De ervaring hiermee kwam Lisa duur te staan, want Daniëlle greep de zege na vijf games.

De halve finales duurden minder lang. De sterke eindspurt van Tonny in de kwartfinale vervolgde hij in de halve finale tegen Stefan door de winst in de eerste game. Daarna brak het passieve spel van Stefan Tonny op. Stefan won de volgende drie games en daarmee de wedstrijd. Annet en Daniëlle kruisten de degens in de andere halve finale. Dat kon in normale omstandigheden alle kanten op, maar Annet had wat te veel kruit verschoten in de eerdere wedstrijden. Dat voordeel buitte Daniëlle uitstekend uit en zodoende plaatste zij zich in vier games voor de finale.

Het finaleduel tussen Daniëlle en Stefan was er wederom een van de lange adem. Weer waren er vijf games nodig. De eerste game was met 11-9 voor Daniëlle, waarna Stefan met 8-11 voor de gelijkmaker tekende. Daniëlle was hier niet van onder de indruk en schoot er vervolgens weer met 11-2 vandoor. Stefan liet zich echter niet uit het veld slaan en greep de vierde game. Daarmee was het verzet van Daniëlle ineens gebroken. Stefan kopieerde de uitslag van de derde game, maar dit maal won hij met die cijfers. De troostfinale tussen Annet en Tonny was een simpel spelletje van uitplaatsen. Annet stuurde Tonny van links naar rechts en terug waarmee zij in drie nipte games de 3e prijs opeiste.

Categorie C

De nummers 5 en 6 van de voorrondes namen het in categorie C tegen elkaar op. Jasper en Theo moesten het in de eerste kwartfinale tegen elkaar opnemen. Theo had na de voorronde toch al geen beste avond, won nog wel de vierde game, maar geen ook nu nat. In vier games ging Jasper met de zege aan de haal. De tweede wedstrijd tussen Eric en Annette was een duidelijke zege voor Eric. Ook Annette kon daarmee zonder zeges douchen. De meest ervaren deelnemers van het toernooi, Herman en Jan, die opgeteld meer dan 100 jaar tafeltenniservaring hebben, bestreden elkaar in de 3e kwartfinale. Jan trok uiteindelijk aan het langste end. Nico en Karel waren in de laatste kwartfinale aan elkaar gekoppeld. Nico won het duel der veteranen in vier games. Het tegenspel van Karel in de tweede game werd door Nico ongedaan gemaakt met winst in de 1e, 3e en 4e game.

In de halve finales waren er twee 3-0 zeges. Jasper was een maat te groot voor Eric, terwijl Jan met wat meer moeite Nico van de winst hield. De aardige finale tussen Jasper en Jan ging over vier games. Jan trok met winst in de 1e en 2e game het initiatief naar zich toe, maar in de 3e game beet Jasper met gelikt spel fel van zich af. Jan liet echter niet met zich sollen, rechtte zijn rug en won de 4e game en daarmee categorie C. De troostfinale tussen Eric en Nico was een prooi voor Nico. Hij hield Eric in vier games buiten de prijzen.

Met een vertraging van ruim 20 minuten was iets na half 12 's avonds de huldiging van de prijswinnaars.

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Senioren:

1964. H.C. van Dijk (heren), H. Witteveen (dames)
...
1979. Michiel Schrader (heren), Anneke de Neef-Bos (dames)
1980. René Röben (heren), Marjan Dekker (dames)
1981. Michiel van Seventer (heren), Hilly Hakkers (dames)
1982. Harry Meerlo
1983. Hielke Hebers
1984. Marc Joppe
1985. Mark Uythof
1986. Robert Visscher
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both
1999. Jerry de Lange
2000. Michel Hulst
2001. Willem Greidanus
2002. Robert Visscher
2003. Christiaan ten Hartog
2004. Christiaan ten Hartog
2005. Christiaan ten Hartog
2006. Christiaan ten Hartog
2007. Christiaan ten Hartog
2008. Aico Beugelink
2009. Ben Kelder
2010. Paul Sterken
2011. Michel Bols
2012. Michel Bols
2013. Annemarie Zijnstra
2014. Annemarie Zijnstra
2015. Annemarie Zijnstra
2016. Annemarie Zijnstra
2017. Annemarie Zijnstra
2018. Aico Beugelink
2019. Jerry de Lange
2020. Jerry de Lange
2021. Ian Tempelman
2022. Jerry de Lange
2023. Ian Tempelman

Vrijdag 20 januari 2023 om 20.00 uur
Ingmar Everhardus prolongeert clubkampioenschap jeugd

Zaterdag vonden in onze zaal aan de Buizerdweg de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats. Alle ogen gingen naar Ingmar omdat hij zijn titel moest verdedigen. En wat was het spannend! Het lukte Ingmar om zijn titel te behouden in de A-categorie. Matthijs Wolf werd 1e in de B-categorie.

Alle spelers gingen heerlijk uit hun comfortzone de ballen spelen. Linksom, rechtsom, smashen, hoog en laag. Er werd flink gestreden om de punten. Voor sommige spelers was het wedstrijdspelen helemaal nieuw. Maar ook zij hebben zich prima bewezen. Het was een leuke middag.

Uitslagen:

Categorie A
1. Ingmar Everhardus
2. Lucas Pekel
3. Marissa Wolf
4. Sioned Lansbergen
5. Debby Gerrits

Categorie B
1. Matthijs Wolf
2. Dyon Schreurs
3. Teun Opperlaar
4. Juul Los

Je kunt hier nog een keer rustig alle uitslagen bekijken.

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Jeugd:

1964. ?
...
1979. Mark Uythof (jongens), Hilly Hakkers (meisjes)
1980. Edward Hulleman (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Hielke Hebers (jongens), Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Hielke Hebers (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Marc Joppe (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1984. Mark Uythof (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Tjeerd Wijnhoudt (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1986. Gerben Jan Boersma
...
1998. Christiaan ten Hartog
1999. Christiaan ten Hartog
2000. Christiaan ten Hartog
2001. Christiaan ten Hartog
2002. Gea Boessenkool
2003. Gea Boessenkool
2004. Matthias Dul
2005. Lex Koopman
2006. Lex Koopman
2007. Lex Koopman
2008. Ian Tempelman
2009. Lex Koopman
2010. Lex Koopman
2011. Ian Tempelman
2012. Jeltje Elsinga
2013. Ad Werkman
2014. Lennert Keuning
2015. Lennert Keuning
2016. Laura Kroes
2017. Roselin Kappert
2018. Xem Reurink
2019. Daan Zandstra
2020. Daan Zandstra
2021. Thomas Koop
2022. Ingmar Everhardus
2023. Ingmar Everhardus

Vrijdag 20 januari 2023 om 19.00 uur
Jimmy wint troosttoernooi tijdens Pararanglijsttoernooi in Zoetermeer

Op zaterdag 14 januari is het eerste pararanglijsttoernooi van het tafeltennisseizoen 2022-2023 gehouden in Zoetermeer. Door het stoppen van veel vrijwilligers in de paratafeltenniswereld sinds corona, zijn een aantal paratafeltennistoernooien afgelast. Gelukkig was DOING Zoetermeer nog in staat een toernooi te organiseren.

Jimmy de Boer en Mariëlle Boers hebben namens Dedemsvaart deelgenomen aan dit toernooi. Tijdens deze ranglijsttoernooien worden rolstoelspelers en staande spelers meestal gecombineerd, in tegenstelling tot het Nederlands Kampioenschap paratafeltennis. Jimmy en Mariëlle speelden beiden in speelsterkte klasse 5. Jimmy speelde in poule poule B met 5 deelnemers, waarin hij als tweede geplaatst was. Mariëlle was ingedeeld in poule C met 4 deelnemers waar zij de enige rolstoelspeler was, en was als vierde geplaatst in deze poule. Er waren nog twee andere poules met 4 deelnemers.

Jimmy begon het toernooi tegen Rob. Rob is een zeer ervaren speler en maakte zijn rentree na een pauze van drie jaar, waardoor hij als laatste geplaatst stond. Dat dit een onjuiste weergave van zijn niveau was, werd al snel duidelijk. Jimmy had, net als veel andere tegenstanders, weinig kans. Jimmy speelde zijn tweede wedstrijd tegen Henk. De eerste twee games waren spannend met 11-7 voor Jimmy en 8-11 voor Henk. Daarna had Jimmy de slag te pakken en won de volgende twee games gemakkelijk. Zijn derde wedstrijd speelde Jimmy een half uur later tegen Frank. Dit is een speler met een bijzondere techniek waardoor regelmatig onvoorspelbare ballen bij de tegenstander terechtkomen. Desondanks wist Jimmy ook deze wedstrijd te winnen, dit keer in drie games. In zijn laatste poulewedstrijd nam Jimmy het op tegen Michael, de nummer 2 van de plaatsingslijst. De spannende eerste game was verassend voor Jimmy, maar deze jonge speler gaf zich niet gewonnen en in het vervolg wisselden ruimere en spannende games elkaar af. De winst was uiteindelijk in vier games voor Michael. Hiermee werd Jimmy derde in zijn poule en speelde verder in de troostronde. Michael en Rob plaatsten zich voor de hoofdronde. Michael zou uiteindelijk eerste worden door in de finale opnieuw Rob te verslaan.

Mariëlle speelde in haar eerste poulewedstrijd in poule C tegen de, op de plaatsingslijst, als derde geplaatste Gerben. In 2018 tijdens een toernooi in Lochem won Gerben ruim. Dit keer zat het een stuk dichter bij elkaar. Gerben pakte uiteindelijk de winst in drie spannende games. In haar tweede poule wedstrijd nam Mariëlle het op tegen Karlijn. Ook deze wedstrijd moest Mariëlle in drie games aan Karlijn laten. In de laatste poulewedstrijd trof Mariëlle, Erwin. Mariëlle wist deze wedstrijd, ondanks de hogere plaatsing van Erwin, in vier games te winnen. Zij eindigde hiermee net als Jimmy als derde in haar poule en speelde daarmee ook verder in de troostronde. Karlijn en Gerben plaatsten zich voor de hoofdronde.

Troostronde

In de eerste ronde van het troosttoernooi hadden Mariëlle en Jimmy beiden een vrijloting. In de kwartfinale speelde Jimmy tegen Erwin, uit de poule van Mariëlle, Jimmy won deze wedstrijd in drie spannende games. Mariëlle speelde in deze ronde tegen Frank, uit de poule van Jimmy. Om een kans op de winst te maken, moest er binnen 5 ballen gescoord worden, anders kwam de bal zodanig hoog terug dat deze in een rolstoel onmogelijk terug te spelen is. De wedstrijd was spannend en Mariëlle wist de tweede game te winnen maar moest de wedstrijd uiteindelijk aan Frank laten. Daarmee was Mariëlle uitgespeeld voor vandaag en kon zich met het aanmoedigen en coachen van Jimmy bezighouden.

Jimmy nam het in de halve finale van het troosttoernooi op tegen Olaf Nijs. De eerste game ging met enig fortuin met 13-11 naar Jimmy, de tweede game werd ruimer gewonnen, de derde game was voor Olaf, waarna Jimmy de wedstrijd in de vierde game wist te beslissen door deze met 11-9 te winnen. Op de tafel ernaast verloor Ingrid ondertussen enigszins verassend van Frank, waardoor de finale van het troosttoernooi een hernieuwd treffen tussen Jimmy en Frank betekende. Deze wedstrijd was spannender dan de poulewedstrijd. Jimmy wist de eerste game te winnen, maar Frank maakte in de tweede vervolgens gelijk. De spannende derde game wist Jimmy met 14-12 naar zich toe te trekken, waarna de wedstrijd met de vierde game in 11-8 werd binnengehaald.

Vrijdag 20 januari 2023 om 18.00 uur
Dedemsvaartse jeugd wint verenigingsbeker DK

Wat een heerlijke dag gisteren tijdens de Drentse Kampioenschappen in Assen! Sinds lange tijd heeft de jeugd weer de verenigingsbeker in handen gekregen. Toppers! Van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

In de B-categorie behaalde Laura de 3e plaats en Marissa de 2e plaats. Ingmar werd 2e in de A-categorie vlak voor teamgenoot Lucas. Maar samen met Lucas werd hij 1e bij het dubbel in deze categorie.

Bij de senioren werd hard gestreden om de punten. Omdat de Dedemsvaartse delegatie groot was vonden er veel onderlinge wedstrijden plaats. De spanning was er niet minder om en de rivaliteit groot. In de categorie GH licenties behaalde Lisa de 2e prijs en Annet werd 1e in deze klasse. Lisa en Eric pakten de 1e prijs bij het dubbelspel in dezelfde categorie.

Danielle en Tonny grepen nèt naast de prijzen in de enkelspelen in de categorie F-licentie. Ook wist het dubbelduo Annet en Danielle de punten niet te pakken in de dubbels F. In de categorie E-licenties waren veel Dedemsvaarters vertegenwoordigd. Het lukte echter alleen Matthias om een 2e prijs in de wacht te slepen. Bij het dubbel wist Matthias met zijn teamgenoot Aico in dezelfde categorie de 2e prijs in de wacht te slepen. De verenigingsbeker voor senioren bleef in Assen.

Dank aan de organisatie van TTV Assen. En dank aan alle deelnemers voor weer een sportief en gezellig event.

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.

Archief mededelingen

Januari 2024 | Februari 2024 | Maart 2024 | April 2024
Juli 2023 | Augustus 2023 | September 2023 | Oktober 2023 | November 2023 | December 2023
Januari 2023 | Februari 2023 | Maart 2023 | April 2023 | Mei 2023 | Juni 2023
Juli 2022 | Augustus 2022 | September 2022 | Oktober 2022 | November 2022 | December 2022