Maandag 7 januari 2019 om 22.00 uur
TTV Dedemsvaart beste op DK2019 senioren

Afgelopen weekend vond voor de tafeltennissers van Drentse verenigingen de regiokampioenschappen van 2019 plaats. Verdeeld over drie dagen voor eerst veteranen (35+), daarna jeugd en als sluitstuk alle senioren was ditmaal Coevorden de plaats van handeling. HOU-Tafel '77, met wie TTV Dedemsvaart-Bos Bedden in elk geval dit voorjaar een samenwerking is aangegaan, was de gastheer voor de Drentse Kampioenschappen.

Waar de Dedemsvaarters in het verleden successen vierden met de verenigingsprijs voor de jeugd, lijkt het er op dat dat bij de senioren nog niet eerder was behaald. 2019 bracht daar onverwacht verandering in. Onverwacht, want met zo heel veel leden was de club niet eens naar de Coevorder sporthal De Pampert afgereisd. Zes senioren. Eerder in het weekend waren twee jeugdleden en vijf veteranen al wezen ballen.

De verenigingsprijs kwam tot stand nadat Matthias Dul met Aico Beugelink in hun licentieklasse het goud wonnen in het dubbelspel. De clubgenoten waren ook de lakens aan het uitdelen in het enkelspel. Slechts de onderlinge confrontatie tussen de twee bepaalde de eindschikking om de 1e en 2e plaats. Beugelink pakte de winst op Dul. Tonny Kleiman viel in deze licentieklasse buiten de prijzen en ook Bert Benjamins kon hogerop geen potten breken. Kleiman en Benjamins hadden het ook moeilijk in de dubbels.

Een treetje lager vond een heuze krachtsinspanning plaats. Annet Sieljes en Daniëlle Pekel bereikten de dubbelfinale (driekamp) en werden nipt 2e, het scheelde maar een game. In het enkelspel overleefde Sieljes maar nipt de halve finale niet, maar Pekel mocht tot het bittere eind door. Lange tijd leek het er op dat Pekel de puf niet meer had. Met coaching en aanmoedigingen van reeds uitgespeelde clubgenoten rechtte ze nog eenmaal de rug en verbaasde zichzelf en vriend en vijand dat ze de eerste wedstrijd won. De tweede wedstrijd van ook deze finaledriekamp ging makkelijker tegen de jongere en minder ervaren tegenspeler. Op ervaring boekte Pekel zodoende een mooie zege. En deze zege bleek ook beslissend in de strijd om de verenigingsprijs die anders naar de organiserende vereniging zou zijn gegaan.

Op het veteranentoernooi werd Jan Uythof 3e. Dit leverde echter geen beker op en ook Willem Greidanus, Bert Benjamins, Theo Simons en Ineke Kegel kwamen niet voor het eremetaal in aanmerking. Bij de jeugd zijn Xem Reurink en Levi Halm in de verliezerspoule beland met een 2e en 3e plaats.

Januari 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017