Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 31 januari 2016 om 11.00 uur
Dames zien Scyedam sportief wraak nemen

TTV Bos Bedden-Dedemsvaart begon de laatste week van januari met de voorjaarscompetitie 2016. De dames openden de reeks wedstrijden met een uitduel bij Scyedam 1 en gingen met 7-3 onderuit. De thuisploeg nam daarmee sportief wraak voor het mislopen van het kampioenschap afgelopen najaar, dat de Dedemsvaartses voor de neus van de Schiedamses wegkaapten.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Arina Both verloor weliswaar het openingsduel, maar na zeges van Annemarie Zijnstra en Linda Stolk zou het duel zomaar gelijkop hebben kunnen gaan. Maar de thuisploeg had andere plannen en reeg vervolgens punt aan punt. Alleen Both wist in de slotfase nog iets terug te doen. Een tegenvallende start derhalve voor de dames.

Nederlaag en winst bij jeugd

De tafeltennissers hebben dit voorjaar drie jeugdteams. Het eerste team kreeg het verzoek om het eerste duel uit te stellen naar 26 maart en ging daarmee akkoord. Het tweede team werd ongevraagd ingedeeld in de 2e klasse en kreeg in het eerste duel een pak slaag van jewelste. In Groningen werd met 9-1 verloren van GTTC 1, een team dat afgelopen najaar al meedeed in de strijd om promotie naar de 1e klasse. In die zin is de nederlaag niet erg. Voor het gemoed misschien wel. Maar wie dieper kijkt in de games, ziet dat er met regelmaat games gewonnen werden en waar games verloren werden waren de verschillen soms ook maar klein. Hanneke van Eijk en Iris Mulderij zagen Roselin Kappert de enige zege optekenen. Mulderij en Kappert speelden een kansloos dubbelspel.

Het nieuwe derde team maakte meteen de reis naar de verst gelegen tegenstander. Nordic 2 speelt namelijk in Kollum, bijna in de Waddenzee op de grens van Friesland en Groningen. Ondanks de verre reis won het team wel met 3-7. Claudi Scholten nam haar team bij de hand en tekende drie eenvoudige zeges op. Manouk Bouwkamp is weer terug en luisterde haar rentree op met een drietal zeges, vooral de eerste klap was een daalder waard. De werd in vijf games gewonnen. Xem Reurink debuteerde nadat hij eerder al deelnam aan de minicompetitie. Het debuut in de triocompetitie verliep wat tegenvallend. Er werd geen enkele game gewonnen; de beste game was een 11-9 verlies. De meiden wonnen in vier games het dubbelspel en waren samen goed genoeg voor de winst van 3-7.

Prima start voor senioren

Eerder in de week waren de senioren al aan de beurt. Er vielen doorgaans keurige uitslagen te noteren. Het eerste team speelt weer 1e klasse en opende met een zege op het gedegradeerde DETO 1. De Nijeveners kwamen in Dedemsvaart nog wel op voorsprong na nederlagen van Jerry de Lange en Willem Greidanus. Robert Visscher deed wat terug en het dubbel, voor de thuisploeg het gemakkelijkste duel, won Visscher met De Lange. Greidanus verloor opnieuw, heel nipt in vijf games, en de bezoekers stonden halverwege op 2-3. Hierna volgde een reeks zeges voor de thuisploeg. De Lange, Visscher, Greidanus en opnieuw De Lange zetten 6-3 op het bord. Het afsluitende duel van De Lange was de derde vijfgamer. De Lange nam tweemaal een voorsprong in games en de 7-3 leek in de maak. Het liep toch anders, want de vierde en vijfde game ging met duidelijke cijfers naar de bezoekers en daarmee werd een toch wel aardige 6-4 eindstand vastgesteld.

Het tweede team speelde thuis tegen TIG 1, dat maar weer eens naar de 2e klasse was gepromoveerd. Dedemsvaartse jongste seniorenteam versloeg de Drouwenerveense opponent met liefst 9-1. Sjonny Lubbers zette met de snelle winst in het openingsduel de toon voor de wedstrijd. Ian Tempelman pakte daarna na een oorwassing in de eerste game knap de winst van de tweede partij. Niek Starke moest vervolgens flink aan de bak en vocht zich in vijf games naar de winst. Lubbers en Tempelman dubbelden met succes in opnieuw vijf games en het tweetal won vervolgens ook hun enkelspelen. Starke liet daarna het steekje vallen. De slotfase kende nog twee spannende vijfgamers. Tempelman won de eerste en na winst van Starke pakte Lubbers de laatste vijfgamer. Een iets geflatteerde 9-1 is een pikstart voor de Dedemsvaarters.

Het derde team dicht zichzelf weinig kansen toe na de onverwachte plaatsing in de 2e klasse. Toch was het resultaat van het openingsduel tegen TIOS '66 2 hoopgevend. De Balingers, met invaller, gingen er met een 4-6 winst vandoor. Dat had groter kunnen zijn, want halverwege stond het 0-5. Dat was best wel geflatteerd, want de eerste drie partijen waren alle drie vijfgamers. Eef Diteweg, Annet Pouls en Jurgen Hofman verloren die vijfde games met minieme verschillen. Teneergeslagen volgden rappe nederlagen in het dubbelspel (Pouls-Hofman) en voor Pouls. Eef Diteweg speelde een heerlijk duel en won eindelijk een punt voor de thuisploeg. Hofman ramde vervolgens weer bal na bal naast en over de tafel, en verloor derhalve. De drie afsluitende duels waren de definitieve wederopstanding. Pouls won haar eerste en ook Hofman deed dat, beide in vier games. Diteweg zegevierde vervolgens als enige in drie games. Achteraf een goede 4-6 eindstand.

Het vierde team is ingedeeld in de 3e klasse en verloor het openingsduel van het gepromoveerde TOP 1. In Valthermond kwamen de Dedemsvaarters met twee man nadat Jan Uythof bedankte voor het duel. Hij moest de volgende ochtend onder het mes en koos toch voor rust. Een vervanger bleek niet voorhanden. Theo Menzo en Stefan de Olde speelden het duel en kwamen ongelukkig uit de startblokken. De Olde verloor direct in vijf games en Menzo werd in drie games weggetikt. Ook het dubbelspel liep niet en praktisch na een uur was het al 6-0 voor de thuisploeg. De Olde wilde de teneur draaien en deed dat met winst in vier games. Menzo vervolgde met een snelle zege en De Olde had de smaak te pakken en won ook in drie games. Met een draaglijker tussenstand van 6-3 was het slotwoord aan Menzo. De slaagde er echter niet in te winnen, waarmee de 7-3 als eindstand de boeken inging.

Het vijfde team werd een plaatsje in de 3e klasse gegund. Het opende de reeks van tien wedstrijden uit bij DETO 3. Annet Sieljes sprak van een mooi duel in Nijeveen, ondanks dat ze haar team het onderspit zag delfen. Ellen van Eijk verloor haar eerste duel in vier games, waarna Sieljes' mooie spinballen en dito blokken haar de winst in de vijf games leverde. Yvon Pazie kreeg in de derde partij geen poot aan de grond. Het spannende dubbelspel was vervolgens niet besteed aan Van Eijk en Sieljes. Na een nieuwe nederlaag van Van Eijk, lukte het Pazie niet een riante voorsprong in de vijfde game over de streep te trekken. Het spelen van vijfgamers ging Sieljes wel goed af: opnieuw een zege! Voor Pazie was de eer van winnen deze avond niet gegund, ze verloor ook haar laatste duel. Tijd voor Van Eijk om ook op het scoreformulier te komen. Dat lukte vrij gemakkelijk. Sieljes moest in het afsluitende duel dan toch door de knieën. Ze vond dat haar team met 7-3 verlies te weinig kreeg.

Team 6 promoveerde naar de 4e klasse en opende de competitie met een gelijkspel bij Itass DBC 1. Het team kwam in Drouwen uitstekend uit de startblokken. Drie zeges van eerst Theo Simons in vier games, daarna Ineke Kegel in vijf games en vervolgens in slechts drie games Robin Döpp. Dat was voor de thuisploeg het signaal dat er iets meer gedaan moest worden. Het dubbelspel van Simons en Kegel ging in drie snelle games naar de thuisploeg. Simons vocht vervolgens een lange vijfgamer uit; helaas ging deze verloren en zo snel Döpp zijn eerste won, zo snel ging zijn tweede wedstrijd verloren. Hoop in bange dagen wist Kegel weer tegen te scoren. Döpp delfte opnieuw het onderspit, maar Simons zette zijn team opnieuw op voorsprong. Kegel moest daarna de winst over de streep trekken, maar de tegenstand was te sterk. Het werd 5-5, zeker niet slecht als promovendus!

Pauze voor Carnaval

Het speelrooster maakt meteen plaats voor het vieren van Carnaval. Alle teams zijn vrij, behalve het vijfde seniorenteam. Dat speelt de uitwedstrijd bij NATTC 2 komende dinsdag, oorspronkelijk uit de derde speelronde.

Een week later wordt de tweede speelronde gespeeld. De dames spelen dan tegen Docos 1, op verzoek van de bezoekers een uurtje eerder dan normaal. De wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg begint om 13.00 uur. Een uur later beginnen de drie jeugdteams aan hun eerste thuiswedstrijden: Dedemsvaart 1 - Emmen 2, Dedemsvaart 2 - Dokkum 2 en Dedemsvaart 3 - Reflex '65 1.

De seniorenteams werken het volgende programma af: HOU-Tafel '77 1 - Dedemsvaart 1 (maa), Reflex '65 3 - Dedemsvaart 2 (maa), HOU-Tafel '77 2 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - Tornado '65 3 (din), Dedemsvaart 5 - HOU-Tafel '77 4 (din) en Dedemsvaart 6 - De Treffers '70 6 (din). De thuiswedstrijden starten om 20.15 uur.

Update 3 februari 2016

De dames van team 5 speelden als enige team deze week. In de nieuwe hal van NATTC ging het team op zoek naar de punten tegen de lokale reserves. Dat lukte deels, want in Nieuw-Amsterdam werd 7-3 gespeeld. Ellen van Eijk speelde alles in vier games en won alleen de laatste. Annet Sieljes speelde de minste games, alleen haar winstpartij leverde extra werk op. Yvon Pazie, die in uitstekende vorm verkeerde, won ook een partij. Dat ging over vijf games. In de slotfase ging ze nogmaals op voor een vijfde game. Maar met 16-14 kon die net niet worden binnengehaald. Het dubbelspel van Sieljes en Pazie was er een om snel te vergeten. De eindstand werd 7-3.

Donderdag 21 januari 2016 om 01.00 uur
Kroes en Zijnstra zijn de clubkampioenen van 2016

In voorbereiding op de voorjaarscompetitie zijn de clubkampioenschappen van 2016 op dinsdag 12 en dinsdag 19 januari gespeeld. Op de 12e werd Laura Kroes kampioen bij de jeugd, een week later pakte Zijnstra de seniorentitel, de vierde op rij.

Kroes en Koopman zegevieren bij de jeugd

De opzet van de jeugd is dit jaar als proef gewijzigd. Niet op een zaterdag na de competitie, waarin de voorbije jaren steeds minder deelnemers acte de présence gaven, maar op een reguliere trainingsavond vóór de competitie. Voor de potentiële deelnemers een vast tijdstip in de week zou het deelnemersveld moeten opvijzelen en met 14 deelnemers (van 18 jeugdleden) kende 2016 een verdubbeling van de deelname ten opzichte van 2015. In die zin is het plan goed uitgepakt. Toch was een jeugdlid gekomen die gewoon wilde trainen. Niet dus! Délana Dekker kon zo mooi het uitvallen van Manouk Bouwkamp invullen, want die kon door stage niet op tijd komen. Lisa van Eijk zou de aanvang van 18.00 uur ook niet halen. Een slimme zet op het wedstrijdformulier maakte haar deelname mogelijk zonder dat de beoogde eindtijd in gevaar zou komen.

Er waren twee categoriën. Categorie A was voor de thans gevorderde jeugd en in categorie B stonden de beginnende jeugdleden. In beide categoriën namen uiteindelijk zeven deelnemers deel en zij hadden twee uur de tijd om hun poule op elk drie tafels te spelen. De beginners waren ruim op tijd klaar. Dat komt vaker voor, want doorgaans zijn sterkteverschillen bij beginners groter dan bij gevorderden. De rallies zijn bij gevorderden meestal langer en ook nemen zij doorgaans meer tijd tussen de games. Dit zal ongewijfeld de reden zijn dat de beginners sneller klaar zijn, terwijl ze meer games speelden. De poules:

Categorie ACategorie B
Lisa van EijkDélana Dekker
Laura KroesDaan Zandstra
Marije van BeverenLita Koopman
Roselin KappertClaudi Scholten
Robin MeijerXem Reurink
Iris MulderijLevi Halm
Hanneke van EijkTim Jans

Categorie B was een kwartier sneller klaar dan de gevorderden. Tim Jans, de jongste deelnemer, kreeg de bal het minst goed terug en verloor al zijn partijen. Tegen Levi Halm won hij echter wel twee games. Voor Levi was die winst echter ook het hoogst haalbare. Xem Reurink bleef het tweetal voor door beide met 3-0 in games te verslaan. Délana begon uitstekend aan het toernooi met een drietal zeges. Dat was meteen wel tegen het drietal dat in de stand onder haar eindigde. De 'toppers' in de poule stonden slechts één game aan haar af. Daan Zandstra gaat met Xem dit voorjaar debuteren in de competitie en toonde zijn talenten op dit clubkampioenschap. Hij werd met offensief spel knap derde. Hij bleef daarmee achter zijn nieuwe ervaren teamgenoten. Claudi Scholten en Lita Koopman lieten er geen gras over groeien en mochten in de laatste speelronde onderling uitmaken wie de titel zou opstrijken. Claudi begon ijzersterk en won game 1 met liefst 11-2. De tweede game, 12-10, ging eveneens naar Claudi. Het duel kantelde plotseling. Lita won met 11-3 de derde game. De vierde game was weer spannend met 12-10. Opnieuw was het Lita dat won. Toen knakte de weerstand bij Claudi en Lita zegevierde met 11-4. Clubkampioen derhalve in categorie B.

In de gevorderde categorie A viel er eigenlijk geen grote verrassing te noteren. Praktisch was het team 1 tegen team 2, al speelt Lisa van Eijk in geen enkel team van Dedemsvaart. Tussen de teamspelers kon uiteindelijk ook een streep worden gezet, team 2 bleef achter. Hanneke van Eijk had geen verrassingen in petto en moest genoegen nemen met louter 3-0 nederlagen. Robin Meijer won zodoende eenmaal en boekte met een game winst tegen Laura Kroes zijn tweede gloriepunt. Omdat Robin niet van Iris Mulderij won, kon Iris de vijfde plaats in de eindstand opeisen. Iris had een plaatsje kunnen opschuiven, maar Roselin Kappert won de enige vijfgamer in de poule van Iris. Kappert won ook van haar andere teamgenoten, maar winnen van de meiden uit team 1 behoorde duidelijk niet tot de mogelijkheden. Marije van Beveren had weinig te vrezen van haar voormalige teamgenoten van het tweede team en pakte het viertal niet geheel verrassend in. Tegen Lisa van Eijk en Laura Kroes echter kwam ze tekort om potten te breken en dus ging de titelstrijd, zoals verwacht, ook hier tussen de nummers 1 en 2 geplaatsten. Dat werd helaas geen kraker à la de beginnerscategorie. Met 8-11, 5-11 en 3-11 was Laura duidelijk een maat te groot voor Lisa. Laura werd eveneens beloond met de titel Clubkampioen 2016, haar eerste. Gefeliciteerd! Ze nam de titel over van Lennert Keuning, die vorig jaar verkastte naar FTTC.

Prijzen categorie A
1e. Laura Kroes
2e. Lisa van Eijk
3e. Marije van Beveren

Prijzen categorie B
1e. Lita Koopman
2e. Claudi Scholten
3e. Daan Zandstra

(klik hier voor alle uitslagen van de jeugd)

Seniorentitels naar Zijnstra, Beugelink en Kegel

De opzet van de senioren is iets anders dan bij de jeugd. Bij de senioren krijgt iedere deelnemer kans om eigenaar van de wisselbeker te worden en er moesten dus voorrondes worden gespeeld. Er schreven zich dit jaar 25 senioren in voor de clubkampioenschappen. Een mooi aantal, zeker, maar niet ideaal. Chantal Knol trok haar deelname kort voor sluiting in waardoor er 24 deelnemers overbleven. Een perfect aantal! Toernooileider Aico Beugelink besloot tot een viertal poules van zes spelers. Volledig op speelsterkte ingedeeld werden zodoende de poules geformeerd:

Poule APoule BPoule CPoule D
Sebastiaan PennekampAico BeugelinkMatthias DulTonny Kleiman
Theo SimonsTheo MenzoIneke KegelAnnet Sieljes
Ian TempelmanAnnemarie ZijnstraWillem GreidanusHarm Knol
Robert VisscherRobin DöppSarkis GuljanArina Both
Ellen van EijkNiek StarkeJurgen HofmanLisa van Eijk
Eef DitewegJasper DozemanJerry de LangeSjonny Lubbers

Teleurstellend was het wegblijven van Pennekamp en Starke, zonder af te melden. Een oude bekende in de vorm van Ad Werkman nam de plaats van Pennekamp in, hoewel Werkman sinds dit jaar geen lid meer is. Voor Starke was het vieren van een verjaardag kennelijk reden tot onachtzaamheid, maar daarvoor was geen vervanger ter plaatse. De per ongeluk trainen willende Marije van Beveren wilde niet deelnemen: 'volgend jaar misschien', aldus de winnares van het brond bij de jeugd. Aan de heren rest slechts het verzoek om af te melden als je toch niet komt. Dat doen anderen ook! Er zijn genoeg berichten van ons gekomen hiertoe. We zien graag dat jullie het communiceren verbeteren! En hou een agenda bij! Want uit het hoofd gaat dat vaker fout dan goed. Enfin...

Het toernooi begon met de vier voorrondepoules, maar omwille van de tijd wel in best-of-3-games. Na de poules werd van elke poule de eindstand opgemaakt. Nummers 1 en 2 kwamen in categorie A, nummers 3 en 4 in categorie B en nummers 5 en 6 gingen met elkaar de strijd aan in categorie C. Voor de zege in elk poule moesten er drie wedstrijden worden gewonnen en vanaf dat moment werd er wel in de gebruikelijke best-of-5-games gespeeld. Er werd in elke categorie verder gegaan met kwartfinales (telkens nr. 1 tegen nr. 2, nr. 3 tegen nr. 4 en nr. 5 tegen nr. 6). Verliezers van de kwartfinales waren uitgeschakeld en de winnaars mochten nog minimaal twee wedstrijden spelen. Eerst de halve finale en al naar gelang het resultaat daarvan de finale of strijd om de derde plaats.

Voorrondes

Misschien wel verrassend was de vroegtijdige uitschakeling van Aico. Hij verloor het openingsduel van Jasper die daardoor in een roes kwam en doorstroomde naar de hoogste categorie. De laatste poulewedstrijd was zelfs niet eens meer van belang. In poule D zorgde een denkfout bij Tonny dat niet hij, maar Harm en Lisa naar de B-categorie gingen. Toch nog een kleine verrassing dat de jongste deelnemer zich goed staande hield tegen de ervaren krachten. Verder bleven verrassingen, afgaande op de ratings van de spelers, uit. Het viel ceremonieleider Jan Uythof al snel op dat poule D qua tijd achter bleef op de rest van de poules. Hierdoor moest er elders wel af en toe wat lang worden gewacht op de kwartfinales. Het zij zo!

Categorie C

De niveauverschillen waren hierin relatief klein en dat is toch wel leuk. Eef had geluk door het uitvallen van Niek dat hij zich met een bye direct plaatste voor de halve finales. Anderen moest hiervoor wel flink aan de bak. Tonny struikelde opnieuw en besloot een mislukt clubkampioenschap met een nederlaag tegen Ineke. Robin en Theo (S) maakten er een heuse kraker van, nog maar te zwijgen van het duel tussen Sarkis en Annet. Beide partijen duurde wel een half uur en eindigden in 3-2. Theo (S) en Sarkis wonnen. Sarkis pas op 16-14 in de vijfde game. De halve finales gingen tussen Eef en Ineke, en Theo (S) en Sarkis. De rust die Eef kreeg deden zijn afgekoelde spieren geen goed en Ineke ging er daardoor met de winst vandoor. Sarkis maakte het opnieuw spannend. Weer won hij met de kleinste verschillen zijn games. Beide halve finales eindigen in 3-1. Ook de finale tussen Ineke en Sarkis was 3-1. Ineke was met de kleinste verschillen de baas in de eerste twee games. Na een laatste stuiptrekking van Sarkis in de derde game, was het Ineke die een versnelling hoger inzette. Zij won daarmee de titel in categorie C. Het duel om de derde plaats tussen Eef en Theo (S) kende een wisselvallig verloop. Games werden veelal met grote verschillen beslist, maar per saldo moest een vijfde game toch beslissing brengen. Eef was hierin doortastender.

Categorie B

Grote vertragingen liep het toernooi in categorie B op. Omdat het wachten was op de eindstand van poule D, werd de laatste kwartfinale ruim een half uur later gespeeld dan de eerste. Ellen versloeg hierin Theo (M), die door zijn povere optreden het toernooi als een nachtkaars zag uitgaan. Harm begon zijn kwartfinale tegen Matthias nog met winst in de eerste game. Maar Matthias zette de turbo er op en denderde over de vermoeide Harm heen, al leek dat in de vierde game nog bijna gekeerd te worden. Aico trof 'lucky' Ad en strafte het gebrek aan trainingsritme van Ad gedesideerd af. Slechts drie games en telkens maar twee puntjes meer was genoeg voor de winst. Jurgen trof Lisa in de kwartfinales. Knap dat Lisa na de vierde plaats in de poule nog een game van Jurgen afsnoepte, maar Jurgen ging wel door. Lisa werd na dat duel door Ellen naar huis gebracht vanwege hoofdpijn. Dat zorgde wel voor vertraging, want terwijl Aico en Jurgen al klaar waren met hun halve finale, moest het duel tussen Ellen en Matthias nog beginnen. En uitgerekend dit tweetal moest er zonodig een vijfgamer van maken. En hoe! De gamestanden zeggen het hele verhaal: 11-6, 11-6, 14-16, 9-11 en 12-10. Flets spelend won Aico opvallend eenvoudig van Jurgen, 3-0. In de finale mochten Ellen en Aico in het afsluitende duel de degens met elkaar kruisen. Een wisselvallig duel werd dat. Ellen nam hierin vaak het initiatief en greep nipt de winst in de eerste game. Aico deed iets meer in de tweede en zette de 1-1 op het bord. Maar Ellen, gesteund door zus Annet (S) en vader Jan, pakte opnieuw een game. Aico moest opnieuw flink aan de bak en deed wat op papier van hem verlangd werd. De vierde en vijfde game nam hij afstand van Ellen en daarmee pakte hij de titel in categorie B. Het duel om het brons ging tussen Jurgen en Matthias. Ook dat duel ging op en neer, maar er was weinig spanning in de games zelfs die vaak met grote verschillen naar de een of de ander ging. Uiteindelijk was Jurgen net iets beter.

Categorie A

Het snelst klaar was gek genoeg het sterkste deel van het deelnemersveld. Normaal hebben die wat langer werk. De kwartfinales kende geen echte verrassingen. Het succes dat Jasper in de voorronde boekte, werd snel in elkaar gedrukt door snelle winst van Robert. Wat wellicht een lange partij had kunnen worden, was het treffen tussen Arina en Willem, de nummers 4 en 5 van de plaatsingslijst. Maar Arina kon niets beginnen tegen Willems' actieve spel. Annemarie was Ian in vier games de baas, terwijl Jerry Sjonny tot een vroegtijdige exit dwong. De halve finales eindigden beide in 3-1. Nadat Willem de eerste game won, versnelde Robert het tempo door de resterende games te pakken. Spannend was het treffen tussen Annemarie en Jerry. De titelverdedigster moest alles geven tegen de voormalig winnaar uit 1991, 1996 en 1999. Gamestanden van 15-13, 11-9, 9-11 en 11-8 spreken boekdelen. De finale tussen Robert en Annemarie ging eveneens gelijkop en even leek het er op dat de clash met Jerry Annemarie de titel zou kosten. Met 11-7, 13-11, 11-8 en 11-9 echter was de eretitel voor de vierde keer op rij voor Annemarie. De pijp was bij Willem leeg toen hij voor de tweede keer deze avond van Jerry verloor, die werd daarmee derde.

Prijzen categorie A
1e. Annemarie Zijnstra
2e. Robert Visscher
3e. Jerry de Lange

Prijzen categorie B
1e. Aico Beugelink
2e. Ellen van Eijk
3e. Jurgen Hofman

Prijzen categorie C
1e. Ineke Kegel
2e. Sarkis Guljan
3e. Eef Diteweg

(klik hier voor alle uitslagen van de senioren)

Eeuwige lijst der kampioenen

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaarde notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

SeniorenJeugd
1964. H.C. van Dijk
1964. H. Witteveen (dames)
1964. ?
......
1979. Michiel Schrader
1979. Anneke de Neef-Bos (dames)
1979. Mark Uythof
1979. Hilly Hakkers (meisjes)
1980. René Röben
1980. Marjan Dekker (dames)
1980. Edward Hulleman
1980. Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Michiel van Seventer
1981. Hilly Hakkers (dames)
1981. Hielke Hebers
1981. Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Harry Meerlo1982. Hielke Hebers
1982. Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Hielke Hebers1983. Marc Joppe
1983. Ellen Uythof (meisjes)
1984. Marc Joppe1984. Mark Uythof
1984. Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Mark Uythof1985. Tjeerd Wijnhoudt
1985. Ellen Uythof (meisjes)
1986. Robert Visscher1986. Gerben Jan Boersma
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof...
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both1998. Christiaan ten Hartog
1999. Jerry de Lange1999. Christiaan ten Hartog
2000. Michel Hulst2000. Christiaan ten Hartog
2001. Willem Greidanus2001. Christiaan ten Hartog
2002. Robert Visscher2002. Gea Boessenkool
2003. Christiaan ten Hartog2003. Gea Boessenkool
2004. Christiaan ten Hartog2004. Matthias Dul
2005. Christiaan ten Hartog2005. Lex Koopman
2006. Christiaan ten Hartog2006. Lex Koopman
2007. Christiaan ten Hartog2007. Lex Koopman
2008. Aico Beugelink2008. Ian Tempelman
2009. Ben Kelder2009. Lex Koopman
2010. Paul Sterken2010. Lex Koopman
2011. Michel Bols2011. Ian Tempelman
2012. Michel Bols2012. Jeltje Elsinga
2013. Annemarie Zijnstra2013. Ad Werkman
2014. Annemarie Zijnstra2014. Lennert Keuning
2015. Annemarie Zijnstra2015. Lennert Keuning
2016. Annemarie Zijnstra2016. Laura Kroes

Foto's Henk Mannes (jeugd) en Annet Pouls (senioren) (klik hier voor alle foto's)
Organisatie in handen van het bestuur

Zaterdag 2 januari 2016 om 13.00 uur
'Lekker' en gezellig oliebollentoernooi als jaarafsluiter

De laatste dinsdag in 2015 stond voor tafeltennisvereniging Dedemsvaart in het teken van het jaarlijkse oliebollentoernooi. Er gaven zich 28 deelnemers op, maar Jasper Dozeman en Chantal Knol moesten om gezondheidsredenen afzeggen. Desalnietemin werd de jaarafsluiter een hele leuke! Het damesgehalte was dit jaar relatief hoog en dat deed de sfeer wellicht ten goede. Vaker doen!

Toernooi

Theo Simons en Aico Beugelink verzorgden de invulling van het toernooi. Theo zorgde voor de versnaperingen en presentatie, terwijl Aico als gebruikelijk het wedstrijdschema bedacht. Ook nu kwam hij met een mooie opzet. De 26 deelnemers werden verdeeld over vijf poules van 5 of 6 deelnemers. Een loting, die door sommigen op dissende wijze als discutabel werd beschouwd maar in werkelijkheid niet het geval was, leverde de volgende poules op.

Poule APoule BPoule CPoule DPoule E
Tonny KleimanEef DitewegHarm KnolArina BothRobert Visscher
Ineke KegelIan TempelmanMatthias DulLisa van EijkRien Both
Henk RuiterHeleen Mulderij-RoewenAnnemarie ZijnstraRia DoornbuschSarkis Guljan
Aico BeugelinkJacco BothTheo SimonsWillem GreidanusRobin Döpp
Amanda van DijkSander UythofJan UythofAnnet Sieljes-UythofIris Mulderij
 Theo Menzo

Omwille van de tijd werd het gehele toernooi in best-of-3 games gespeeld. Enkele verrassingen zijn genoteerd. Aico won van Amanda, Harm bleef Matthias voor in de stand en Theo S. won van Jan. Lisa had haar dag niet en werd 5e in de poule. Iris wist van te voren dat ze weinig zou winnen, maar Robert en Theo M. wist ze toch leuk een gamepje af te pakken. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Alle nummers 1 en 2 gingen door naar de strijd om plaatsen 1 t/m 10. De nummers 3 en 4 mochten zich opmaken voor de strijd van 11 t/m 20. De overige spelers konden zich melden voor de plaatsen 21 t/m 26.

1 t/m 10

Het speelschema was zo opgesteld dat de nummers 2 van poules A t/m D zich middels achtste finales moesten zien te plaatsen voor de kwartfinales, waar de poulewinnaars en nummer 2 van poule E al voor waren geplaatst. De strijd tussen Harm en Ian leverde maar nipt winst op voor Ian. De andere strijd ging tussen Arina en Amanda, en die wilden niet van elkaar verliezen en gingen 100%. De winst in de eerste game (14-12 voor Amanda) leek van doorslaggevende betekenis. Voor Harm en Arina restte later op de avond slechts nog één duel om de 9e/10e plaats.

De kwartfinales gingen tussen Aico en Ian (2-0), Willem en Robert (0-2), Heleen en Amanda (2-0), en Annemarie en Rien (2-0). Geen verrassingen hier dus. Bij de winnaars speelden Aico en Robert een spannend duel uit, maar Robert was toch iets sterker. Heleen en Annemarie waren eveneens aan elkaar gewaagd, maar Heleen won, ook in drie games. De verliezers van de kwartfinales gingen ook door. Willem versloeg Ian (2-0) en Amanda was te sterk voor Rien (2-0).

Omdat iedereen doorspeelt tot dat er een eindklassering is, werden er tot slot nog vijf finales gespeeld: Robert-Heleen, Annemarie-Aico, Willem-Amanda, Rien-Ian, en Arina-Harm. Op de 2-0 zege van Ian na moesten alle wedstrijden over drie games beslist worden.

11 t/m 20

Het vervolgschema voor de nummers 3 en 4 van de poules loopt synchroon aan dat voor de nummers 1 en 2 van de poules. Achtste finales gingen hier tussen Theo S. en Eef. Bijna wist Theo verrassend van Eef te winnen, 11-9 in de derde game. Foei Eef! Ria kreeg Tonny niet op de knieën en moest net als Theo genoegen nemen met de strijd om de 19e/20e plaats.

Ook hier kwartfinales en die leverde de volgende wedstrijden op: Ineke tegen Eef (2-0), Annet S. tegen Theo M. (0-2), Sander tegen Tonny (2-1, nipt), en Matthias tegen Sarkis (2-0). De winnaars gingen de halve finales in. Ineke kon Theo niet de baas worden en ging met 2-0 onderuit. Sander en Matthias maakten er dan wel weer een spannend duel van. Pas in de derde game pakte Sander de winst. De verliezers van de kwartfinales gingen uiteraard ook door. Eef won nu wel van een lager geklasseerde speler: Annet kwam echter wel in de buurt van de 10. Tonny bleek veel te sterk voor Sarkis. Beide winnaars wonnen met 2-0.

Iedereen krijgt een eindklassering en dus ook de nummers 11 t/m 20 gingen finales spelen. De finales waren: Theo M.-Sander, Matthias-Ineke, Eef-Tonny, Sarkis-Annet, en dus Ria-Theo S. Het laatste duel was uiteindelijk het spannendste duel.

21 t/m 26

De nummers 5 en 6 mochten uiteraard ook doorspelen, immers IEDEREEN gaat door. Er werden twee poule'tjes van drie gespeeld, allemaal volgens een vooraf vastgesteld schema. Voor de eindrangschikking speelden de nummers 1 van beide poules om plekken 21 en 22, de nummers 2 van beide poules om plekken 23 en 24, en tenslotte de nummers 3 voor 25 en 26.

Lisa kwam eindelijk in de winning mood en won de eerste poule. Tegen Robin D. kostte dat veel moeite en ook Henk wist ze maar nipt te verslaan. Robin won met de nodige moeite van Henk. In de tweede poule boekte Jan de eerste overwinningen. Hij versloeg eerst Iris en daarna Jacco. Iris was niet bij machte om Jacco te laten wankelen. De finales hier werden dus: Lisa-Jan, Robin-Jacco en Henk-Iris. Alle drie wedstrijden eindigden in 2-0 zeges.

Finales en prijzen

De dertien finales in de gymzaal aan de Buizerdweg leverde de volgende eindklassering op.

1. Heleen Mulderij-Roewen11. Sander Uythof21. Lisa van Eijk
2. Robert Visscher12. Theo Menzo22. Jan Uythof
3. Aico Beugelink13. Matthias Dul23. Jacco Both
4. Annemarie Zijnstra14. Ineke Kegel24. Robin Döpp
5. Willem Greidanus15. Tonny Kleiman25. Henk Ruiter
6. Amanda van Dijk16. Eef Diteweg26. Iris Mulderij
7. Ian Tempelman17. Annet Sieljes-Uythof 
8. Rien Both18. Sarkis Guljan
9. Harm Knol19. Theo Simons
10. Arina Both20. Ria Doornbusch

Alle wedstrijdbriefjes zijn hier, hier en hier te downloaden. Voor een visueel overzicht van het vervolgschema is hier het wandschema te downloaden.

Theo S. heeft thuis geloot wie de prijsjes zouden gaan krijgen. Hoewel, niet helemaal, want de 1e plaats was goed voor 6 oliebollen (bakker Jan Uythof) en de poedelprijs van 3 oliebollen ging naar de laatst geëindigd. Het toeval wil dat de Mulderijtjes zodoende 9 oliebollen wonnen. Voor de rest was het echt loting vooraf.

- 5 oliebollen gingen naar plaatsen 2, 5 en 14.
- 4 oliebollen gingen naar plaatsen 4, 11 en 16.
- 2 oliebollen gingen naar plaatsen 6, 13 en 22.

Jan had genoeg oliebollen gemaakt en gaf zijn oliebollen aan kleindochter Lisa.

Na de prijsuitreiking had de organisatie als jaarafsluiting nog een gezellige nazit met hapjes en een drankje namens de vereniging. Gezellig was het wel en een enkeling ging ladderzat naar huis (we noemen geen namen). Langzaam liep het clubhuis leeg en om half 2 werd het licht voor het laatst in 2015 uitgedaan.

Verslag Aico Beugelink en foto's Annet Pouls en Eef Diteweg
(klik hier en hier voor meer foto's)

Archief mededelingen

Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017