Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

ZOMERTAFELTENNIS     (aangepast op maandag 10 augustus 16.30)

Tafeltennis 10 t/m 14 augustus geannuleerd

Vanwege de hittegolf hebben we besloten het zomertafeltennis deze week in zijn geheel te annuleren. Wij doen dit vanwege vele afmeldingen op het toch al lage aantal reserveringen. We adviseren leden - vooral zij die wilden tafeltennissen - een frisse duik in een waterplas of zwembad te nemen, goed te drinken en het verder rustig aan te doen.

Het zomertafeltennis genereerde met name op dinsdag en donderdag een redelijke opkomst en we zijn in het algemeen tevreden over het verloop hiervan. De periode van zes weken zomer-tafeltennis eindigt deze week met het eindigen van de zomervakantie.

Logboek: Zomertafeltennis week 28 t/m 33.

Tafeltennis rest van augustus

De laatste twee weken van augustus gaan we nog niet trainen, maar we blijven tafeltennis middels het reserveringssysteem aanbieden (dus alleen vrij spelen).

Maar let op: niet op donderdag! Want de gymnastiek maakt dan weer gebruik van de gymzaal. Het bestuur had eerder al besloten de rest van deze maand nog niet in de sporthal te tafeltennissen.

Wat rest is dat wij vrij kunnen spelen op dinsdag- en woensdagavond vanaf 18:30 uur in drie blokken van elk een uur. Locatie gymzaal aan de Buizerdweg.

Reserveren is vanaf nu mogelijk via bestuur@ttvdedemsvaart.nl. Doe dit vóór 12.00 uur van de gewenste speeldag. De spelregels (voorwaarden) staan hieronder bij het kopje Mededelingen bij datum 3 juli 2020.

LET OP: SOMMIGEN HADDEN AL GERESERVEERD VOOR DEZE PERIODE. DIT HEBBEN WE NIET GEREGISTREERD, DUS OPNIEUW RESERVEREN IS AANBEVOLEN.

Reserveringen:
- Dinsdag 18 augustus 2020
- Woensdag 19 augustus 2020
- Dinsdag 25 augustus 2020
- Woensdag 26 augustus 2020

Tafeltennis vanaf september

Het bestuur komt binnenkort bijeen om de periode vanaf september te bespreken. De afloop hiervan zal zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd.

Nieuwsarchief

Woensdag 21 februari 2018 om 21.00 uur
Tafeltennissters Bos Bedden-Dedemsvaart verdubbelen punten

Zaterdag ontvingen de dames van TTV Dedemsvaart Play Fair 1 uit Leimuiden. In een lange wedstrijd met veel vijfgamers trok de thuisploeg duidelijk aan het langste eind en verdubbelde met de 8-2 zege het puntentotaal.

Een snelle openingswinst van Thirza Hazeveld werd vervolgd met een verliesbeurt voor Sabrina Kreeft. Melanie Hazeveld leek vervolgens ook een verliesbeurt in te gaan, maar zij draaide met offensieve lef de rollen en won de eerste vijfgamers. De zussen dubbelden vervolgens, maar konden de 9-9 in de vijfde game niet verzilveren. Hierna een nieuwe vijfgamer, maar eentje voor Kreeft om niet meer te vergeten. Zij won haar eerste dameswedstrijd en zette haar team voor de derde maal op voorsprong: 3-2.

Nadat T. Hazeveld de snelste winst van de wedstrijd in de boeken zette, volgden opnieuw twee vijfgamers. M. Hazeveld zegevierde na een 1-2 achterstand en Kreeft redde het na 9-9 in de beslissende game ook nipt. De Hazeveldzussen pakten tenslotte het volle pond door ook hun derde wedstrijd te scoren. Met de 8-2 zege steeg het team van de zevende naar de vierde plaats op de ranglijst.

Zegereeks bij senioren

De derde speelronde was voor de seniorenteams puntenrijk. Het vijfde team speelde gelijk en de andere vijf teams vochten elkaar de tent uit voor de grootste zege. Het eerste team ontving Meppel 1 en pakte een 9-1 zege. De tegentreffer van de bezoekers werd in de openingswedstrijd door Chantal Knol geleden. Zij herstelde later met twee zeges. Jerry de Lange werd halverwege de wedstrijd nog aan het wankelen gebracht, maar hij wist de vijfgamer, anders dan Knol, wel te winnen. Willem Greidanus kreeg met zijn soms onnavolgbare spel de minste weerstand te verwerken en won evenals De Lange drie punten. Knol en De Lange waren bovendien winnaar in het dubbel.

De grootste zege boekte het tweede team. Het team bracht een bezoek aan Itass DBC 1 (Drouwen) en nam alle punten mee naar huis. Matthias Dul zette zijn team meteen op het juiste spoor met een snelle zege. Aico Beugelink volgde met winst en de later gearriveerde Jurgen Hofman zette 0-3 op het bord. Beugelink liet Dul en Hofman dubbelen en dat pakte goed uit. Na het dubbelspel bleven de Dedemsvaartse punten binnenstromen. Dul liet zelfs geen enkele game liggen, terwijl Hofman alles in vier games won. Met de gemakkelijke afsluitende zege zette Beugelink na twee-en-een-half uur de 0-10 in de boeken en sloot hij zich aan bij de driepunters van zijn teamgenoten.

Ook het derde team won. Het bezoek aan MSK 1 in Ter Apelkanaal leverde zes punten op. Woord van de wedstrijd was volgens Annet Sieljes "schuiven". Dat is niet haar favoriete spel, maar zij pakte er wel een punt mee. Teamgenotes Yvon Pazie en Annet Pouls konden met dat spel beter uit de voeten. Het tweetal verdubbelde de score van Sieljes. In het dubbelspel maakten Sieljes en Pazie het - achteraf - beslissende punt voor de overwinning waardoor de dames met 4-6 winst de lange reis naar huis konden maken.

Team 4 had personele problemen, maar kon op korte termijn geen nieuwe speeldatum met Reflex '65 4 overeenkomen. Wel waren er twee invallers paraat en die hielpen Jan Uythof het gemis van teamgenoten Harm Knol (ziek), Wilto Bouterse (oogprobleem) en Sarkis Guljan (werk). De invallers waren goed voor nagenoeg alle punten. Ria Doornbosch en Daniëlle Pekel scoorden beiden twee punten. Voor de gelegenheid dubbelden de dames ook, maar dat leverde in Hoogeveen geen zege op. Uythof had de grootste moeite tot scoren te komen. Het punt dat hij scoorde haalde hij pas na vijf games binnen. Ondanks het bezettingsprobleem toch een 5-5: strik erom heen en door naar de volgende.

Het vijfde team had na twee sterke tegenstanders een grotere kans op winst. Het bezoekende Meppel 2 jojoot al jaren tussen de 3e en 4e klasse en kwam als hekkensluiter naar Dedemsvaart. Het thuisteam won in de gymzaal aan de Buizerdweg met 6-4. Roselin Kappert maakte haar debuut in de 3e klasse. Het spel van de bezoekers is anders dan zij gewend is bij de jeugd en dames. In de loop van de avond ging het steeds beter en haar afsluitende wedstrijd won ze in vijf games. Ook Theo Menzo poetste de hatelijk 0% weg met één winstpartij aan het begin van de avond. Ria Doornbusch dook na Hoogeveen ook op in deze wedstrijd en verbeterde zelfs haar score van de avond ervoor door drie punten te scoren, haar eerste sinds lange tijd. En ook Daniëlle Pekel was erbij in Dedemsvaart. Zij won met Menzo in drie strakke games het dubbelspel.

Team 6 was voor NATTC 5 een duidelijke maat te groot. In Nieuw-Amsterdam zegevierde de Dedemsvaartse degradant met liefst 1-9. Direct na het dubbelspel werd het smetje opgetekend door een verliesbeurt van Theo Simons. Simons wist wel zijn beide andere partijen te winnen. Dickson Chung is weer terug van een nieuwe wereldreis en pakte direct drie punten. Dat was nog wel even billen knijpen, want in de afsluitende partij moest er een beslissende game aan te pas komen. Ineke Kegel is ook na de derde wedstrijd dit voorjaar ongeslagen. Net als haar teamgenoten is zij, zeg maar, te groot voor het servet (5e klasse), maar te klein voor het tafellaken (4e klasse). Kegel scoorde dus eveneens drie punten en met Chung won zij ook het dubbelspel. De Dedemsvaarters nemen dan ook de koppositie in op de ranglijst.

Vakantietijd

Komende week zijn alle Dedemsvaartse teams vrij. Er zijn geen inhaalwedstrijden of wedstrijden die vooruit worden gespeeld. Op donderdag 1 maart hebben de tafeltennissers wel hun jaarlijkse ledenvergadering. Vanaf week 10 (dinsdag 6 maart) komen de meeste seniorenteams langzaamaan weer in actie: Dedemsvaart 2 - Reflex '65 2 (din), TIG 1 - Dedemsvaart 3 (don), Dedemsvaart 4 - DETO 2 (din), De Treffers '70 5 - Dedemsvaart 5 (vrij), Dedemsvaart 6 - Emmen 4 (din). De wedstrijden thuis starten om 20.15 uur. De week wordt afgesloten door dames 1 met een uitwedstrijd bij hekkensluiter Docos 1 in Leiden. Heren 1 en de jeugdteams hebben pas nog een week later de volgende wedstrijd.

Zaterdag 10 februari 2018 om 23.00 uur
Scoredriftige tafeltennisjeugd in vol eigen huis

Slechts een drietal teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart kwam afgelopen week in actie, maar doorgaans met goede resultaten. Heren 1 won maandagavond, terwijl zaterdag jeugdteam 1 flink aan het puntentotaal werkte. Daarnaast pakte het tweede jeugdteam zijn eerste punten.

Terwijl alle andere seniorenteams vrij waren, speelde het eerste herenteam uit bij Olympia '54 1. Jerry de Lange opende het duel in Emmer Compascuum en deed dat met een snelle winst. Chantal Knol volgde al snel met de 0-2, maar Ian Tempelman had veel moeite met de noppen van zijn tegenspeler. De Lange en Knol herstelden de marge weer door snel het dubbelspel te winnen. Na het dubbel moest De Lange alle zeilen bijzetten en pas in de vijfde game kon hij afstand nemen.

Dat Tempelman zijn avond niet zou hebben, werd al snel duidelijk in zijn tweede enkelspel. Net als in zijn eerste partij pakte hij wel een game, maar dat was niet genoeg. Knol beukte vervolgens haar tegenstander met dikke cijfers van tafel, maar op dezelfde wijze moest Tempelman ook zijn derde punt inleveren. Het slotwoord was aan De Lange en Knol. Met vaak kleine verschillen trok het tweetal de punten naar zich toe en zorgden daarmee voor de 3-7 zege.

Scoredrift jeugd

Zaterdag was het de beurt aan de jeugdteams. Het eerste team speelde in een volle gymzaal aan de Buizerdweg twee duowedstrijden en de punten stroomden binnen. Bijna zelfs werd het maximale resultaat geboekt. De eerste wedstrijd namen de Dedemsvaarters op tegen Assen 5. Aanvankelijk ging het gemakkelijk, maar vooral na het dubbel moest Levi Halm nog even flink aan de bak. De vijfgamer won hij wel waarna Xem Reurink zelfs de 5-0 zege op de borden zette. In de tweede wedstrijd tegen Reflex '65 3 zette de jongens de goede reeks door. Na twee zeges van Reurink, een van Halm en het gewonnen dubbelspel moest Halm in de afsluitende partij wederom aan vijf games. Maar deze verloor hij waardoor er net geen tweede voltreffer inzat. Het werd 4-1.

In Hoogeveen speelde het tweede jeugdteam de volgende twee wedstrijden. In de eerste wedstrijd maakte Thomas Koop zijn debuut tegen thuisclub Reflex '65 4. Het debuut werd opgekleurd met twee zeges. Voor Luna Dopmeijer zat het er net nog niet in, maar veel scheelde het niet en ook in het dubbelspel was het nog niet genoeg voor de winst. Het werd zodoende een 2-3 verlies. Het tweede duel tegen Emmen 1 werd een 4-1 verlies. Koop scoorde het Dedemsvaartse punt. Na het duel was het snel naar huis om de thuiswedstrijd van het eerste team af te kijken.

Update 14-02-2018

Het eerste en derde team speelden dinsdagavond als enige teams deze week wedstrijden. Team 1 speelde het thuisduel met HOU-Tafel '77 3 vooruit om een andere verplaatsing mogelijk te maken. De bezoekers uit Coevorden hielden rekening met een nederlaag in Coevorden, maar een maximale nederlaag was niet voorzien. Jerry de Lange, Willem Greidanus en Ian Tempelman stonden in vier sets slechts vier games af en wonnen zodoende met 10-0 en pakten daarmee de koppositie in de poule. De Lange en Greidanus pakten de winst in het dubbelspel.

Team 3 haalde de thuiswedstrijd met Assen 6 in. Het zag er tot diep in het dubbelspel niet naar uit dat de goede competitiestart een vervolg kreeg. Alle enkelspelen werden verloren. Pas op 12-10 in de vijfde game van het dubbelspel (Yvon Pazie en Ellen van Eijk) werd met de 1-3 het eerste punt binnengehaald. Na nieuw verlies van Pazie brak een goede periode van de Dedemsvaarters aan. Annet Pouls won eerst, gevolg door Van Eijk en Pazie. In de twee gelijktijdig gespeelde slotwedstrijden verloor Van Eijk en won Pouls. Na een start in mineur sleepten de Dedemsvaarters er toch nog een gelijkspel uit.

Vervolg competitie

Komende week zijn de jeugdteams vrij en speelt het damesteam op zaterdag thuis tegen Play Fair 1 uit Leimuiden, aanvang 14.00 uur. Eerder in de week komen alle seniorenteams in actie. Op maandag spelen er drie teams: MSK 1 - Dedemsvaart 3, Reflex '65 4 - Dedemsvaart 4 en NATTC 5 - Dedemsvaart 6. Op dinsdag volgen de andere teams. Dedemsvaart 1 - Meppel 1, Itass DBC 1 - Dedemsvaart 2 en Dedemsvaart 5 - Meppel 2. De thuiswedstrijd gaan om 20.15 uur van start.

Zaterdag 3 februari 2018 om 18.00 uur
Dames gelijk bij Dalfser tafeltennissters

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart namen het zaterdag op tegen de "buren". Het team deelde in Dalfsen de punten met DTV '84 1. Verder kwamen vier seniorenteams in actie. Twee seniorenteams (uitgesteld) en de beide jeugdteams (vrijgeroosterd) kwamen niet in actie.

Het duel van de Dedemsvaartses kenmerkte zich met het niet kunnen vasthouden van de voorsprong. Telkens kwamen de dames op voorsprong, maar het volgende duel hierna was telkens voor de thuisploeg. Thirza Hazeveld opende met winst waarna zus Melanie snel werd weggetikt. Roselin Kappert verraste met een geniepige zege op oud-clubgenoot Mirjam de Boer, de beslissende vijfde game was 12-14. De Hazeveldzussen vochten een spannende strijd uit om het dubbelspel, maar die was weer voor de Dalfser concurrenten.

Na een nieuwe zege van T. Hazeveld was er verlies voor Kappert, maar hierna scoorde ook M. Hazeveld voor de Dedemsvaartses. Kappert was hierna kansloos in haar derde enkelspel en hoe eentonig het verlies van Kappert was, des te meer spanning was er in de afsluitende partijen. Eerst won T. Hazeveld nipt van De Boer, maar in het spannende slot moest M. Hazeveld heel nipt in vijf games haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Een logisch gevolg is het 5-5 gelijkspel.

Prima resultaten senioren

Het tweede team trapte de speelweek af met een bezoek aan NATTC 1. Clubkampioen Aico Beugelink kwam nog goed uit de startblokken met verrassende gamewinsten, maar na twee gewonnen games was het uit met de pret. Jurgen Hofman had na het openingsverlies van Niek Starke vleugels en liet geen spaan heel van zijn opponent. Hofman en Starke dubbelden hierna zonder succes. Na het dubbel scoorde alleen Starke nog punten. Vooral de laatste partij was er een om door een ringetje te halen met mooie slagenwisselingen. In Nieuw-Amsterdam werd het uiteindelijk 7-3.

Het vierde team won met 3-7 bij HOU-Tafel '77 5. Het team uit Coevorden promoveerde en werd in de eerste speelweek nog met een realitycheck geconfronteerd (10-0 verlies). Jan Uythof opende met winst, maar Wilto Bouterse moest in drie nipte games verlies toegeven. Harm Knol scoorde de 1-2 en 1-3 door met Uythof het dubbelspel in een spannende vijfgamer te winnen. Eveneens in vijf games verloor Uythof, maar Knol scoorde 2-4 en Bouterse won hierna ook zijn eerste enkelspel. Knol maakte het karwei af door ook zijn laatste enkelspel te winnen. Uythof verloor zijn tweede enkelspel en Bouterse zette met zijn tweede winst de 3-7 zege in de boeken.

Net als de eerste wedstrijd pakte het vijfde team een knappe 4-6 verliespartij tegen een sterke tegenstander. Nadat DETO 3 in de gymzaal aan de Buizerdweg snel op 0-2 kwam, maakte Tonny Kleiman de aansluitingstreffer. Het dubbel Theo Menzo en Daniëlle Pekel kon na verliezen in de eerste enkelspel ook het dubbelspel niet naar zich toetrekken, maar Pekel won wel haar tweede enkelspel. Voor Menzo was dit nog een brug te ver en ook Kleiman moest daarna verlies nemen. De Dedemsvaarters gaven zich nog niet gewonnen en met tweede enkelspelzeges van zowel Pekel als Kleiman kwam een gelijkspel nog in de gedachten op. Menzo was het echter niet gegeven toch nog te scoren.

Het zesde team zette de maximale 10-0 zege in de boeken. Een score die de Dedemsvaartse teams sinds het najaar van 2016 niet meer hadden geboekt. Het verschil tegen het bezoekende HOU-Tafel '77 8 was duidelijk te groot. Slechts vier keer wisten de bezoekers tot dubbele cijfers in de games te komen en slechts eenmaal betekende dat een game winst. Maar verder waren de uitslagen vooral groot en Theo Simons, Ineke Kegel en Robin Döpp scoorden het volle pond met drie enkelspelzeges. Simons en Kegel waren bovendien baas in eigen huis in het snelle dubbelspel.

Weinig actie

Komende week is voor de meeste teams een vrije week ingeroosterd. Toch komt er een seniorenteam in actie. Het eerste herenteam speelt zijn eerste wedstrijd uit bij Olympia '54 1 op maandag - een duel dat vooruit wordt gespeeld. In het weekend is TTV Dedemsvaart gastheer voor de TableStars topcompetitie. Het eerste team speelt dan in eigen huis tegen eerst Assen 5 en vervolgens Reflex '65 3. Het tweede jeugdteam reist af naar Hoogeveen om de wedstrijden tegen Reflex '65 4 en Emmen 1 te spelen.

Archief mededelingen

Juli 2020 | Augustus 2020
Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019