Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Dinsdag 28 februari 2017 om 21.00 uur
Ook dit jaar doen wij weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne

Wie kunnen er stemmen en hoe?

Leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek ontvangen op 1 maart 2017 een stemkaart. Met de unieke code op deze stemkaart kunnen de Rabobankleden in de gemeente Hardenberg tussen 1 maart en 17 maart inloggen in een online stemmodule en vijf stemmen uitbrengen. Het aantal stemmen op onze vereniging bepaalt de hoogte van het bedrag. Niet alleen de leden van de tafeltennisvereniging kunnen stemmen, ook niet leden. Voorwaarde is dat je lid bent van de Rabobank Vaart en Vechtstreek. Maak de actie dus ook bekend binnen familie en andere kennissen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld voor de vereniging! En dat is een welkome aanvulling op de nog steeds dure nieuwe tafeltennisbal.

Zaterdag 25 februari 2017 om 17.00 uur
Ledenvergadering: weer leden in het zonnetje

Ter gelegenheid van de ledenvergadering van donderdag 23 februari 2017 is, net als in 2016, een aantal leden in het zonnetje gezet.

Het bestuur heeft na een zoektocht in bewaard gebleven notulen, ledenlijsten en soms zelfs bankafschriften vastgesteld dat opnieuw een vijftal leden minimaal 25 jaar aaneengesloten lid zijn van de Dedemsvaartse tafeltennisvereniging. Momenteel zijn 13 leden minimaal 25 jaar aaneengesloten lid, maar voor een volgende huldiging zullen we tot minimaal 2023 moeten wachten. Scheidend voorzitter Arthur van Eijk sloot de ledenvergadering af door elke jubilaris naar voren te roepen en een korte opsomming te geven over diens trouwe lidmaatschap bij de vereniging. Bestuurslid Annemarie Bredewoud reikte daarna bloemen en een tegoedbon uit. Een kort portret van de vijf staat onderaan dit artikel.

Stefan de Olde - 25 jaar

Op 01-05-1991 zette Stefan zijn voeten op de Dedemsvaartse tafeltennisvloer. Hij liep niet over van het talent, maar 25 jaar later is hij nog steeds lid en de kritiek van toen gaat niet meer op! Eind jaren 90 kwam Stefan voor het eerst organisatorisch in beeld. Nevenactiviteiten zijn dan ook voornamelijk zijn pakkie an, want met het jarenlang organiseren van een fietspuzzeltocht, het klootschieten en het boerengolf, zorgt Stefan voor een gezellig seizoensafsluiting bij de vereniging. Stefan, plak je er nog 25 jaar achteraan?

Aico Beugelink - 25 jaar

Aico begon onopvallend vanaf 01-11-1991. Pas toen hij gevraagd werd in de jeugdcommissie in 1998 werd hij organisatorisch geactiveerd en heeft bijna alles bij de vereniging al gedaan: jeugdcommissie, wedstrijdsecretaris jeugd, bestuurslid als penningmeester, toernooileider voor eigen toernooien (clubkampioenschappen, oliebollentoernooi, Kampioenschappen van Avereest), onderheid website, persberichten. In 2016 stopte hij na tien jaar zijn bestuurswerkzaamheden, maar achter de schermen is hij nog steeds een belangrijk man voor de vereniging. Aico bedankt!

Michel Hulst - 25 jaar

Michel bleef sinds 01-12-1991 trouw aan Dedemsvaart. Alles moet tot in de puntjes kloppen om "Hulst" tevreden te krijgen, zowel achter de tafel als daarbuiten. Een dikke winst in een game was niets als het niet perfect was. Dit kwam ook duidelijk naar voren toen in 2008 het clubhuis gebouwd werd: hij ging net zolang door tot het zijn goedkeuring kon dragen. Michel heeft zijn sporen verdiend in organisatorisch gebied als jeugdcommissielid, materiaalman, secretaris en zelfs even voorzitter, en de laatste tijd als assistent trainer. Helaas is deze huldiging ook een afscheid, want Michel heeft besloten zich te gaan vestigen in Ommen en te kiezen voor andere bezigheden.

Annemarie Bredewoud - 25 jaar

Op 01-01-1992 werd Annemarie in de ledenlijst opgenomen. Ze liep niet over van talent, maar werd kampioen in 1999 in de meisjes landelijke C klasse. Het organisatorische verhaal begint als ze gevraagd wordt kleine han-en-span-taken te doen. In 2005 werd ze gevraagd om het leiderschap voor de KVA op zich te nemen en dat doet ze nog steeds. Achter de schermen regelt zij al ruim tien jaar de prijzen van allerlei toernooien. Zij nam in 2007 de taken over van de jeugdcommissie en organiseerde onder andere het kindertafeltennisfeest. Als bestuurslid sinds 2013 nam zij samen met 5 andere dames het initiatief voor de viering van het 50 jarig jubileum in 2014.

Willem Greidanus - bijna 25 jaar

Met Willem heeft TTV Dedemsvaart sinds 01-05-1992 een rasechte Fries in haar midden. Achter de tafel is Willem een harde werker en nog steeds is hij op het 1e klasse niveau een gevaarlijke speler. Hij nam in 1999 het penningmeesterschap over. Maar dat is niet het enige wat Willem voor de vereniging deed. Zo begon hij training te geven en organiseerde hij kleinere verenigingentoernooien, zoals de clubkampioenschappen en het oliebollentoernooi. Willem ging zelfs op pad met de meiden die later landskampioen werden. Tien jaar geleden besloot Willem zich terug te trekken van alle taken. Maar hij toont zich nog wel bereid kleinere bijdrages aan de vereniging te leveren!

Actieve ereleden:
Jan Uythof (13-03-2002)

Minimaal 25 jaar aaneengesloten lid:
Jan Uythof (01-06-1972)
Jerry de Lange (01-09-1976)
Theo Menzo (01-02-1981)
Jurgen Hofman (01-03-1984)
Harm Knol (01-11-1984)
Theo Simons (01-12-1987)
Daniëlle Pekel (01-01-1988)
Dickson Chung (01-11-1989)
Stefan de Olde (01-05-1991)
Aico Beugelink (01-11-1991)
Michel Hulst (01-12-1991)
Annemarie Bredewoud (01-01-1992)
Willem Greidanus (01-05-1992)

Bestuurswijzigingen

Voorzitter Arthur van Eijk en algemeen bestuurslid Kim Elshoff namen afscheid van het bestuur. Annet Pouls en Annemarie Bredewoud bedankten het tweetal voor hun diensten. Annet Sieljes werd gekozen tot nieuw bestuurslid en zal het voorzitterschap op zich gaan nemen. Direct na de ledenvergadering ging zij al aan het werk zoals uit deze geheime foto blijkt. Het bestuur bestaat nu uit voorzitter Annet Sieljes, secretaris Annet Pouls en algemeen bestuursleden Annemarie Bredewoud en Sjonny Lubbers. De financiën worden gedaan door ad interim penningmeester Aico Beugelink die verder niet tot het dagelijks bestuur behoort.

Commissiezaken

De contributietarieven blijven gehandhaaft ondanks het feit dat de voorgestelde begroting een verlies in 2017 laat zien, net zoals in 2016 is gerealiseerd. Het beoogde verlies zal ten laste zijn van de reserves. Een succes van de chocoladeletteractie is echter wel vereist en zal daarom ook dit jaar weer worden gehouden. Het verlies kan worden ingelopen als bijvoorbeeld de sponsorcommissie (Ellen van Eijk stopte onder dankzegging) weer bezetting krijgt en lokale ondernemers bereid krijgt de vereniging een financiële bijdrage te geven. Ook voor andere commissies (voor de kantinecommissie werd Daniëlle Pekel bedankt, en voor de activiteitencommissie werden Chantal Knol en de afwezige Amanda van Dijk bedankt) zal het bestuur op zoek gaan naar een nieuwe bezetting. Hierop komt het bestuur hopelijk op korte termijn terug.

Zaterdag 18 februari 2017 om 22.00 uur
Damesteams TTV Dedemsvaart verliezen

Een volledig programma werkte tafeltennisvereniging Bos Bedden-Dedemsvaart afgelopen week af, maar met veel plezier zullen de meeste teams niet terugdenken aan de derde speelronde. De damesteams sloten de week af met 7-3 verlies bij Tafeltennis Zwolle 1 en Emmen 2.

Het duel in de Overijsselse hoofdstad kenmerkte zich voor dames 1 in een niet bijster meevallende start. Nog voor het dubbelspel van Amanda van Dijk en Chantal Knol stond het 3-0 voor de thuisploeg dat als hekkensluiter aan het duel begon. Linda Stolk van Van Dijk scoorden nog een gamepje, maar dat was het dan ook. Het dubbelspel bracht het geloof in kunnen winnen weer enigszins terug, hoewel ook de volgende enkelspelen verloren ging. Aanvoerder Knol verzekerde zich hierna dan toch van een punt en even later was het Van Dijk die ook scoorde. Maar Stolk bleef puntloos en het verlies van 7-3 was een bittere pil als eindresultaat.

Emmen 2 was de derde tegenstander dit voorjaar voor dames 2. Het duel met de koploper werd gespeeld in Middelstum, omdat Emmen en Midstars een samenwerking zijn aangegaan voor dames 2. De Dedemsvaartse dames werden ontvangen door een mix van ervaring bij Midstars en jeugdig talent van Emmen. Het werd een snelle wedstrijd en Melanie Hazeveld, Manon Pateman en Lisa van Eijk, de vaste kern van het team, verdeelden de drie punten eerlijk door van de ervaren kracht te winnen. Het lukte Hazeveld en Van Eijk niet om het dubbelspel naar zich toe te trekken, maar met de drie behaalde punten mogen de Dedemsvaartses best tevreden zijn.

Gelijkspel rode draad

Bij de seniorenteams waren drie gelijke spelen de maat. Alle het tweede team won, want teams 1 en 6 verloren. Op bezoek bij Oost 1 moest het Dedemsvaartse vlaggenschip een 7-3 nederlaag nemen. Bij de Dedemsvaarters lijkt Ian Tempelman niet in een beste reeks te zitten. Ook in Assen kwam Tempelman niet tot scoren. Hoewel ook Sjonny Lubbers dit voorjaar moeilijk tot scoren komt, kwam hij nu goed uit de startblokken door de openingspartij te winnen. Hier bleef het bij. Het team is voor punten goeddeels afhankelijk van Willem Greidanus. Hij scoorde de overige twee punten, want het dubbelspel van zijn teamgenoten ging verloren. Hoewel de Dedemsvaarters momenteel niet laatste staan, heeft het team wel de meeste verliespunten moeten incasseren. Het wordt tijd voor een tegengeluid.

Het tweede team hield met 7-3 zijn moyenne mooi op peil. Meppel 1 kwam als koploper naar Dedemsvaart, maar zag tegen de volscorende Aico Beugelink een groot deel van het puntenverlies tegemoet. Vooral zijn laatste partij was een spannende. Zowel Beugelink als zijn opponent stond nog op 100% en het duel ging het tweetal dan ook in voor het maximale. Een geluksbal op 8-8 in de vijfde game kwam Beugelink goed uit, waarna een slimme service op het zwakke punt het benutte matchpoint bracht. Zijn eerdere zeges waren met beduidend afwachtende houdingen. Jurgen Hofman kon de Meppelaar eerder het duel niet van de maximale score afhelpen; hij won wel zijn beide andere punten en met Beugelink was ook het dubbelspel een gewilde prooi. Annet Pouls schoot met een hele snelle zege strak uit de startblokken, maar kwam in de loop van de avond de man met de hamer tegen en won niet meer.

Team 3 mag met zijn beste resultaat tot dusver team van de week worden genoemd. Het speelde in eigen huis gelijk tegen DETO 2. Annet Sieljes viel enkele dagen eerder in en won toen haar eerste tweede klasse wedstrijd. Dat kreeg een vervolg tegen de bezoekers uit Nijeveen. Ook zus Ellen van Eijk wist haar eerste partij dit voorjaar te winnen van dezelfde speler. Beiden wonnen overigens in vijf games. Prettige bijkomstigheid was ook de winst van de zussen in het dubbelspel, ook de eerste dit voorjaar. Het restant van de punten werd gescoord door Jasper Dozeman. Na een onwennige eerste pot met verlies won de invaller uit het vijfde team na het dubbelspel op indrukwekkende wijze tweemaal.

Het vierde team bracht een bezoek aan DBC. In Drouwen eindigde het duel onbeslist op 5-5. Het duel ging op en neer en nimmer kon een team een voorsprong van meer dan één punt pakken. Harm Knol kwam ongelukkig uit de strijd. Met een snelle winst in de openingspartij moest hij na het dubbelspel tweemaal in een vijfde game de winst aan de thuisploeg laten. Dat overkwam hem ook al in het dubbelspel dat met Wilto Bouterse nipt verloren ging. Bouterse ging het duel uit met twee zeges op zak, die beide na het dubbelspel tot stand kwamen. Jan Uythof leek lang op weg naar een driepunter, maar na een 2-1 voorsprong in games van zijn laatste partij werden de kaarsjes door zijn opponent uitgeblazen. Al met al een spannende partij in Drouwen.

Voor team 5 viel het gelijkspel met Reflex '65 4 bitter tegen, zeker na een 1-3 voorsprong. In Hoogeveen sloeg het duel ineens om na een inzinker van Stefan de Olde. De Olde won met moeite zijn eerste partij, wat al een signaal was, maar na het gewonnen dubbelspel met Theo Menzo liep het niet meer voor de teamtopscorer. Menzo kent betere periodes in de derde klasse en moest ook nu genoegen nemen met slechts een puntje. Gelukkig was Eef Diteweg nog wel bij de les. Hij scoorde twee punten voor zijn team dat door de puntendeling zijn koppositie kwijtraakte aan HOU-Tafel '77 4 dat met maximale cijfers zegevierde.

Team 6 lijkt toch weer af te stevenen op een plek om degradatie. Na mooie resultaten tegen de koplopers leverde het team opnieuw veel punten tegen een concurrent. DETO 5 was in Nijeveen scorend veel beter dan de Dedemsvaarters die 8-2 klop kregen. Het had nog erger kunnen worden, want halverwege het duel was er nog geen punt gemaakt. Met moeite scoorde Ineke Kegel het eerste punt en pas bij het sluiten van de markt verdubbelde Dickson Chung met evenveel moeite het tweede punt. Het tweetal deed het overigens wel in drie games, maar bijna alle games waren met minimale verschillen. Theo Simons kwam opnieuw niet tot punten en zag zijn teamgenoten niet scoren in het dubbelspel. In de strijd om handhaving begint het tijd te worden om punten binnen te halen, anders kan het team zich opnieuw opmaken voor een nieuwe jojo-beweging naar beneden.

Inhaalduel

Komende twee weken zijn er geen wedstrijden als gevolg van de voorjaarsvakantie en de planning van het Nederlands Kampioenschap de week daarna. Het tweede team haalt op dinsdag 28 februari het thuisduel met Olympia '54 1 in die eerder wegens ziekte werd uitgesteld. In de eerste volle week van maart gaat de competitie voor de andere teams verder.

Zondag 12 februari 2017 om 12.00 uur
Damesteams zijn Utrechtses de baas

Zaterdag speelden de beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in eigen huis tegen SVE 1 en SVE 3. Dames 1 was met 5-5 gelijkwaardig aan de bezoekers uit Utrecht, terwijl dames 2 voor het eerst sinds september een mooie overwinning boekte.

De dames van team 1 maakten er een heen-en-weer wedstrijd van. Annemarie Zijnstra won de openingspartij, maar na verliezen van Chantal Knol en Amanda van Dijk hadden de Utrechtses de 1-2 voorsprong te pakken. Het dubbelspel was weer voor de thuisploeg, Zijnstra en Van Dijk wonnen. Een nieuw verlies van Knol betekende een nieuwe voorsprong voor SVE 1. Hierna begon het er beter uit te zien voor de Dedemsvaartses. Zijnstra won haar tweede, en nadat Van Dijk scoorde, maakte Knol er zelfs 5-3 van. De afsluiting was echter een herhaling van de vorige wedstrijd. Zowel Van Dijk als Zijnstra verloren in vijf games, net als vorige week. Een prima gelijkspel was dan ook een terechte uitslag.

Voor dames 2 viel er eindelijk weer wat te vieren. Na een moeizame reeks wedstrijden vanaf de eerste zege in september werd thuis met 7-3 gewonnen van SVE 3. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De Utrechtses namen voor het dubbelspel de leiding nadat alleen Lisa van Eijk nipt in vier games won. Melanie Hazeveld en Manon Pateman verloren. Het dubbelspel werd in vijf games gewonnen door Hazeveld en Van Eijk. Direct na het dubbelen verloor Van Eijk, maar hierna bleven de punten in eigen huis. Hazeveld maakte de 3-3 waarna Pateman haar eerste zege liet optekenen. Ook de laatste drie wedstrijden wonnen de Dedemsvaartses, waarmee een ieder aan het duel twee punten overhield.

Gemengd beeld bij senioren

Alle seniorenteams kwamen in actie. Drie teams wonnen en evenveel teams verloren. Onder de verliezers was ook het eerste team. Thuis werd een 3-7 nederlaag geleden tegen degradant DETO 1. Voor de Dedemsvaarters leek dit het maximaal haalbare, aangezien de drie punten alle drie tot stand kwamen via een vijfgamer. Twee daarvan nam Willem Greidanus voor zijn rekening, de derde scoorde Sjonny Lubbers bij het sluiten van de markt. Ian Tempelman won geen enkele game, maar kwam in het dubbelspel met Lubbers wel tot een vijfde game. De Nijeveners liet het tweetal hierin echter kansloos.

Het tweede en derde team, beiden gepromoveerd naar de tweede klasse, boekten totaal verschillende resultaten. Team van de week werd het tweede team dat met liefst 2-8 won bij Assen 6. En dat nog wel met een invaller, want Annet Sieljes verving de zieke Daniëlle Pekel en de niet beschikbare Jurgen Hofman. Sieljes zorgde voor een verrassend punt. Ook zeker verrassend waren de driepunters van Annet Pouls en Aico Beugelink, die als vaste teamleden het dubbelspel in vier games wonnen. Sieljes speelde twee dagen eerder ook al uit bij TIG 1. Haar team kreeg geen poot aan de grond in Drouwenerveen en keerde met 10-0 puntloos terug. Naast Sieljes speelden ook Ellen van Eijk en Yvon Pazie voor niets mee. Het dubbelspel van Sieljes en Pazie was sneu werk. Driemaal met twee punten verschil gingen de games verloren.

Het vierde team is na de derde wedstrijd gezakt van de gedeelde eerste plaats naar de gedeelde laatste plaats. Titelkandidaat Tornado '65 1 hebben de Dedemsvaarters echter al twee keer getroffen waarmee het vooruitzicht minder zwart is dan het lijkt. De Valthenaren kwamen afgelopen week naar Dedemsvaart en gingen met een 3-7 zege naar huis. Dat het moeilijk voor de Dedemsvaarters zou worden, bleek wel uit de 0-4 tussenstand. Na het verloren dubbelspel van Wilto Bouterse en Jan Uythof kwamen er lachen op de gezichten van de thuisploeg. Harm Knol en Bouterse scoorden een verdiend punt. Voor het derde punt moest het team nog even wachten en voor de goede verdeling maakte Uythof dit punt.

Het vijfde team boekte zijn derde overwinning in drie wedstrijden. Thuis was het opnieuw NATTC 2 met 7-3 de baas. De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en liep uit naar een 6-0 tussenstand. Stand-in Jasper Dozeman en Stefan de Olde pakten beiden twee zeges en ook Theo Menzo won zijn eerste partij. Ook het dubbelspel van Menzo en De Olde betekende winst. Menzo verzuimde echter door te pakken en verloor zijn beide resterende partijen. Ook Dozeman moest de afsluitende partij in vijf games afstaan aan de Veenoorders. De Olde echter bleef met een derde zege overeind. In de stand hebben de Dedemsvaarters nog steeds de leidende posities in handen.

In het zesde team maakte Roselin Kappert haar debuut bij de senioren. Tegen Emmen 4 nam ze keurig twee punten voor haar rekening. Tegen Emmens derde man was ze net als Ineke Kegel en Theo Simons kansloos. Ook Kegel en Simons konden met twee punten tevreden terugkijken op het duel. De dames speelden het dubbelspel, maar omdat deze verloren ging in vier games, bleef de zege beperkt tot 6-4. Toch is dit geen verkeerd resultaat in de strijd om handhaving in de vierde klasse.

Komende week

In de laatste week voor de voorjaarsvakantie komen opnieuw alle teams in actie. De beide damesteams spelen op vreemd terrein. Dames 1 neemt het in Zwolle op tegen Tafeltennis Zwolle 1, dat momenteel hekkensluiter is. Het tweede team is in Middelstum te gast bij Emmen 2, dat met Midstars een samenwerkingsverband is aangegaan. Eerder in de week spelen de seniorenteams de volgende wedstrijden: Oost 1 - Dedemsvaart 1 (din), Dedemsvaart 2 - Meppel 1 (din), Dedemsvaart 3 - DETO 2 (din), DBC 1 - Dedemsvaart 4 (din), Reflex '65 4 - Dedemsvaart 5 (maa) en DETO 5 - Dedemsvaart 6 (maa).

Zaterdag 4 februari 2017 om 19.00 uur
Dames herstellen bij De Treffers

De tafeltennissers van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart kwamen afgelopen week bijna allemaal in actie. Hoewel beide damesteams oorspronkelijk een vrije week hadden, speelde het eerste team de verplaatste uitwedstrijd uit de laatste speelronde met De Treffers 1. Dames 2 kwam niet in actie.

In Roelofarendsveen kwamen de Dedemsvaartses beter voor de dag dan een week geleden toen aan wedstrijdritme een gebrek was. Nu begon het team met een 0-2 voorsprong na zeges van Annemarie Zijnstra en Amanda van Dijk. Chantal Knol was vorige week vrij en kon na haar verloren eerste wedstrijd aansluiten bij het verwijt van haar teamgenoten vorige week. Het dubbelspel leverde ook een punt op, welke in vier games gewonnen werd door Zijnstra en Van Dijk.

De volgende drie enkelspelen waren een herhaling van zetten: Zijnstra won, Knol niet en Van Dijk won ook. Dan toch brak het moment aan dat ook Knol tot haar eerste seizoenswinst kwam. Met de zege kwam ook een 2-6 tussenstand op het bord, de eerste zege voor de Dedemsvaartse dames was derhalve een feit. Maar, alsof de duivel er mee speelde, de laatste twee wedstrijden verloren juist Zijnstra en Van Dijk. Beiden gaven geen punt cadeau en gaven beide pas bij 11-8 in de vijfde game, de enige twee, hun verlies toe. Eindstand 4-6.

Gematigd weekje senioren

Alle seniorenteams kwamen afgelopen week in actie. Met twee zeges en vier nederlagen was het gemiddelde resultaat een 4-6 nederlaag.

Het herenteam kende in Valthe de grootste moeite met promovendus Tornado '65 1. De thuisploeg zegevierde in de 1e klasse met 6-4. Bij de Dedemsvaarters werden de punten eerlijk verdeeld over de deelnemende spelers. Opvallend was dat alle Dedemsvaartse punten in de eerste helft van de wedstrijd werden gescoord. Na verlies van Willem Greidanus liepen de Dedemsvaarters met zeges van Sjonny Lubbers, Ian Tempelman, het dubbelspel door Lubbers/Tempelman en Greidanus uit naar een 1-4 voorsprong. Wat ook opviel was dat de uitslagen in de games evengoed de andere kant hadden kunnen uitvallen. Dat gebeurde echter in de tweede helft van het treffen toen Tornado '65 1 alle punten naar zich toe trok. Er zat ook hier zeker meer in, aangezien er iedere wedstrijd wel een game werd gewonnen.

In de tweede klasse kon het tweede team als laatste eindelijk aan de competitie beginnen. Vorige week werd het geplande openingsduel uitgesteld, maar nu begon het echte werk. Assen 6 was de eerste tegenstander in Dedemsvaart. Met 6-4 werd er goed geoogst door het gepromoveerde Dedemsvaartse team. Zonder te imponeren klungelde Aico Beugelink zich naar een drietal punten. Jurgen Hofman, die een klasse lager afgelopen najaar ongeslagen bleef, moest genoegen nemen met een puntje minder toen hij zijn middelste wedstrijd na een 2-0 voorsprong verloor. Daniëlle Pekel kon ondanks een prima wedstrijdinstelling geen punten vergaren. De heren wisten het dubbelspel in vier games naar zich toe te trekken.

Ook thuis speelde het derde team. Het team ontving TIG 1 uit Drouwenerveen. Door omstandigheden stelden de Dedemsvaarters Matthias Dul als invaller op. Met zijn bekende gretigheid en offensieve spel herstelde Dul na het dubbelspel zijn openingsverlies door tweemaal in drie games te winnen. Pas laat in het duel scoorde ook Yvon Pazie een punt, net als vorige week goed voor winst in haar afsluitende duel. Ook Annet Sieljes herhaalde het resultaat van de eerste wedstrijd, maar dat betekende ook nu geen punten. De dames konden geen potten breken in het dubbelspel.

In de derde klasse kon het vierde team de sterke competitiestart (2-8 zege bij HOU-Tafel '77 5) geen passend vervolg geven. Het team ging met 9-1 onderuit bij Tornado '65 2. Alleen Harm Knol scoorde een puntje in Valthe. Sporadisch pakten de Dedemsvaarters hier en daar een gamepje en af en toe was het verschil in een game klein, maar over het afgemeen was het verschil met de titelkandidaat te groot. Jan Uythof en Wilto Bouterse, die met een vijfgamer nog het dichtst bij winst was, kregen met nul punten een koude douche te verwerken.

Het vijfde team pakte de grootste zege van de week door "gelukkig" van NATTC 2 te winnen. In Veenoord werd een 3-7 overwinning opgehaald. Stefan de Olde was in topvorm door met minimale arbeid drie punten te scoren. Voor zijn zeges werd het dubbelspel evenwel opgeofferd, want dat verloor hij met Theo Menzo in net zoveel games. Menzo herstelde na zijn verloren eerste partij door zijn twee resterende partijen te winnen, al moest hij daarvoor zeker aan de bak. Ook Eef Diteweg moest ondanks twee punten een veer laten, maar in vergelijking met Menzo kwamen de punten relatief eenvoudig tot stand. In de ranglijst staan de Dedemsvaarters zowaar bovenaan na twee speelronden.

In de vierde klasse moest team 6 zijn eerste nederlaag incasseren. Bij NATTC 3 gingen de Dedemsvaarters met 7-3 de bietenbrug op. Er zat meer in als bijvoorbeeld het dubbelspel van Ineke Kegel en Dickson Chung niet met 11-9 in de vijfde game verloren was gegaan. Het tweetal scoorde wel de punten in het enkelspel: Chung was goed voor een punt en Kegel pakte uit met twee punten. Hier stokte de scoringsdrift van de Dedemsvaarters, want Theo Simons had een slechte avond. Hij scoorde naast geen punten voor zijn team zelfs geen enkele game.

Vreemde eendweek

Komende week is er een warrig speelschema. In principe wordt voor elk team de tweede speelronde gespeeld. Het vreemde voor teams 2 t/m 5 is dat het dezelfde tegenstanders als vorige week zijn. In die zin is de komende week een vreemde eend. De beide damesteams spelen hun eerste en voorlopige laatste thuiswedstrijden (pas over vijf weken hebben beide teams hun volgende thuiswedstrijd). Beide teams krijgen bezoek uit Utrecht met SVE 1 en SVE 3 als respectievelijke tegenstanders. De wedstrijden beginnen in de gymzaal aan de Buizerdweg om 14.00 uur. Met vier thuiswedstrijden is het eerder in de week ook al druk in de gymzaal. Het programma van de senioren ziet er als volgt uit: Dedemsvaart 1 - DETO 1 (din), Assen 6 - Dedemsvaart 2 (zat), TIG 1 - Dedemsvaart 3 (don), Dedemsvaart 4 - Tornado '65 2 (din), Dedemsvaart 5 - NATTC 2 (din) en tenslotte Dedemsvaart 6 - Emmen 4 (din).

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017