Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 28 februari 2016 om 18.00 uur
Klein verlies tafeltennissters

Afgelopen week kwamen alle teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in actie. De dames ontvingen Taverzo uit Zoetermeer en moesten met matig spel genoegen nemen met een 4-6 nederlaag.

Het werd een slopende wedstrijd. Geen enkel duel ging over de minimale drie games. Sterker nog, vijfmaal was een vijfde en beslissende game nodig en daarin blonken de Dedemsvaartse dames niet uit. In het dubbelspel door Annemarie Zijnstra en Amanda van Dijk leverde het nog wel een zege op, maar in het enkelspel waren die punten voor de Zoetermeerse gasten. Linda Stolk verloor al haar enkelspelen, terwijl Van Dijk maar nipt haar laatste wedstrijd won. Zijnstra pakte de overige twee punten. In de stand veranderde niet veel, want ook in andere wedstrijden waren de teams aan elkaar gewaagd. De Dedemsvaartses staan in de middenmoot met evenveel punten als Taverzo.

De thuiswedstrijden van de jeugd boden weinig soelaas. Teams 1 en 3 moesten een 1-9 verlies slikken. Het eerste team verloor van Argus 2 (Harkstede). Nadat Laura Kroes en Marije van Beveren al alle punten verloren hadden, wist Niek Esselink de eer te redden door het afsluitende duel te winnen. Na een bemoedigende eerste game verloren Kroes en Esselink eerder nog het dubbelspel. Het derde team kon de nederlaag tegen De Treffers '70 5 (Klazienaveen) mede wijten aan een incomplete opstelling. Alleen Xem Reurink en Manouk Bouwkamp namen plaats achter de tafel. Reurink verloor echter al zijn enkelspelen. In het dubbelspel was er ook verlies: drie games met de minimale twee puntjes verschil. Bouwkamp redde de eer door haar tweede enkelspel te winnen en bijna was ze goed voor een tweede zege op de eindstreep. Maar bijna is in geen enkele sport genoeg.

Lichtpunt in de misère was de eerste zege van het tweede jeugdteam. Het team ontving Tornado '65 1 uit Valthe en won met 6-4. Robin Meijer maakte voor het eerst zijn opwachting in deze competitie en pakte meteen twee punten. Met iets meer daadkracht had hij wellicht ook het openingsduel in de vijfde game kunnen winnen. Driemaal winnen was wel besteed aan Roselin Kappert. Twee keer ging dat ook betrekkelijk eenvoudig. Haar tweede enkelspel moest ze wat meer uit de kast halen. In de vijfde game maakte ze toch het verschil met winst. Ook Hanneke van Eijk won een vijfgamer, maar na het dubbelspel vergat ze hieraan een goed vervolg te geven. Van Eijk dubbelde met Meijer zonder succes. In de stand schoof het team naar de vijfde plaats, die nu gedeeld wordt met Delta Impuls 2.

Grote zege voor vierde en zesde seniorenteam

Bij de senioren vielen tweede zeges, een gelijkspel en drie nederlagen te noteren. Het eerste team behoorde tot de verliezende teams. In Valthe werd een 6-4 nederlaag geleden. Het eindresultaat is nog meevallend na tussenstanden van 5-1 en 6-2. Het dubbelspel bracht de Dedemsvaarters pas de eerste zege. In vijf games pakten Jerry de Lange en Robert Visscher de winst. Visscher verloor voor het dubbelspel voor het eerst deze competitie, maar herstelde later met twee treffers. De Lange scoorde in de slotfase het vierde Dedemsvaartse punt. Voor Arina Both viel er weinig te halen tegen de promovendus die er goed voor staan deze voorjaarscompetitie.

Teams 2 en 3 speelden beiden in de Drentse hoofdstad Assen. Het tweede team speelde gelijk tegen Assen 5. Rode draad was diverse verloren vijfde games met het kleinste verschil. Mede hierdoor boog de thuisploeg een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, waarna het duel over en weer ging. Uiteindelijk scoorden Sander Uythof en Ian Tempelman twee punten en bleef Niek Starke steken op een punt. Starke en Tempelman verloren nipt het dubbelspel. Team 3 verloor met 7-3 van Assen 4. Het duel begon met drie vijfgamers, maar Jurgen Hofman, Aico Beugelink en Annet Pouls waren machteloos in de beslissende games. Het dubbelspel bracht dan toch een punt op het bord. Beugelink en Hofman wonnen dat en het tweetal won daarna ook elk een enkelspel. Pouls verspeelde haar krachten in de verloren eerste partij en bleef met lege handen. Team 2 staat nu tweede en team 3 bleef hekkensluiter.

Het vierde team was op dreef tegen MSK 1. De bezoekers uit Musselkanaal wisten alleen te scoren tegen Theo Menzo en Sarkis Guljan. Het tweetal pakte wel de beide andere enkelspelpunten en maakte de slippertjes goed door in vier games het dubbelspel te winnen. Stefan de Olde liet er geen gras over groeien en stond in zijn enkelspelen geen enkele game af. Daarmee werd een knappe 8-2 overwinning binnengehaald. Met een wedstrijd te goed staan de Dedemsvaarters keurig in de middenmoot. Team 5 leed een kleine nederlaag tegen Olympia '54 2 en dat mag een knap resultaat worden genoemd. De gasten uit Emmer-Compascuum staan tweede en de thuisploeg laatste. De vier punten waren mede te danken aan de sterk spelende Yvon Pazie die er twee voor haar rekening nam. Daniëlle Pekel maakte na een blessure haar rentree en boekte net als Annet Sieljes ook een zege. In het dubbelspel waren Pazie en Sieljes aanvankelijk kansloos, maar in de derde en vierde game werd de weerstand opgevoerd. Dat was echter net niet genoeg voor een zege.

Team 6 haalde in eigen huis uit tegen HOU-Tafel '77 6. Alleen Theo Simons verloor een puntje tegen de Coevordenaren, nota bene in het openingsduel en ook nog eens in een vijfgamer. Simons scoorde vervolgens wel in zijn overige enkelspelen en volgde daarmee het voorbeeld van teamgenoten Ineke Kegel en Robin Döpp, die beiden drie enkelspel punten scoorden. Voor Döpp was het zijn eerste driepunter ooit in de vierde klasse. Kegel en Simons waren ook succesvol in het dubbelspel. Plotseling en onverwacht staat de Dedemsvaartse formatie, dat uit de vijfde klasse komt, met de 9-1 na vier wedstrijden bovenaan de ranglijst.

Voorjaarsvakantie

Komende week is het vakantie en zijn bijna alle teams vrij. Het vierde seniorenteam haalt op schrikkeldag het uitduel met Reflex '65 4 in. Dat duel in Hoogeveen werd eerder uitgesteld vanwege een volle zaalbezetting. Het damesteam speelt zaterdag een reguliere wedstrijd bij Avanti 1 in Hazerswoudedorp.

Zaterdag 20 februari 2016 om 18.00 uur
Geen beste speelronde voor tafeltennissers

De Dedemsvaartse tafeltennissers hebben een lastige week achter de rug. Geen enkel seniorenteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart wist in z'n wedstrijd tot een zege te komen.

Het eerste team verloor in eigen huis met 4-6 van De Treffers '70 4. Het gemis van topscorer Robert Visscher werd gevoeld, al ving Willem Greidanus het gemis op met twee nette zeges. Bijna zelfs werd ook de eerste partij gewonnen. Arina Both pakte een derde punt in het enkelspel. Jerry de Lange kon tegen de Klazienaveners alleen de winst opstrijken in het dubbelspel, dat met Greidanus in vier games werd gepakt. In de licht vertekende stand zijn de Dedemsvaarters nog wel koploper, al zit de concurrentie wel akelig dicht op de hielen.

Team 2 wist zich knap te herstellen van een teleurstellende opening thuis tegen Emmen 3. Na het dubbelspel stond het al 0-4. Alleen Niek Starke verloor daarna nog een enkelspel en bleef daarmee steken op één punt. Sjonny Lubbers en Ian Tempelman, die ook dubbelden, wonnen beiden knap twee punten. De eindstand werd daarmee op 5-5 gezet. In de stand wisten de Dedemsvaarters de bezoekers met een punt voor te blijven, maar het werd wel voorbij gestreefd door promovendus DETO 2. Ook Reflex '65 3 kan de Dedemsvaarters voorbij streven met een wedstrijd tegoed.

Het derde team kende een zelfde opening thuis tegen Emmen 4. Ook hier was het na het dubbelspel 0-4. Harm Knol wist daarna een moeizame doch verdiende overwinning te boeken en ook Aico Beugelink zegevierde even later in het enkelspel. Hij had in zijn afsluitende duel nog kansen om een tweede zege te behalen, maar strandde in de vierde game. Het tweetal dubbelde ook en moest na vijf games het hoofd buigen. De koploper was te sterk voor de knokkende Eef Diteweg en ging er met 2-8 vandoor. Diteweg had net als Beugelink kansen op een vijfde game, maar moest toch ook nipt het onderspit delfen in de vierde game. In de stand is een positie als hekkensluiter vooralsnog wat rest, doch de afstand tot de veilige plaatsen is nog verre van onoverbrugbaar.

Het zesde team boekte voor de derde maal in evenveel wedstrijden 5-5. Tegen TIOS '66 4 in Balinge ging het Ineke Kegel voor de wind. Zij verloor maar één game en boekte daardoor drie punten voor haar team. Theo Simons en Robin Döpp konden ook tevreden terugkijken. Net als in eerdere wedstrijden was het tweetal ook nu niet zonder score: een punt voor beiden. Als dubbelpartners bakte het duo er evenwel niks van, alleen de derde game kon verhullen dat het een kansloos verlies werd. Met driemaal 5-5 is het logisch de Dedemsvaarters in de middenmoot terug te vinden, maar net 'het rechter rijtje'.

Teams 4 en 5 kwamen net als de dames niet in actie. Bij de jeugd stonden ook twee teams aan de kant, want de uitduels met Assen werden verzet. Alleen het eerste jeugdteam kwam afgelopen weekend in actie. Het speelde uit bij een goed gestart Dokkum 1. De verre reis naar Noord-Friesland resulteerde in een 9-1 verlies. Niek Esselink redde tegen het einde van de wedstrijd nog de eer, maar verder kwamen de Dedemsvaarters niet. Dat kwam mede door de afwezigheid van Laura Kroes en Niek Starke. Marije van Beveren en invalster Hanneke van Eijk konden geen punten naar huis brengen.

Vierde speelronde biedt nieuwe kansen

Zaterdag spelen de dames en jeugdteams weer thuis in de gymzaal aan de Buizerdweg. Om 14.00 uur ontvangt het damesteam Taverzo 1 uit Zoetermeer. De drie jeugdteams ontvangen Argus 2, Tornado '65 1 en De Treffers '70 5. Voor de senioren staat ook een vol programma te wachten. Het vlaggenschip speelt op dinsdag uit bij Tornado '65 1. Tegelijkertijd worden in eigen huis vanaf 20.15 uur de wedstrijden Dedemsvaart 4 - MSK 1, Dedemsvaart 5 - Olympia '54 2 en Dedemsvaart 6 - HOU-Tafel '77 6 gespeeld. Tot slot spelen het tweede en derde seniorenteam op zaterdag uit bij respectievelijk Assen 5 en Assen 4.

Woensdag 17 februari 2016 om 20.00 uur
Rabobank Clubkas Campagne 2016

Om sponsorgeld van de Rabobank te ontvangen, was eerder het invullen van 1 formulier voldoende. De Rabobank wil vanaf 2016 meer actie van de club en heeft daarom de Clubkas Campagne in het leven geroepen.

Ze verdelen maar liefst € 110.000,00 euro onder de verenigingen binnen Vaart en Vechtstreek. Het gaat erom dat wij als leden van de tafeltennisvereniging zoveel mogelijk leden van de Rabobank proberen over te halen op ons te stemmen om zo geld binnen te halen. Elke stem is geld waard. Er is een prachtig promotiefilmpje (link) gemaakt en deze staat op facebook op de pagina van de Rabobank Vaart en Vechtstreek. Zoek de pagina op, like deze en deel het filmpje met de info over de actie. Op deze manier komen wij onder de aandacht van heel veel anderen en hopelijk vallen we zoveel op dat mensen op ons gaan stemmen.

Op 10 maart valt er vervolgens bij de 20.000 leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek iets waardevols op de mat: de stemkaart van de Rabobank Clubkas Campagne #VVS. Met de unieke code op deze stemkaart kunnen de leden tussen 10 maart en 24 maart inloggen in een online stemmodule en vijf stemmen uitbrengen. 2 op de eigen club en 3 verdeeld over andere clubs die meedoen. Het aantal stemmen op onze club bepaalt de hoogte van het sponsorbedrag. Meer stemmen is meer geld!

Let wel: Alleen leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek kunnen stemmen op onze vereniging. Als je klant bent van de Rabobank betekent dat niet dat je ook lid bent. Daarom: Vraag je vader, moeder, oom, tante, opa, oma, buurman, buurvrouw, collegae …. Kortom: Iedereen om je heen die je kent of hij of zij lid is en of deze wil stemmen op onze TTV Dedemsvaart.

Meer stemmen is meer geld!

********** DOE MEE ********* STEM MEE ******* 10 - 24 MAART 2016 ********

Zondag 14 februari 2016 om 11.00 uur
Dames herstellen met fikse zege op Docos

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden zaterdag thuis tegen Docos 1. De bezoekers uit Leiden kregen met 9-1 een flink pak rammel in de gymzaal aan de Buizerdweg.

Net als Docos verloren de Dedemsvaartses het openingsduel met 7-3. Daar moest een reactie op komen, maar gelet op de ontmoetingen in het najaar met Docos (5-5 thuis, 4-6 winst uit) zou dat geen uitgemaakte zaak zijn. Het verliep ditmaal toch anders. Annemarie Zijnstra opende de winstreeks met een gewonnen vijfgamer. Linda Stolk won vervolgens moeizaam het tweede duel. Amanda van Dijk kende geen enkele moeite met de invaller die de gasten meebrachten en ook het dubbelspel van Van Dijk en Zijnstra was snel gedaan: een 4-0 tussenstand.

De enige smet van het duel kwam direct na het dubbelspel. Stolk begon nog met een snelle winst in de eerste game, maar een goed vervolg kon ze niet leveren. In de tweede, derde en vierde game liep Stolk constant achter de feiten aan, waardoor de Leidse bezoekers, achteraf, een puntje voor de eer konden scoren. Alleen Van Dijk kende in het verloop nog een lastig treffen met de Leidse verdedigster. Maar in de vijfde poetste ze alle onzekerheid weg met een ferme 11-1. In de overige wedstrijden werd de voorsprong alleen nog maar verder uitgebreid om op 9-1 te eindigen.

Jeugdteams winnen niet

De drie jeugdteams speelden eveneens thuis. Er werden verbeten duels uitgevochten, vooral het eerste en tweede team hadden lang werk. Team 1 ontving Emmen 2 en verloor met 3-7. Niet zozeer dat de bezoekers persé heel veel beter waren, wel waren de Emmenaren daadkrachtiger in de vijfgamers. In de eerste vier wedstrijden namen de gasten een 1-3 voorsprong door driemaal in vijf games te winnen. Het tegenpunt van Niek Esselink was daarentegen snel gepiept in drie games. In het vervolg van de wedstrijd bleven de verschillen beperkt, want in totaal 42 gespeelde games eindigden er liefst 20 met het minimale verschil. Esselink was uiteindelijk met 2 punten de beste aan Dedemsvaartse zijde en Laura Kroes pakte het derde punt door het afsluitende duel met (let op) 12-10, 10-12, 13-11, 16-18 en 11-8 te winnen. Marije van Beveren viel wat uit de toon en scoorde ondanks fraaie zij-topspinballen geen punten. Het dubbelspel van Esselink en Kroes was een van de verloren vijfgamers.

Het tweede team stuitte op forse tegenstand van Dokkum 2. De Friese formatie ging er met 4-6 winst vandoor. Ook hier werd hard gewerkt voor ieder punt. Met zeges van Roselin Kappert en Iris Mulderij poetste het tweetal het openingsverlies van Hanneke van Eijk weg. Vooral de 12-10 vijfde game van Mulderij was een prettige winst. Het dubbelspel hierna ging toch naar de bezoekers; het verlies van Van Eijk en Kappert was echter maar nipt. Na een kansloze wedstrijd van Kappert won ook Van Eijk haar eerste enkelspel door knap met 11-9 de beslissende game te winnen. In de resterende vier duels waren de Dokkummers hongeriger naar winst. Alleen Kappert wist nog een enkelspel te winnen. Hiermee is niet gezegd dat de thuisploeg geen inzet toonde, want Mulderij en Van Eijk gingen er echt wel voor.

Het snelst klaar was het derde team. Tegen Reflex '65 1 was slechts in twee partijen overwerk nodig. Het werd een gelijkspel tussen de Dedemsvaarters en de bezoekers uit Hoogeveen. Xem Reurink tekende zijn eerste zege op door het openingsduel in vier games te winnen. Voor Reurink was de zege de eerste nadat hij twee weken geleden debuteerde zonder zege. Manouk Bouwkamp breidde de voorsprong uit door de tweede wedstrijd te winnen. De enige resterende wedstrijd met een extra game was de derde wedstrijd. Claudi Scholten verloor, al was het verlies maar nipt in de vierde game. De rest van het duel was alles in drie games. Het dubbelspel van de meiden liep op niets uit, maar Bouwkamp zette een nieuwe voorsprong op het bord door ook haar vijfde duel deze competitie te winnen. Reurink verloor vervolgens ogenschijnlijk kansloos, maar hij zag dat Scholten haar tweede wedstrijd wel won. Bouwkamp moest hierna haar eerste verlies dit seizoen slikken, maar Scholten won opnieuw met zeer duidelijke cijfers: 11-4, 11-2 en 11-2 was de snelste partij. Door verlies van Reurink in het afsluitende duel, werd de eindstand op 5-5 gezet.

Senioren gemiddeld een gelijkspel

De meeste seniorenteams moesten afgelopen week genoegen nemen met een kleine nederlaag. Het gemiddelde werd echter tot bijna 5-5 opgetrokken door de forse overwinning van het eerste team. Dat zette met een 2-8 zege een forse streep door de rekening van HOU-Tafel '77 1, dat nog wel een 2-1 voorsprong had genomen. De overwinning in Coevorden kwam mede tot stand door een nieuwe driepunter van Robert Visscher. Jerry de Lange en Willem Greidanus waren beiden goed voor twee punten. De Lange en Visscher vochten een verbeten duel uit in het dubbelspel, maar doorstonden de tegenstand door de vijfde game tot een goed einde te brengen. Achteraf bleek dat niet de enige vijfgamer te zijn. Vier andere vijfgamers gingen ook naar de Dedemsvaarters waarmee de uitslag wel lichtelijk als geflatteerd kan worden beschouwd.

Het tweede team kon de strakke competitiestart (9-1 zege) geen passend vervolg geven. Tegen titelkandidaat Reflex '65 3 werd na een 1-2 voorsprong met 7-3 verloren. In Hoogeveen was Ian Tempelman met twee punten de meest productieve Dedemsvaarter. Veel aan spelen kwam Tempelman niet toe. Al zijn enkelspelen ging in drie games en veelal met grote verschillen in punten. Hij nam tevens geen deel aan het dubbelspel. Dat werd gespeeld door Sjonny Lubbers en Niek Starke. Succes bracht dat niet. Het derde (beter: eerste) punt werd binnengehaald door Lubbers. Net als Starke had Lubbers een goede kans op een extra punt. Slechts heel nipt verloor het tweetal een vijfgamer. Voor Starke betekende die nederlaag dat hij geen bijdrage aan het puntentotaal kon leveren. Ondanks de nederlaag kon de koppositie maar net behouden blijven. Komende week staat het treffen met de naaste achtervolger op de rol.

Team 3 staat zoals verwacht laatste, echter tot dusver zijn de nederlagen niet groot. Na 4-6 verlies in eigen huis volgde afgelopen week 6-4 verlies in Coevorden tegen HOU-Tafel '77 2. Dat was niet slecht, maar het had maar zo ook 9-1 kunnen worden. Jurgen Hofman was echter goed op dreef. Hij was met twee punten de topper aan Dedemsvaartse zijde, beide zeges met 3-0. Hofman had met Aico Beugelink ook succes in het dubbelspel. Dat begon nog slecht waarin de eerste twee games voor de thuisploeg waren. De derde, vierde en vijfde game gingen met telkens twee punten verschil naar de Dedemsvaarters. Beugelink, wiens conditie en scherpte na twee weken griep nog niet 100% was, won op merkwaardige wijze toch nog een punt. Een sanitaire break na de tweede game betekende de ommekeer in zijn laatste enkelspel. Daarin poetste hij vier matchpoints op rij weg om vervolgens nipt de vierde en rap de vijfde game te winnen. Annet Pouls kwam niet in de scores voor. Dat was niet geheel terecht, want vooral in haar openingspartij had ze legio kansen. Aanvallende intenties belandden echter te vaak in het net waardoor nipt verlies bleef staan. In haar beide andere wedstrijden waren de kansen op winst kleiner.

Het vierde team zag zich geconfronteerd met een verzoek tot uitstel van Tornado '65 3, wegens ziekte en andere verplichtingen. Na weigering van de thuisploeg, dat met Matthias Dul ook al een invaller (reserverol) opstelde, namen de bezoekers uit Valthe een invaller uit de jeugd mee. In Dedemsvaart werd het uiteindelijk 6-4. Het zag er aanvankelijk toch wel mooi uit, want na drie wedstrijden was het al 3-0 voor de thuisploeg. Maar er kwam wat zand in de motor wat begon met het verloren dubbelspel van Dul en Sarkis Guljan, ondanks dat de eerste game nog werd gewonnen. Direct na het dubbelspel verloor Dul opnieuw. Theo Menzo bleef ondertussen wel scoren en boekte zijn tweede overwinning. Guljan verloor de zevende partij vervolgens in de enige vijfgamer van het duel, 11-13 was het verlies van de beslissende game. Met zeges van Dul en Guljan werd de zege alsnog veilig gesteld, maar met onverwacht verlies van Menzo in het laatste duel werd de zege uiterst zuinig op 6-4 gezet. De Dedemsvaarters verdeelden met elk twee punten de score evenredig.

Voor het vijfde team betekende het derde duel een nieuwe 3-7 nederlaag, de derde 3-7. Ditmaal was het HOU-Tafel '77 4 die de Dedemsvaartses een hak zetten. De openingspartij van Ellen van Eijk, die met 10-12 in de vijfde game naar de bezoekers ging, bleek een aanzet tot een forse verliesreeks. Na het dubbelspel stond het in de gymzaal aan de Buizerdweg al nul vier. Yvon Pazie deed de tussenstand beter aanzien door tegen te scoren, maar Van Eijk ging vervolgens opnieuw de bietenbrug op. Annet Sieljes was het toen zat en straalde in drie games hernieuwde energie uit. Maar zij bleek daarna als enige nog in staat te scoren. Met een tweede zege op zak zag Sieljes haar teamgenotes weer punten laten liggen en werd het 3-7, hoewel Van Eijk nog wel het uiterste deed de score een beter aanzien te geven. Met 11-3, 15-17 en tweemaal 9-11 lukte dat echter net niet.

Het zesde team eindigde de thuiswedstrijd met De Treffers '70 6 zoals de andere teams gemiddeld presteerden: een gelijkspel. Het was best tevreden met de bereikte eindstand, want de Klazienaveense bezoekers hadden een drietal sterke spelers in hun midden. Met het winnen van de vijfgamers, 5 van de 6, zat het team vaak aan de goede kant van de score. Inderdaad, alle punten werden gemaakt in vijfgamers! Theo Simons won er zodoende twee en teamgenoten Robin Döpp en Ineke Kegel wonnen elk eenmaal. Döpp en Kegel waren bovendien succesvol in het dubbelspel. Al die gelijke spelen maakten het wel een lange wedstrijd en de nazit met gehaktballen kon nog net voor middernacht worden afgerond. Na twee gelijke spelen staan de Dedemsvaarters als promovendus netjes in de middenmoot van de ranglijst. Wel wachten er nu twee sterker geachte opponenten.

Helft van de teams komende week vrij

Niet alle teams zullen komende week in actie komen. Seniorenteam 5 is vrijgeroosterd en team 4 stelde desgevraagd het uitduel met Reflex '65 4 uit. In Hoogeveen blijkt de zaal door de competitieleider te vol te zijn geboekt, waardoor er praktisch geen ruimte voor alle wedstrijden is. Dedemsvaart werkt mee aan de oplossing van het probleem en stelde de wedstrijd maar uit naar 29 februari. Ook bij de jeugd werkt Dedemsvaart mee aan de zaalproblemen, ditmaal met Assen. Daar werden de thuis- en uitwedstrijden omgedraaid, echter uit kostenoverweging werden de thuiswedstrijden in Dedemsvaart wel vastgesteld op 26 maart. Jeugdteams 2 en 3 spelen daarom komende week niet. Tenslotte komen de dames ook niet in actie, want de landelijke competitie ligt komende week opnieuw stil.

De overige teams komen wel in actie. Het eerste jeugdteam speelt de verste uitwedstrijd dit voorjaar tegen Dokkum 1 in het Noorden van Friesland. Het zesde seniorenteam speelt dinsdag uit bij TIOS '66 4 in Balinge. Verder zijn er thuiswedstrijden, uiteraard ook op dinsdag. Om 20.15 uur worden de volgende wedstrijden afgewerkt: Dedemsvaart 1 - De Treffers '70 4, Dedemsvaart 2 - Emmen 3 en Dedemsvaart 3 - Emmen 4.

Zaterdag 13 februari 2016 om 10.00 uur
Manouk Bouwkamp straalt in Emmen

Zaterdag 6 februari, zomaar midden in de voorjaarscompetitie, werd in Emmen het meisjestoernooi 'Battle of the Babes 2016' in een vernieuwde opzet gehouden. Namens Dedemsvaart namen drie meiden deel aan het ladies-only evenement.

In totaal namen 25 meiden van 9 verschillende verenigingen deel. Manouk Bouwkamp werd 1e in de poule voor 5e klassers. Zij hield een vijftal Friessinnen en Groningses achter zich en mocht daarom de 1e prijs komen opeisen. In de 2e klasse speelden Roselin Kappert en Iris Mulderij mee. De teamgenotes werden respectievelijk 3e en 4e in hun poule.

Bennie Schoonhoven heeft een karrevracht aan foto's gemaakt en ook onze 'babes' werden op de digitale plaat vastgelegd. Klik hier voor Bennies' foto's. Uitslagen en verslag van de organisatie zijn te vinden op de website van de afdeling Noord. Klik hier.

 

Vrijdag 12 februari 2016 om 12.00 uur
Verjaardag

'We zijn jarig!' De vereniging viert vandaag, vrijdag 12 februari 2016, zijn 52e verjaardag!

De allereerste notulen van TTV Dedemsvaart, voorheen "DTC Aktief" en TTV Dedemsvaart AC, blijken in een schriftje te zijn geschreven, met de hand. Daarin wordt best ingewikkeld gedaan met de oprichtingsdatum, want naast 12 februari 1964 wordt ook geschermd met 13 maart 1964. In een ander document wordt opnieuw 12 februari 1964 gebruikt en hier moeten we het mee doen, veel meer is niet bewaard gebleven van den beginne.

We hebben overigens al heel lang geen leden meer van het eerste uur. Jan Uythof is het langst lid, officieel sinds 1 juni 1972, echter zijn naam komt al in eerdere stukken voor.

Archief mededelingen

Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017