Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Donderdag 29 december 2016 om 01.00 uur
Oliebollentoernooi sluit 2016 bij TTV Dedemsvaart af

Zoals ieder jaar organiseerde tafeltennisvereniging Dedemsvaart ook in 2016 de jaarafsluiting met het oliebollentoernooi. Dit jaar schreven 25 spelers zich in.

Twee daarvan gaven zich op de dag van het toernooi nog op door nederig te vragen of er nog een plekje over was. Robert Visscher moest zich na instemming helaas direct weer afmelden om fysieke redenen. Chantal Knol kon daardoor worden ingedeeld in. De indeling was op 1e Kerstdag namelijk reeds gemaakt en hierin was nog maar één plekje beschikbaar. Kortom, 24 deelnemers namen dus deel aan het laatste evenement van 2016. Maar zoals wel vaker gaven mensen zich op en laten vervolgens niets van zich horen. Drie deelnemers kwamen niet opdagen. Na wat belwerk werden nog twee spelers opgetrommeld. Overigens zouden alle wedstrijden worden gespeeld in de best-of-3-games om het geen nachtwerk te laten worden. Er waren immers jonge deelnemers!

Voorronde met handicaps

Omdat er grote verschillen waren in speelsterkte, kwam de organisatie met het plan om er een soort van handicaptoernooi van te maken. Op basis van rating, deels geschat waar niet er geen rating voorhanden was, werden zodoende zes groepen van vier spelers gemaakt. Elke groep kreeg een rangnummer en dat rangnummer was bepalend voor de beginstand van elke game in de voorrondes. Bijvoorbeeld spelers met rangnummers 2 en 5 begonnen in de voorronde elke game met 0-3 in het voordeel van de speler met rangnummer 5. Zodoende werd de spirit bij de mindere goden erin gehouden. De zes groepen werden in de volgende opstelling verdeeld over de poules:

Poule A
Theo Simons (5)
Henk Ruiter (6)
Sander Uythof (3)
Tonny Kleiman (4)
Chantal Knol (1)
Willem Greidanus (2)

Poule B
Ian Tempelman (1)
Aico Beugelink (2)
Annet Sieljes (4)
Xem Reurink Maarten Sieljes (6)
Wilto Bouterse (3)
Pavel Kukshinov (5)

Poule C
Jasper Dozeman (4)
Eef Diteweg (3)
Stefan de Olde (2)
Niek Starke (1)
Levi Halm (6)
Bert Bredewout (5)

Poule D
Aljen Reurink Arthur van Eijk (6)
Kevin Holtvlüwer (5)
Melanie Hazeveld (4)
Harm Knol (2)
Lex Koopman (1)
Theo Menzo (3)

Het povere resultaat van Uythof en Starke viel op. Hiervan profiteerden in elk geval Ruiter en Dozeman. Dozeman won de poule zelfs en ook de poulewinst van Menzo mag een verrassing worden genoemd. Laatkomer Van Eijk deed de wenkbrauwen van menig lid van poule D fronsen. Met een gedeelde tweede plaats, maar een beter onderling resultaat, liet Van Eijk Hazeveld en Koopman achter zich.

De nummers 1 en 2 van elke poule kwamen in het hoogste vervolgschema terecht, nummers 3 en 4 kwamen in het middelste vervolgschema en de nummers 5 en 6 in het laagste vervolgschema. Verrassingen daargelaten waren de verschillen in de vervolgschema’s doorgaans kleiner en werden de wedstrijden op eigen niveau aantrekkelijker voor elke deelnemer. Iedereen stroomde door naar de kwartfinales, iedereen stroomde door naar halve finales én iedereen stroomde door naar de finales. Uiteindelijk kwam er zodoende een eindstand van 1 t/m 24.

17 t/m 24

Doordat poule C niet gevuld was, was er geen 24e plaats. Organisator Simons was daardoor de gelukkige die een bye kreeg voor de kwartfinales. De verliezers van de kwartfinales speelden een driekamp-finale. Bredewout (21e) liet Holtvlüwer (22e) en M. Sieljes (23e) met enige moeite achter zich. De winnaar van de kwartfinales vergezelden Simons in de halve finales. H. Knol versloeg hierin Simons, terwijl Uythof Kukshinov opzij zette. De finales werden spannende potten. Kukshinov (20e) moest zijn meerdere erkennen in Simons (19e), terwijl H. Knol (18e) Uythof (17e) het onderste vervolgschema zag winnen.

9 t/m 16

In het middelste vervolgschema ook vier kwartfinales. Starke won van Kleiman, Hazeveld verraste enigszins Bouterse en ook Koopman en Diteweg wonnen ten koste van A. Sieljes en Ruiter. In de halve finales zegevierde Starke door Hazeveld nipt te verslaan. Diteweg en Koopman maakten er een spannend duel van en Diteweg won met 11-9 in de beslissende game. De verliezers van de kwartfinale gingen ook hier door. Kleiman delfte het onderspit tegen Bouterse, terwijl A. Sieljes Ruiter de baas was. Tot slot werden ook hier finales gespeeld. Heel opvallend waren dit allemaal herhalingen uit de voorrondes! Ruiter (16e) verloor opnieuw van Kleiman (15e), terwijl Bouterse (14e) A. Sieljes (13e) opnieuw de betere zag zijn. De kans op eerherstel bracht Koopman (12e) geen winst op, want Hazeveld won opnieuw. De strijd tussen Diteweg (10e) en Starke (9e) bracht wel een andere winnaar op.

1 t/m 8

De twee besten van de voorrondepoules kwamen in het hoogste schema uit. C. Knol en De Olde deden alsof het de finale was door drie slopende games te spelen. Knol haalde opgelucht adem. De positieve verrassingen uit de voorronde leken hun kruid verschoten te hebben: Menzo, Van Eijk en Dozeman legden het af tegen Beugelink, Tempelman en Greidanus. In de halve finales riep Beugelink C. Knol een halt toe en was Greidanus teamgenoot Tempelman vrij eenvoudig de baas. Teamgenoten De Olde en Menzo lokten elkaar de tent uit wat resulteerde in winst voor De Olde, terwijl Van Eijk Dozeman een nieuwe nederlaag toebracht. Dan de finales. Dozeman (7e) rechtte nog eenmaal de rug en versloeg de uitgebluste Menzo (8e). De strijd om de vijfde plaats, en het kostte wat moeite, ging tussen De Olde (5e) en Van Eijk (6e). De troostfinale tussen C. Knol (4e) en Tempelman was een prooi voor Tempelman (3e). De grote finale ging tussen Beugelink en Greidanus. Greidanus (1e) won weliswaar, maar moest hiervoor diep gaan. Beugelink (2e) dwong een driegamer af die Greidanus met 11-5, 8-11 en 12-10 won.

Prijsuitreiking

Nadat de zaal in no-time weer keurig was opgeruimd, werden de deelnemers ter afsluiting van het jaar nog uitgenodigd om na afloop een drankje te nuttigen en de prijsuitreiking mee te maken. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Ondertussen keken organisatoren Aico Beugelink en Theo Simons genoegzaam terug op het prima verlopen toernooi.

De prijzen zijn ieder jaar hetzelfde en bestaan natuurlijk uit oliebollen, ook dit jaar gemaakt door erelid Jan Uythof. Maar het oliebollentoernooi zou het oliebollentoernooi niet zijn als de prijzen voor de klassieke top 3 zou zijn. Nee, deels door middel van loting en deels suggestief werden de prijzen lukraak over de eindstandposities verdeeld. De volgende deelnemers mochten daarom naar voren komen om een zakje oliebollen op te halen: M. Sieljes, Holtvlüwer, Kukshinov, H. Knol, A. Sieljes, Hazeveld, Menzo, De Olde, C. Knol, Tempelman, Beugelink en Greidanus.

Alle uitslagen zijn hier nog eens rustig na te lezen.

Ter afsluiting

Zoals gepland was het oliebollentoernooi om 23.00 uur afgelopen, iets eerder zelfs en na een kort nazitje stroomde het clubhuis redelijk snel leeg. Het bestuur wenst alle leden een prettig jaaruiteinde en hoopt iedereen in 2017 weer fris en fruitig in het nieuwe jaar te mogen ontmoeten. De eerste trainingen zijn al weer op 3 januari.

Zondag 18 december 2016 om 14.00 uur
Huldiging najaarskampioenen TTV Dedemsvaart

Dinsdag 13 december werden in de gymzaal aan de Buizerdweg vier teams van TTV Dedemsvaart gehuldigd. Uit handen van Lubertus Talen van kledingsponsor Bos Bedden ontvingen de teamleden een bos bloemen en een kleine tegoedbon. Ook het lid met het hoogste percentage winstpartijen in de jeugdcompetitie werd in het zonnetje gezet.

Foto door Dedemsvaart in Beeld

Voorzitter Arthur van Eijk begon met het laatste. Robin Meijer van het jeugdteam scoorde liefst 88% in de tweede klasse van de jeugd. Daarmee was diens bijdrage aan de totaalscore van het team van cruciaal belang. Zijn team, met Roselin Kappert en Iris Mulderij als vaste speelsters en Hanneke van Eijk als reservespeelster, werd geheel onverwacht op de laatste speelronde kampioen. Van Eijk riep het team vervolgens naar voren voor de plichtplegingen. Door gewijzigde omstandigheden zal het team komend voorjaar helaas niet meer in actie komen. Coach Heleen Mulderij, die het stoppen betreurt, werd eveneens bedankt voor haar bijdrage.

Vervolgens werden ook de kampioenen bij de senioren naar voren geroepen. Het zesde seniorenteam werd met gemak kampioen in de vijfde klasse. Ineke Kegel (niet op de foto), Theo Simons en Robin Döpp promoveerden voor het derde jaar op rij in het najaar naar de vierde klasse. Teams 2 en 5 promoveerden door hun kampioenschap van de derde naar de tweede klasse. Team 5 had het nipte kampioenschap te danken aan de 100% score van Jerry de Lange. Ellen van Eijk, Yvon Pazie en Annet Sieljes konden zich optrekken aan diens presteren. De huldiging sloot af met het tweede team dat als eerste het kampioenschap veilig stelde. Jurgen Hofman won hier al zijn duels en zag zijn teamgenoten Aico Beugelink, Annet Pouls en Daniëlle Pekel ook een forse bijdrage leveren. Het team bleef als enige ongeslagen in het dubbelspel.

Laatste 4 foto's door Annet Pouls

Voorjaarscompetitie en toernooien

De voorjaarscompetitie begint in de week van maandag 23 januari 2017. De teamindelingen zijn hier te vinden. In de tussenliggende periode gaan de trainingen door volgens het schema hier. Let op de gewijzigde trainingen in de kerstvakantie. Tussen kerst en oud en nieuw is er geen training (wel het oliebollentoernooi). In de tweede week van de kerstvakantie zijn de trainingen allebei in de gymzaal aan de Buizerdweg. Let ook op dat de eerste trainingsgroep op donderdag, mogelijk tijdelijk, komt te vervallen. Op donderdag is voorlopig alleen training van 19.30 tot 21.00 uur. Tot slot graag aandacht voor de navolgende toernooien en activiteiten:

- Dinsdag 27 december 2016 - Oliebollentoernooi (gymzaal Buizerdweg, 19.00 uur aanvang)
- Vrijdag 6 januari 2017 - Drentse kampioenschappen veteranen (Coevorden, 19.00 uur aanvang)
- Zaterdag 7 januari 2017 - Drentse kampioenschappen jeugd (Coevorden, 9.00 uur aanvang)
- Zondag 8 januari 2017 - Drentse kampioenschappen senioren (Coevorden, 9.00 uur aanvang)
- Dinsdag 10 januari 2017 - Clubkampioenschappen jeugd (gymzaal Buizerdweg, 18.00 uur aanvang)
- Zaterdag 14 januari 2017 - Extra trainingsmiddag (gymzaal Buizerdweg, 13.00-17.00 uur)
- Dinsdag 17 januari 2017 - Clubkampioenschappen senioren (gymzaal Buizerdweg, 19.00 uur aanvang)
- Zaterdag 21 januari 2017 - Trainingsmiddag (gymzaal Buizerdweg, 13.00-17.00 uur)

De ledenvergadering is op de donderdag 23 februari 2017 om 19.30 uur (in de voorjaarsvakantie). Er is dan geen training.

Zaterdag 3 december 2016 om 22.30 uur
Dames TTV met goed gevoel naar promotiegroep 1e divisie

Zaterdag werden de laatste wedstrijden van de najaarscompetitie gespeeld. De dames van tafeltennisvereniging Bos Bedden-Dedemsvaart kwamen als laatste team in actie met het maximale resultaat als uitslag. Bij de jeugd gebeurde er een onverwacht wonder.

Het bezoek aan De Treffers (R) 3 zou minimaal 2 punten hebben moeten opleveren om de promotiegroep van de 1e divisie dames te bereiken. Twee directe concurrenten, beiden op drie punten achterstand, namen het tegen elkaar op en zouden daarom punten aan elkaar verliezen. Immers, niet beide teams kunnen winnen en als alle drie teams gelijk zouden eindigen, dan zouden de Dedemsvaartses ook aan de goede kant eindigen. Chantal Knol, Annemarie Zijnstra en Linda Stolk echter tikten het ene na het andere punt binnen in Roelofarendsveen. Uiteindelijk won het drietal zelfs alle punten, net als thuis 10-0, en stelden daarmee de tweede plaats in de eindstand veilig. In het voorjaar treft het team SVE 1 (4-6 zege op Taverzo 2, dat buiten de boot valt) en kampioen De Treffers (R) 1 (dat ook 0-10 won). In de andere poule stelden Zwolle, Taverzo 1 en Avanti 1 hun plekje veilig en vermoedelijk spelen deze teams het komende voorjaar tegen elkaar.

Het tweede damesteam sloot het najaarsdeel van het seizoen af bij Hutaf 1 in het Gelderse Huissen. Na een goede start zakten de Dedemsvaartses terug en werd de 0-1 voorsprong gedraaid naar 5-1. Annet Sieljes pakte het punt, maar Melanie Hazeveld en Lisa van Eijk kwamen er niet doorheen. Omdat Van Eijk met lichamelijke klachten kampte, dubbelden Sieljes en Hazeveld per gelegenheid, maar dit werd geen succes. Na een snelle nederlaag van Sieljes leek Van Eijk op weg naar een winstpunt. Een 0-2 voorsprong moest echter met drie fikse gamestanden worden afgestaan. Hazeveld won in de slotfase nog wel twee punten, de 5-2 en 7-3. Tussendoor kwamen Van Eijk en Sieljes opnieuw tekort voor een punt. In de eindstand is het nieuwe en jonge team op de vijfde plaats geëindigd.

Spanning bij jeugd

Het jeugdteam van TTV Dedemsvaart wachtte een spannende laatste speelronde. In de nek-aan-nek-race met HOU-Tafel '77 1 was de opdracht voor de Dedemsvaartse jeugd vooraf duidelijk: minimaal één punt meer scoren dan de concurrent uit Coevorden. Zelf speelde het zaterdagochtend bij Tornado '65 1. Roselin Kappert leek het meest last te hebben van zenuwen. Ze verloor de openingswedstrijd en ook Iris Mulderij verloor hierna. Het vervelende begin werd gekanteld door Robin Meijer die met drie nipte games terug sloeg. Nadat de meiden met de winst in het dubbelspel vertrouwen tankten, ging Kappert toch opnieuw onderuit.

Hierna deed Meijer nog een keer voor wat de bedoeling: winnen en dat deed hij in vijf games. Verfrissend was dat Mulderij ook eens een vijfgamer won, goed voor het zelfvertrouwen. Meijer sloot zijn enkelspelen af met een derde zege, ook die in vijf games. Kappert pakte dan toch ook haar eerste winstpartij van de wedstrijd en Mulderij sloot de wedstrijd in Valthe af met een tweede punt. Hiermee werd de eindstand op 3-7 winst gezet. Pas later op de dag zou de concurrent in actie komen. Die mochten niet meer dan 6 punten scoren bij Vries 1. Het duurde even voordat de uitslag van die wedstrijd bekend werd gemaakt, maar Vries won en daarmee werd het Dedemsvaartse jeugdteam heel verrassend kampioen, met welgeteld twee punten voorsprong.

Twee extra seniorenteams kampioen

De vorm van team 1 kwam in de belangrijke laatste speelweek pas tot uitdrukking. Twee wedstrijden speelde het team afgelopen week. De eerste was een inhaalwedstrijd tegen De Treffers '70 3. In Klazienaveen werd met 4-6 voor de tweede keer dit najaar gezegevierd. Er zat wellicht meer in na een luxe 2-6 tussenstand. Niek Starke won alleen zijn tweede partij. Willem Greidanus en Ian Tempelman waren succesvoller met twee zeges, terwijl Starke met Greidanus het dubbelspel won. Dat was verrassend eenvoudig, en meteen ook pas de eerste zege met dubbelen dit najaar. Enkele dagen later vocht het team tegen Emmen 2 voor zijn laatste kans. Zowaar werd weer het dubbel gewonnen. Nu dubbelden Tempelman en Sjonny Lubbers met succes. In Emmen werd het maar liefst 2-8, de dikste zege van het najaar. Starke en Lubbers waren goed voor het volle pond, maar bij Tempelman stokte het scoren met één punt. In de eindstand van de degradatiepoule is het team als tweede geëindigd, kort achter De Treffers '70 3. Of deze eindklassering voldoende is voor handhaving, is in ongewis. Formeel is alleen de winnaar veilig voor degradatie.

Team 2 behaalde vorige week het kampioenschap al en sloot de competitie bij Meppel 2. Er stond voor de bezoekers nog wel wat op het spel. Jurgen Hofman stond nog op 100% en ook in het dubbelspel was het team nog ongeslagen. Beide statussen bleven staan en ook Aico Beugelink, met wie Hofman met succes dubbelde, won drie punten. De drie tegenpunten moest Annet Pouls lijden. Het aanmoedigen door het jarige teamlid Daniëlle Pekel hielp niet in de drie nederlagen van de vermoeide Pouls. In de eindstand behield het team 15 voorsprong op Tornado '65 2.

Het derde team rondde met een gelijkspel precies af op het gemiddelde van 5-5. Bij Tornado '65 3 verzekerden de Dedemsvaarters zich daarmee van de derde plaats in de eindstand. Even snel de laatste wedstrijd spelen was er niet bij. In de eerste vier punten waren de verschillen klein en ging alles in vijf games. Theo Menzo won de eerste, maar na verlies van Eef Diteweg en Stefan de Olde bleef ook het dubbelspel (Menzo-De Olde) in Valthe. Nadat ook Menzo verloor, zetten de bezoekers de schouders eronder. Diteweg en De Olde revangeerden met beide twee punten. Alleen Menzo kon in de laatste wedstrijd na twee nipt verloren games de moed niet meer opbrengen om er een vijfgamer uit te slepen.

Team 4 had in de tweede competitiehelft personele problemen. Wilto Bouterse moest de afsluitende partijen verstek laten gaan wegens fysiek ongemak. Harm Knol liep halverwege de competitie een zweepslag op en miste alle terugwedstrijden. De blessure werd opgelopen tegen Reflex '65 4 en dat was nu, in de laatste speelronde, de laatste tegenstander. De Hoogeveners deelden nog even flink de lakens uit in Dedemsvaart en brachten het vierde team een fikse 2-8 nederlaag toe. Sarkis Guljan kon geen potten breken, al was de verloren vijfgamer met 14-16 in de beslissende game sneu werk. Jan Uythof won een vijfgamer, maar verloor er ook een. Invaller Annet Sieljes pakte bij een 0-7 achterstand pas het eerste punt voor de thuisploeg. Guljan en Uythof waren machteloos in het dubbelspel. De nederlaag deerde niet, het team was al zeker van de vierde plaats.

Het vijfde team werd in Klazienaveen kampioen tegen hekkensluiter De Treffers '70 6. Nadat het winnende punt in de tweede partij was binnengehaald, liet het team de teugels vieren. Annet Sieljes - al lang blij met de titel - won geen enkele partij en Yvon Pazie, die het beslissende punt scoorde, moest ook twee verliespartijen incasseren. De dames hebben zich de hele competitie kunnen optrekken aan Jerry de Lange, die zijn perfecte score behield met opnieuw drie punten. Ellen van Eijk speelde niet al te vaak dit najaar, maar deed in de titelstrijd mee in het dubbelspel. Met De Lange werd in vijf games gewonnen. De marge in de eindstand op achtervolger DETO 3 was 6 punten.

Team 6 snelde zich naar de titel. Nog voordat het thuisduel met Reflex '65 6 was aangevangen, waren de zaken al beslist. De Hoogeveense opponent bracht bij binnenkomst het kampioenschap binnen door slechts twee spelers mee te nemen. De thuisploeg had formeel nog maar een puntje nodig. In het duel waren de Dedemsvaarters echter ook de betere. Slechts één punt werd ingeleverd wat resulteerde in een 9-1 zege. Robin Döpp liep het smetje op nadat hij eerder wel een enkelspel won. Theo Simons en Ineke Kegel kwamen ongeschonden uit de kampioenswedstrijd, beiden met twee zeges in het enkelspel en de winst in het dubbelspel. In de eindstand zette het team de naaste concurrent op 12 punten.

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017