Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 23 april 2016 om 17.45 uur
TTV Bos Bedden-Dedemsvaart sluit competitie af

De tafeltennissers van Dedemsvaart hebben de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie achter de rug. Daarmee konden de eindstanden worden opgemaakt.

De dames speelden thuis tegen De Treffers 1 uit Roelofarendsveen. Alleen voor de bezoekers stond er nog iets op het spel, want hoewel het afhankelijk was van de uitslag van koploper Scyedam 1, kon De Treffers kampioen worden in Dedemsvaart. Voor de thuisploeg was er niets meer dan de eer te halen. Het werd in de gymzaal aan de Buizerdweg 2-8. Chantal Knol hield de frustratie onder controle. Ze won niet door de vele mazzelballen tegen. Amanda van Dijk en Arina Kamp maakten beiden een punt in het enkelspel, maar in het dubbelspel was er een verlies in vier games. De Dedemsvaartses werden uiteindelijk vijfde in de promotiepoule. Voor De Treffers was het resultaat evenmin onvoldoende voor promotie naar de eredivisie; geen titel maar wel een promotie/degradatiewedstrijd tegen de nummer 8 van de eredivisie.

Puzzelende jeugd

Het eerste jeugdteam moest even puzzelen in de opstelling. Alleen Niek Esselink kon spelen tegen De Treffers '70 3; Roselin Kappert en opnieuw Robin Meijer vielen vanuit het tweede team verdienstelijk in. Tegen de bezoekers uit Klazienaveen werd het 3-7. Esselink pakte met moeite een punt. Kappert vierde haar eerste wedstrijd in de Noordelijke Divisie met twee knappe punten. Meijer knokte ook nu hard voor zijn punten, maar ook zijn derde inalbeurt resulteerde niet een score. Meijer en Esselink verloren het dubbelspel in drie games.

Het tweede team speelde eveneens met een invaller en zag bovendien tegenstander Delta Impuls 2 niet volledig opkomen. Ondanks de omstandigheden wonnen de Dedemsvaarters met 8-2. Hanneke van Eijk sloot de competitie af met twee punten. Iris Mulderij en invaller Daan Zandstra grepen elk een punt. De meiden dubbelden en wonnen in vier, wat moeizame, games. Met 52 punten wist het team de onverwachte derde plaats vast te houden. Het derde jeugdteam zou spelen tegen NATTC 1. Dat plande echter de opening van het nieuwe clubhuis op deze speeldag en gaf daar een hogere prioriteit aan dan de competitie. Doordat de Dedemsvaarters al veel wedstrijden hadden verplaatst, kon voor dit duel geen nieuwe datum worden gevonden. Mogelijk wordt het duel uit het programma gehaald.

Senioren sluiten moeilijk voorjaar af

Alle seniorenteams speelden hun laatste wedstrijd van het voorjaar. Bemoedigende eindrangschikkingen kwamen op het bord.

Team 1 is de uitschieter van de week. Het won zeer dik van HOU-Tafel '77 1 uit Coevorden, dat overigens met een invaller speelde. De wedstrijd gaf geen enkele aanleiding voor een 9-1 zege. Misschien waren de Dedemsvaarters wel sterker, maar veel scheelde het niet. Robert Visscher besloot zijn zoveelste leven bij TTV Dedemsvaart met twee zeges. Het slotstuk op 9-0 ging aan hem voorbij en was de smet op het resultaat. Eerder in het duel pakte hij twee zeges. Jerry de Lange en Willem Greidanus pakten met drie zeges het maximale resultaat. De Lange en Visscher dubbelden in vijf games naar een zege. In de degradatiepoule eindigden de Dedemsvaarters met ruime voorsprong op de eerste plaats en handhaaften zich in de eerste klasse.

De jonkies van het tweede team eindigden de competitie met een 2-8 overwinning bij DETO 2. In Nijeveen besloot Ian Tempelman een sterk voorjaar met opnieuw drie zeges. Teamgenoten Sjonny Lubbers en Niek Starke kregen die gelegenheid niet. Omdat een DETO-speler na diens wedstrijd tegen Tempelman geblesseerd afhaakte, bleven er twee wedstrijden voor het tweetal over. Bij beide ging één daarvan verloren, de andere partij werd wel gewonnen. In drie games pakten Tempelman en Lubbers de winst in het dubbelspel. Het team kwam uiteindelijk twee punten tekort voor het kampioenschap. Een sterk begin en zeer sterk slot in de competitie konden het zwakke middendeel niet verbloemen. Reflex '65 3 werd kampioen.

Met een 8-2 zege zou het derde team als vierde zijn geëindigd. Met deze cijfers werd echter verloren van Reflex '65 2. De nederlaag in Hoogeveen was wel terecht, er werd een wat warrige wedstrijd door de Dedemsvaarters gespeeld. Opnieuw was het dubbelspel een lichtpuntje voor het team. Annet Pouls en Aico Beugelink dubbelden een prima punt bijeen, vooral in de vierde game lukte alles. Beugelink ramde even later het tweede punt naar Dedemsvaart. Hij had ook kansen in zijn eerste partijen, maar een soort faalangst voorkwam successen daar. Eef Diteweg zag de helft van zijn games met twee punten verschil eindigen, maar uiteindelijk bleef de nul staan. Voor Pouls geldt eigenlijk hetzelfde, ook zij kwam niet voor in de enkelspelscores. In de ranglijst werd de zesde plaats met een high five gevierd: precies zoals verwacht, maar wel een gezellig team.

Het vierde team besloot de competitie met een zwaar verlies thuis tegen HOU-Tafel '77 3, dat vorige week al kampioen werd. Geflatteerd was het resultaat wel. Vijf partijen werd met beslissende games afgewerkt en geen enkele was voor de thuisploeg. Matthias Dul redde na het dubbelspel de eer met een vlotte zege. Theo Menzo en Sarkis Guljan moesten het doen zonder punten. Dul en Menzo struikelden in het dubbelspel in de vijfde game met 10-12 verlies. In de stand zakten de Dedemsvaarters nog een plaatsje en beëindigden het voorjaar op de vierde plaats, iets onder de concensus door een aantal zwakke uitslagen.

Yvon Pazie werd de held van het vijfde team. Met haar 'word me nou niets gegund?'-zege behaalde zij een broodnodig punt tegen kampioen Meppel 1. Dat punt kwam moeizaam in vijf games tot stand; ondanks goed spel kwam de bal telkens terug alsof tegen een muur werd gespeeld. Teamgenotes Ellen van Eijk en Annet Sieljes, die ook al zonder succes een goed dubbelspel op de mat legden, bleven in het enkelspel zonder punten. Het ene puntje was genoeg en nodig om niet op de laatste plaats in de ranglijst te eindigen. HOU-Tafel '77 4 kreeg vorige week de rode lantaarn en haalde in het afsluitende duel onvoldoende punten. Formeel is de vijfde plaats een degradatieplaats, maar wellicht mag het team in de derde klasse blijven. Dat hangt af van de inschrijvingen voor de komende najaarscompetitie.

Team 6 eindigde eveneens maar nipt boven de hekkensluiter. Het team leed thuis een klein verlies tegen De Treffers '70 8 uit Klazienaveen. Theo Simons maakte aanvankelijk weinig indruk op de bezoekers. In zijn laatste wedstrijd echter ging Simons er nog voor. Op 14-15 in de vijfde game leed hij echter alsnog zijn derde nederlaag. Drie zeges daarentegen maakte Ineke Kegel opnieuw topscorer van haar team. Zij haalde precies de helft van het totale puntenaantal binnen. Met een zege completeerde Robin Döpp het team. Hij zag zijn teamgenoten in vijf games het dubbelspel verliezen. In de degradatiepoule werden de Dedemsvaarters derde; formeel degradatie, maar mogelijk mag het team blijven.

Laatste wedstrijd(en) (update 30 april 2016)

Het eerste jeugdteam haalde de uitgestelde wedstrijd met Vinkhuizen 1 in. In Groningen werd een verlies van 8-2 geleden. Niek Esselink zorgde voor de beide punten door tweemaal te scoren. Marije van Beveren en invaller Hanneke van Eijk maakten er geen lange wedstrijden van en kwamen puntloos terug. Met de eindstand belandde het Dedemsvaartse team op een wat teleurstellende zevende plaats. Team 3 haalde het thuisduel met NATTC 1 niet in en eindigde op de gedeelde derde plaats.

Zondag 17 april 2016 om 14.00 uur
Bos Bedden dames verliezen thuis van Avanti

De tafeltennissters van TTV Dedemsvaart verloren zaterdag in eigen huis van Avanti 1. De bezoekers uit Hazerswoude Dorp gingen met een 3-7 op zak naar huis, een correcte afspiegeling van de verhoudingen.

De Dedemsvaartse punten werden gescoord door Annemarie Zijnstra, die twee enkelspelen won. Amanda van Dijk en Chantal Knol kwamen niet aan scoren toe. Het derde punt kwam binnen via winst in het dubbelspel. Knol dubbelde met Zijnstra. In de stand is er voor de dames geen enkel belang meer. Het staat vijfde en zal hier naar alle waarschijnlijkheid ook eindigen. Komende week is de laatste wedstrijd.

De drie jeugdteams kwamen eveneens in actie. Het eerste team boekte tegen Vries 1 een gelijkspel. Niek Esselink, die vermoeid oogde, won drie punten door drie vijfgamers te winnen. Met Laura Kroes werd het dubbelspel gewonnen en Kroes pakte zelf ook een punt. Invaller Robin Meijer verdiende lof voor diens spel, maar punten leverde het niet op. Twee games winst was zijn beloning. Met een wedstrijd tegoed staan de Dedemsvaarters derde in de degradatiepoule van vier teams.

Het tweede en derde jeugdteam speelden bij Assen 3 en 4. Team 2 verloor met 6-4, team 3 won met dezelfde cijfers. Voor team 2 scoorde Iris Mulderij dit keer niet. Hanneke van Eijk en Roselin Kappert deden dat wel, elk twee punten. Het tweetal won ook het dubbelspel. In stand is de derde plaats na negen wedstrijden prima. In team 3 had Daan Zandstra het vizier op scherp. Hij stond geen enkele game af en won zodoende drie punten. Xem Reurink knokte in een vijfgamer netjes een punt bijeen. Manouk Bouwkamp scoorde ook een punt. Dat viel wellicht tegen: thuis pakte ze nog drie punten tegen hetzelfde team. Het dubbelspel ging ook mee naar Dedemsvaart. Het team staat knap gedeeld tweede.

Wisselende resultaten senioren

Het eerste team nam het op tegen Tornado '65 1 uit Valthe. In de gymzaal aan de Buizerdweg werd een flink gevecht om de punten geleverd. Liefst vijfmaal moest een beslissende game uitsluitsel geven. Chantal Knol viel in en won nipt een puntje. Willem Greidanus en Jerry de Lange zegevierden elk tweemaal. Voor de gelegenheid dubbelden Knol en De Lange en dat ging heel goed. In drie games werd de winst binnengehaald. Komende week worden de Dedemsvaarters eerste in de degradatiepoule indien het minimaal vier punten scoort tegen HOU-Tafel '77 1.

Team 2 speelde twee wedstrijden en haalde veel punten binnen. Op dinsdag werd ingehaald tegen DETO 2. Zeer geflatteerd werd met 10-0 gewonnen van de Nijeveners. Niek Starke, Ian Tempelman en Sjonny Lubbers pakten drie punten en de kers op de taart was het gewonnen dubbelspel van Tempelman en Lubbers. Met een goed gevoel trok het team op vrijdag naar Emmen 3. Ook nu waren er punten in overvloed voor de Dedemsvaarters. In Emmen werd het 2-8. Tempelman won opnieuw al zijn duels. Lubbers en Starke bleven steken op twee punten. Het offensieve spel was echter uitstekend in de uitvoering. Tempelman en Starke pakten ook het dubbelspel. Met de spurt vlogen de Dedemsvaarters naar de tweede plaats in de ranglijst. Kampioen kan het worden, maar het is wel afhankelijk.

Het derde team was in Emmen het andere uiterste. Juist met prima spel moest het team maximaal verlies incasseren tegen Emmen 4. Op elk één game na kwamen Aico Beugelink, Eef Diteweg en Harm Knol goed voor de dag; het scoren bleef echter achterwege. Ook het dubbelspel werd goed gespeeld door Knol en Beugelink; na de eerste game moest verlies worden genomen. Een 7-3 verlies zou een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen zijn geweest. Nu echter lijkt het team degradatie niet meer te kunnen ontlopen. Het is al sinds de eerste speelronde rode lantaarndrager.

Team 4 speelde thuis tegen het Hoogeveense Reflex '65 4. Er werd met een kleine nederlaag een spannende strijd geleverd. Sarkis Guljan en Jan Uythof pakten elk een punt en Matthias Dul harkte twee punten bijeen. Theo Menzo deed mee aan het dubbelspel. Met Guljan werd in vijf games nipt verloren. Wat opviel was dat veel games met twee puntjes verschil werden beslist. Het team staat op de vierde plaats en neemt het nog op tegen de kampioen. Het vijfde team pakte zijn eerste zege dit voorjaar. NATTC 2 werd met 7-3 verslagen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vijfmaal werd een beslissende game gespeeld. Yvon Pazie had het op haar heupen. Zij pakte de volle mep tegen de bezoekers uit Nieuw-Amsterdam. Daniëlle Pekel won twee punten en datzelfde resultaat boekte Annet Sieljes. Met de zege verlieten de Dedemsvaartses de laatste plaats. Als het dubbelspel was gewonnen, was de kans op handhaving zelfs nog groter dan nu. Een voorsprong van vier punten moet komende week tegen de koploper worden vastgehouden voor lijfsbehoud. Pazie en Sieljes verloren in vijf games het dubbel.

Donkere wolken pakken zich uit boven het zesde team. Het team stond na vier wedstrijden bovenaan de ranglijst na een goede uitslag tegen HOU-Tafel '77 6, maar na de terugwedstrijd in Coevorden tegen dezelfde tegenstander staat het team nog maar een punt van de laatste plaats af. Met een 9-1 thuis doet de 8-2 nederlaag afgelopen week heel vreemd overkomen. Alleen Robin Döpp scoorde niet, maar ook teamgenoten Dickson Chung en Ineke Kegel kwamen met een puntje niet goed uit de strijd. Driemaal nekte een beslissende game het team. Döpp en Kegel verloren het dubbelspel. Komende week moet een gelijkspel of beter de beslissing voor de ranglijst brengen.

Laatste wedstrijden

De senioren trappen de laatste speelweek af. Er zijn wederom vier wedstrijden thuis en dus is er geen ruimte voor vrij spelen na acht uur. De wedstrijden: Dedemsvaart 1 - HOU-Tafel '77 1 (din), DETO 2 - Dedemsvaart 2 (maa), Reflex '65 2 - Dedemsvaart 3 (maa), Dedemsvaart 4 - HOU-Tafel '77 4 (din), Dedemsvaart 5 - Meppel 1 (din), Dedemsvaart 6 - De Treffers '70 8 (din). De competitie wordt afgesloten met thuiswedstrijden op zaterdag. Om 14.00 uur beginnen de dames- en jeugdteams aan de volgende wedstrijden: Dedemsvaart 1 - De Treffers 1 (dames), Dedemsvaart 1 - De Treffers '70 3, Dedemsvaart 2 - Delta Impuls 2 en Dedemsvaart 3 - NATTC 1. Het is onduidelijk of NATTC naar Dedemsvaart zal komen. Er kon nog geen overeenstemming worden bereikt over verplaatsing van dit duel. Het eerste jeugdteam sluit op 30 april het seizoen af met een uitwedstrijd bij Vinkhuizen 1.

Zondag 10 april 2016 om 21.00 uur
Wat zijn ze al weer lang lid!

Ter gelegenheid van de ledenvergadering van woensdag 23 maart 2016 is een achttal leden in het zonnetje gezet.

Het bestuur heeft na een zoektocht in bewaard gebleven notulen, ledenlijsten en soms zelfs bankafschriften vastgesteld dat de acht minimaal 25 jaar aaneengesloten lid zijn van de Dedemsvaartse tafeltennisvereniging. Voorzitter Arthur van Eijk sloot de ledenvergadering af door elke gegadigde naar voren te roepen en een korte opsomming te geven over diens trouwe lidmaatschap bij de vereniging. Bestuurslid Kim Elshoff reikte daarna bloemen en een tegoedbon uit. Een kort portret van het achttal:

Jan Uythof - 44 jaar

In ons rijtje 'langjarige leden' voert Jan de lijst aan. Lid sinds 01-06-1972, maar komt in bewaard gebleven stukken eerder voor. Deze datum staat zwart op wit als startdatum. Uiteraard heeft Jan een lange geschiedenis bij de club, als secretaris, voorzitter, trainer en als erelid. Jan organiseerde, ook buiten de vereniging, vele toernooien en had overal een vinger in de pap. Toch is Jan niet een lid van het eerste uur. Anderen waren hem voor. Wel was Jan betrokken bij de omnivereniging Dedemsvaart AC.

Jerry de Lange - 40 jaar

Lid sinds 01-09-1976, waarschijnlijk al iets langer, maar deze datum duikt op als startdatum. Waarschijnlijk speelde Jerry toen zijn eerste competitie als 11 jarige jongen. Was één van de spelers die meegespeeld heeft in de 25 uurs marathon. In het jubileumclubblad in 1989 staat dat ze het nog wel eens zouden willen doen... Is dat nog steeds Jerry? Jerry heeft veel voor de vereniging betekend rond het 25 jarig jubileum en is enkele jaren geleden onze voorzitter geweest.

Theo Menzo - 35 jaar

In NAS stond lange tijd 01-01-1985, maar uit ledenlijsten blijkt dat Theo al op 01-02-1981 lid was geworden. Theo begon met tafeltennis in de bedrijvencompetitie en waarschijnlijk later in de competitie in Drenthe. Theo is al die jaren trouw gebleven als competitie spelend lid van Dedemsvaart en vervulde tot acht jaar geleden zelfs een functie als algemeen bestuurslid.

Jurgen Hofman - 32 jaar

Lid sinds 01-03-1984. Jurgen was al wat ouder toen hij begon (15) en had al diverse sporten geprobeerd. Ondanks zijn verplichte militaire dienst, waarin hij korting vroeg en kreeg op de contributie en verhuizing naar Coevorden is Jurgen altijd trouw gebleven aan de vereniging. Ook Jurgen heeft zijn steentje aan de club bijgedragen door enkele jaren de tweede groep op dinsdagavond training te geven.

Harm Knol - 32 jaar

Lid sinds 01-11-1984 en afkomstig van TTV Balkbrug. Toen speelde Harm al jaren tafeltennis. Bij Dedemsvaart kwam hij nadat hij verhuisde naar Dedemsvaart. Ook Harm heeft jaren ervaring met competitie spelen in Drenthe, nog steeds speelt de inmiddels bijna gepensioneerde Harm 3e klasse+. Op bestuurlijk vlak heeft Harm ook zijn steentje bijgedragen. Met zijn achtergrond als boekhouder heeft Harm in de jaren 90 jarenlang het penningmeesterschap voor zijn rekening genomen.

Theo Simons - 29 jaar

Aaneengesloten lid sinds 01-12-1987, maar ook voor 1987 was Theo al even lid. Hij bedankte tijdelijk voor het lidmaatschap vanwege studie in 1987. De naam Simons duikt met name op bij nevenfuncties. De laatste jaren nam hij in samenwerking met anderen het oliebollentoernooi en de chocoladeletteractie voor zijn rekening. Vanwege zijn vroegere werk als manager van Katja Fessin BV verzorgde Theo het snoepwerk voor de vereniging, mede verantwoordelijk voor de sponsoring door Katja.

Daniëlle Pekel - 28 jaar

Lid sinds 01-01-1988 en de jongste en enige vrouw in de reeks 'langjarige lidmaatschappen'. "Niet weg te slaan bij de vereniging" heeft zij meerdere generaties overleefd. Voor enkele jaren geleden heeft Daniëlle het wedstrijdsecretariaat van zowel senioren als jeugd op haar genomen. Ook neemt zij initiatief het clubhuis te onderhouden, draagt haar steentje bij aan de Kampioenschappen van Avereest en de Lief en Leed commissie.

Dickson Chung - 27 jaar

Lid sinds 01-11-1989, al was hij al eerder betrokken bij de vereniging toen hij bewijsstukken meenam van het jubileum in 1989, dat voor zijn lidmaatschap was. In 2004 heeft de vereniging na afloop van de Avereester Kampioenschappen en ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan bij zijn Chinees restaurant boven in het "oude winkelcentrum" kunnen genieten van zijn kookkunsten. Via Dickson kreeg de vereniging de monumentale klok uit het "oude winkelcentrum" die nu in het clubhuis hangt.

Wijziging bestuur

Aico Beugelink zwaaide af als bestuurslid, officieel per 1 juli 2016, na dan precies 10 jaar in het verenigingsbestuur te hebben gezeten. Na eerst jeugdzaken te hebben gedaan, hield Beugelink zich vanaf eind 2007 bezig met de financiën van de vereniging. Een van de verbeteringen onder diens bewind was om de contributies voortaan te innen, iets dat niet zonder slag of stoot ging en ruim een jaar heeft geduurd voordat alle hobbels waren weggenomen. Uiteindelijk resulteerde de wijziging in de gewenste verbetering van contributiebetaling, want daarvoor bleek dat slechts de helft van de leden de betaling van de contributie op orde had. Met het toenmalige bestuur werd destijds ook het clubhuis gerealiseerd, iets dat financieel best wel een uitdaging was. Voor Beugelink was gelijke behandeling van alle leden een belangrijk streven.

Van Eijk noemde Beugelink de spil van de vereniging die na Uythof in de afdeling Noord als meest genoemd wordt als belangrijk lid van Dedemsvaart. Hij verdiende complimenten met betrokkenheid bij diverse toernooien en activiteiten, schreef honderden persberichten en onderhield de website. Eigenlijk had Beugelink overal wel een vinger in de pap. Het liefst staat Beugelink echter op de achtergrond en tot er een nieuwe penningmeester zitting in het bestuur neemt zal hij de financiën blijven beheren.

Zaterdag 9 april 2016 om 21.00 uur
Tafeltennissters Bos Bedden Dedemsvaart verliezen fors

Met de eindstreep in zicht speelden de dames van TTV Dedemsvaart zaterdag in Zoetermeer. Door een forse 8-2 nederlaag bij Taverzo zakten de Dedemsvaartse vrouwen van de derde naar de vijfde plaats.

Chantal Knol begon het duel nog met een zege. Nipt was dat wel, 11-13 vijfde game. Hoewel ze verderop in het duel goed aan aanvallen kwam, bleef een verdere score uit. Pas halverwege de wedstrijd scoorde Annemarie Zijnstra het volgende Dedemsvaartse punt. Ze weet haar eerste nederlaag aan mazellende netballen van haar opponent. Voor de rest vielen de punten allemaal naar de thuisclub en vaak ging het in drie games. Linda Stolk verloor al haar duels. Maar hoewel ze een dag voor de wedstrijd door haar rug ging, speelde ze nog redelijk. Ook het dubbelspel was niet voor de Dedemsvaartses weggelegd. Knol en Zijnstra verloren in drie games.

Aardige prestaties jeugd

Bij de jeugd kwamen twee teams in actie. Wegens schoolreisjes en onbeschikbaarheid van andere spelers is het uitduel met Vinkhuizen 1 verplaatst naar 30 april. Het tweede jeugdteam speelde uit bij Tornado '65 1. In Valthe werd het gelijk. Roselin Kappert en Hanneke van Eijk haalden twee punten op en Iris Mulderij scoorde één punt. Kappert en Mulderij verloren in het dubbelspel. Met de derde plaats staat het team keurig in de middenmoot.

Team 3 liet een uitgelezen kans liggen om de titelkansen te vergroten door onvolledig uit te komen in de uitwedstrijd bij De Treffers '70 5. Er werd met twee man met 4-6 gewonnen. Daan Zandstra en Claudi Scholten boekten elk drie punten in het enkelspel. Met het dubbel liet het tweetal de Klazienaveners de eer redden. De thuisploeg bleef koploper, de Dedemsvaarters bleven tweede, al moet het die plaats nu delen met NATTC 1.

Mager weekje voor senioren

Met een zege, twee gelijke spelen en drie verliespartijen sloeg de meter negatief uit voor de seniorenteams. Team 1 begon de degradatiepoule met een forse zege op Olympia '54 1. De gasten uit Emmer-Compascuum degradeerden definitief met de 9-1 oorwassing in de gymzaal aan de Buizerdweg. Arina Kamp was gefrustreerd door de manier van spelen van de bezoekers: 'niet mijn spel,' aldus Kamp over de verdedigende stijl. Toch wist ze tweemaal punten te scoren. Jerry de Lange en Robert Visscher hadden minder reden tot klagen. Het duo won drie punten en won bovendien het dubbelspel nipt. De thuisploeg is lijstaanvoerder in de degradatiegroep en liep vier punten uit op de naaste achtervolger.

Dedemsvaart 2 speelde gelijk tegen Assen 5. Het duel ging meteen met twee vijfgamers van start. Sander Uythof, die het openings- en slotduel met nipte cijfers verloor, wist geen punten te scoren. Ian Tempelman, die een prima avond had met drie zeges, stond daarentegen de hele wedstrijd geen game af. Hardhitter Sjonny Lubbers completeerde het team en boekte twee zeges. In het dubbelspel leden Uythof en Tempelman verlies. Dit had evenwel winst kunnen zijn met de 11-9's voor en tegen. Met een gedeelde derde plaats lijkt het team zich verder geen zorgen te hoeven maken over degradatie. Promotie zit er echter ook niet in.

Het derde team heeft wel degradatiezorgen, al was hier vooraf wel op gerekend. Titelkandidaat Assen 4 liet in Dedemsvaart de tanden zien en won met 2-8. Zoals vaker dit voorjaar bracht het dubbelspel de Dedemsvaarters pas het eerste punt. Jurgen Hofman en vierde man Aico Beugelink wonnen in vijf games. Hofman pakte pas bij het sluiten van de markt het tweede Dedemsvaartse punt. Harm Knol en Eef Diteweg, die wel lekker speelden, kwamen niet tot scoren. Diteweg kwam telkens in drie games tekort. Knol wist in elk enkelspel wel een game te pakken. Nog steeds staan de Dedemsvaarters onderaan.

Door omstandigheden stelde het vierde team in het uitduel bij MSK 1 Ineke Kegel op als invaller. In Musselkanaal werd echter met 8-2 een forse nederlaag opgehaald. In liefst zes enkelspelen moest een vijfde game uitsluitsel geven over de winnaar. De twee Dedemsvaartse punten werden op deze wijze binnengehaald. Eerst pakte Uythof zijn thans gebruikelijke punt en halverwege herhaalde Sarkis Guljan het kunstje van de oude leermeester. Daarmee was tegen de hekkensluiter de verdeling van de tien punten nogal karig voor de Dedemsvaarters. De heren, die overigens wel een kansloos dubbel afleverden, verloren de beide andere enkelspelen en Ineke Kegel kwam niet aan scoren toe, behoudens twee gewonnen games in een vijfgamer. In de ranglijst hoeven de Dedemsvaarters zich niet druk te maken. Het staat zo goed als veilig en hoeft ook niet naar boven te kijken op de derde plaats nu.

Ondanks een prima gelijkspel bij Olympia '54 2 was de achtste speelronde tegenvallend voor het vijfde team. De achterstand op de vijfde plaats werd groter en bedraagt nu drie punten (praktisch vier). Yvon Pazie tekende voor een punt in Emmer-Compascuum, maar met een beetje gelijk had zij haar eerste enkelspel ook gewonnen. Daniëlle Pekel revangeerde zich voor de slechte wedstrijd van een week eerder door twee punten te maken. Ellen van Eijk maakte het in veel games spannend met minimale puntverschillen. Ze pakte uiteindelijk twee punten. In het dubbelspel konden Van Eijk en Pazie een 0-2 voorsprong niet vasthouden en bogen op 11-8 in de vijfde game.

In de degradatiepoule van de 4e klasse F opende het zesde seniorenteam met een thuiswedstrijd tegen TIOS '66 4. De bezoekers uit Balinge gingen er met een 4-6 winst vandoor. De Dedemsvaarters bleven echter in de ranglijst voor op de groenhemden. Ineke Kegel, met al een wedstrijd in de benen van de avond ervoor, haalde twee punten binnen. Robin Döpp en Dickson Chung bleven met een enkelvoudige score achter. Vooral voor Döpp was dat een tegenvaller. In het afsluitende duel werd een 2-0 voorsprong verspeeld. In het dubbelspel van Kegel met vierde man Theo Simons werd eveneens, in vier games, een nederlaag geleden. In de stand staan de Dedemsvaarters tweede in de degradatiepoule. Formeel is alleen de winnaar van die poule zeker van lijfsbehoud. De drie overige teams zijn afhankelijk van de teamopgaves komend najaar.

Negende speelronde

Komende week zal meer duidelijk worden voor de Dedemsvaartse teams. De negende speelronde wordt gespeeld. Het damesteam ontvangt Avanti 1 uit Hazerswoude Dorp en kan zonder enige druk achter de tafel verschijnen. Naast de dames speelt het eerste jeugdteam thuis. Vries 1 is de tegenstander. Beide duels beginnen in de gymzaal aan de Buizerdweg om 14.00 uur. Het tweede en derde jeugdteam spelen uit bij Assen 3 en 4.

Bij de senioren staan vier thuiswedstrijden op het programma. Er is dus geen ruimte om vrij te spelen. De wedstrijden vanaf 20.15 uur zijn Dedemsvaart 1 - Tornado '65 1, Dedemsvaart 2 - DETO 2, Dedemsvaart 4 - Reflex '65 4 en Dedemsvaart 5 - NATTC 2. Het tweede team speelt op vrijdag opnieuw, dan bij Emmen 3; een tafel daarnaast speelt het derde team tegelijk tegen Emmen 4. De negende speelronde wordt afgetrapt door het zesde seniorenteam. Op maandag speelt het team uit bij HOU-Tafel '77 6 in Coevorden, dat nu hekkensluiter is.

Zaterdag 2 april 2016 om 21.00 uur
Tafeltennissters Dedemsvaart winnen opnieuw van Docos

De voorjaarscompetitie begint voor de TTV Bos Bedden-Dedemsvaart een beslissende fase te naderen. De zevende speelronde werd afgelopen week gespeeld. Er werden gemengde resultaten neergezet, maar uitschieters ontbraken. De dames speelden uit bij hekkensluiter Docos 1.

Met een 9-1 zege thuis op Docos 1 kon de score bijna niet verbeterd worden in Leiden. Toch deden de Dedemsvaartses een poging. Tot halverwege het duel lukte het. Maar jammerlijk was het Chantal Knol die toen een tegenpunt moest incasseren. Kort daarna moest Knol, die pas haar tweede duel dit voorjaar speelde en wedstrijdritme tekort kwam, opnieuw incasseren. Haar teamgenoten Annemarie Zijnstra en Linda Stolk kwamen foutloos door de strijd in Noord-Holland. Vooral voor Stolk is de driepunter een goede opsteker, want tot dusver bleef ze in score wat achter bij haar teamgenotes. In het dubbelspel kwamen Knol en Stolk tot winst. Met de winst van 2-8 steeg het Dedemsvaartse damesteam in de 1e divisie promotiepoule van de vijfde naar de derde plaats.

Jeugd op stoom

Team 1 speelde in Eelde zijn laatste wedstrijd in de heenronde van de Noordelijke Divisie. Tegen Vries 1 werd een 3-7 zege opgehaald. Het team kwam sterk uit de startblokken en stond na het gewonnen dubbelspel met slechts één tegengame op 0-4. Het enkelspel dat Niek Esselink daarna speelde betekende het einde van de mooie start. Ook Marije van Beveren verloor opeenvolgend en zij bleef ook na haar derde optreden steken op een punt. Esselink won wel zijn derde enkelspel en scoorde zodoende tweemaal. De eindstand werd grotendeels bepaald door Laura Kroes. Ze maakte korte metten met de Noord-Drentse leeftijdsgenoten en won met Esselink bovendien het dubbelspel. In de stand vinden we het team terug op de zevende plaats. Dat betekent dat de vervolgcompetitie in de zogeheten degradatiepoule wordt gespeeld. Hierin speelt het team tweemaal thuis en eenmaal uit.

Jeugd Dedemsvaart 2 komt steeds beter op gang deze competitie. Terwijl de 2e klasse vooraf werd gevreesd, is het team na zeven speelrondes terug te vinden op de derde plaats, keurig in de middenmoot. Tegen Dokkum 2, dat een plaatsje hoger staat, werd een mooi gelijkspel op de borden gezet. Hanneke van Eijk begon met een nederlaag, maar Iris Mulderij en Robin Meijer verruilden de achterstand voor een voorsprong. Het dubbel door Van Eijk en Mulderij ging in vier games verloren. Van Eijk revangeerde zich door direct na het dubbelspel haar enkelspel te winnen, maar Meijer kreeg vervolgens klop. Mulderij zette haar team voor de derde maal op voorsprong met haar tweede winst. Meijer maakte daarna zelfs 3-5, ook hij met een tweede zege. Toch werd het nog gelijk, want Van Eijk moest het scoren tot een punt laten en ook Mulderij moest toch nog een nederlaag slikken.

Door miscommunicatie kwam het derde jeugdteam in de uitwedstrijd bij Reflex '65 1 onvolledig in actie. Daan Zandstra verzuimde in de naar woensdagavond verplaatste wedstrijd acte de présence te geven. Manouk Bouwkamp en Xem Reurink speelden daardoor voor de tweede keer dit voorjaar als duo tegen een trio spelers. Met een slechte start keek het team ook nog eens rap tegen een 5-0 achterstand aan. Met de schouders eronder kwamen Bouwkamp en Reurink via het dubbelspel wat uit de teneurstemming. Bouwkamp verkleinde de achterstand verder tot 5-2. Reurink leek een verdere verkleining waar te maken, maar kwam net te kort in een vijfgamer. Met Bouwkamps tweede zege en een kansloos verlies van Reurink werd het duel in Hoogeveen besloten met een 7-3 nederlaag; en een chagrijnige coach. Ondanks alle negativiteit kan een blik op de ranglijst voor lachende gezichten zorgen: tweede plaats. En mogelijk zit er nog meer in het vat, want koploper De Treffers '70 5, de volgende opponent, moest ook een nederlaag slikken.

Degradatiepoule voor 1e seniorenteam

Ook de seniorenteams kwamen, op team 6 na, weer in actie. Alleen het vierde team kwam thuis met een zege. Team 1 speelde gelijk en de overige teams leden kleine verliezen van 4-6.

Het gelijkspel voor het eerste seniorenteam thuis tegen De Treffers '70 3 doet raar aankijken na een 3-0 voorsprong. Alleen Willem Greidanus moest voor zijn punt flink aan de bak. De Klazienaveense tegenstander boog pas in de vijfde game. Jerry de Lange en Robert Visscher wonnen hun punt in drie games. Vanaf het dubbelspel, verlies van De Lange en Visscher, begon het Dedemsvaartse team te kwakkelen. Greidanus verloor in vijf games, de drie games waarin De Lange zegevierde waren allemaal maar krapjes en Visscher verloor. Greidanus veerde nog op met een snelle winst en kwam daarmee met De Lange op twee winstpunten. Visscher en De Lange verloren vervolgens de resterende punten, waarmee Visscher op een puntje bleef steken.

Het gelijkspel was uit tactisch oogpunt geen slecht resultaat. Hierdoor werd de promotiepoule van de 1e klasse weliswaar gemist, maar het team kreeg wel drie thuiswedstrijden in de degradatiepoule. Het alternatief van de promotiepoule was drie uitwedstrijden op, voor het team, lastige speeldagen in het weekend. In de degradatiepoule degradeert de winnaar in elk geval niet. Ook team 6 mag, nu het vervolgprogramma bekend is gemaakt, uitkijken naar twee thuiswedstrijden.

In de tweede klasse verloren teams 2 en 3 thuis van Reflex '65 3 en HOU-Tafel '77 2. Beide teams stonden voor het dubbelspel op een 2-1 voorsprong. Voor team 2 zat de spanning uiteindelijk in de staart van het duel tegen de Hoogeveense bezoekers. Pas toen moesten vijfgamers de beslissing brengen. Sjonny Lubbers won die, Niek Starke verloor met het kleinste verschil. Voor Lubbers betekende het zijn tweede winst van de wedstrijd. Starke bleef op een punt steken en ook Ian Tempelman, die tot dusver een uitstekend seizoen speelt, pakte 'maar' een punt. In het dubbelspel verloren Starke en Lubbers. In de stand is bij een positief resultaat komende week tegen Assen 5 de competitie zo goed als klaar voor het team.

Team 3 kwam tegen de bezoekers uit Coevorden moeizaam tot de 2-1 voorsprong. Jurgen Hofman kwam sterk uit de startblokken, maar zegevierde pas in de vijfde game waarin hij een 3-8 achterstand omboog tot 12-10. Aico Beugelink won ook in vijf games, maar stond in de eerste twee games een kansloos duel te spelen. Tussendoor won Eef Diteweg, die door miscommunicatie speelde voor Annet Pouls, zijn enkelspel niet. Het succesvolle koppel Hofman-Beugelink won voor de vierde (van vijf) keer dit voorjaar het dubbelspel. Na het dubbelspel gingen de bezoekers er als een haas vandoor. Alleen Hofman pakte bij het sluiten van de markt nog een punt, zijn tweede. Beugelink, die tweemaal in vijf games verloor, bleef op een punt steken en Diteweg eindigde de avond puntloos. In de stand bleven de Dedemsvaarters op de laatste plaats staan.

Bij Tornado '65 3 haalde Dedemsvaart 4 zijn vijfde zege op. Hoewel Stefan de Olde al enige tijd met matig spel tafeltennist, schreef hij wel weer drie punten bij. Die matigheid kenmerkt zich in het moeizame verloop in de games. De helft van de games lopen af met de minimale twee punten verschil, zowel gewonnen als verloren games. Sarkis Guljan komt steeds beter in zijn vel in de derde klasse. Waar hij in zijn eerste twee competities in totaal één punt scoorde, twee jaar geleden, pakte Guljan met twee zeges in Valthe alweer zijn 10e winst dit voorjaar. Jan Uythof miste door lichamelijk ongemak de eerste competitiehelft. Zijn tweede duel in Valthe leverde net als de voorgaande wedstrijd met veel moeite een punt op. In het dubbelspel vochten De Olde en Guljan een spannende vijfgamer uit. De Dedemsvaarters, derde in de ranglijst, wonnen.

Zo kansloos als de competitie voor het vijfde team leek te verlopen, zo knap is de reëele kans op handhaving na zeven wedstrijden. Met een 6-4 verlies bij HOU-Tafel '77 4 is het team tot op een punt van NATTC 2 genaderd, op 12 april de belangrijkste concurrent. In Coevorden had Daniëlle Pekel een beroerde avond. Slechts eenmaal wist ze 10 punten te halen, maar nooit meer waardoor de nul de statistiekenboekjes in gaat. Yvon Pazie en Annet Sieljes kwamen pas echt op stoom na het dubbelspel, dat het tweetal nog wel verloor. Zowel Pazie als Sieljes wonnen twee punten. Kenmerkend voor het duel was het weinige overwerk, slechts tweemaal een viergamer, verder alles in drie.

Alle teams in actie

In de nieuwe speelweek, ronde 8, komen alle teams weer in actie. Op maandag spelen seniorenteams 4 en 6 als eerste. In Musselkanaal ontvangt MSK 1 het vierde team en in Emmer-Compascuum heeft team 5 met Olympia '54 2 een lastige opponent voor de boeg. Op dinsdag volgen er om 20.15 uur vier thuiswedstrijden (er is dus geen ruimte om vrij te spelen): Dedemsvaart 1 - Olympia '54 1, Dedemsvaart 2 - Assen 5, Dedemsvaart 3 - Assen 4 en Dedemsvaart 6 - TIOS '66 4.

In het weekend komen het damesteam en de jeugdteams in actie. De dames spelen hun laatste uitwedstrijd dit voorjaar en reizen daarvoor naar Zoetermeer. Taverzo 1 wist de Dedemsvaartses in februari met 4-6 te verslaan. Het eerste jeugdteam begint de 'degradatiepoule' met een uitwedstrijd bij hekkensluiter Vinkhuizen 1 in Groningen. Het tweede jeugdteam speelt uit bij Tornado '65 1 in Valthe en het derde jeugdteam treft in Klazienaveen koploper De Treffers '70 5.

Archief mededelingen

Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017